Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Igrajmo se papirom

Igrajmo se papirom

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Mira Peteh


ISBN:

953-180-037-5

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N2011

Broj strana:

80

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Priručnik za praktičan rad s manjom djecom - od predškolske dobi do prvih godina osnovnoškolskog uzrasta. Namijenjena odgajateljima i stručnim djelatnicima u vrtiću, studentima, te učiteljima i roditeljima. Uz tekstualni dio nalazi se 56 crteža s uputstvima o tome što i kako manja djeca mogu napraviti od papira.

IZ KNJIGE
Sve predmete i likove iz knjige, po uputstvima sa crteža, izrađivali smo bezbroj puta - u vrtićima s djecom i odgajateljima, te na satovima praktičnog rada sa studentima. Svi su se sudionici igranja papirom složili da je to uzbudljiva, zanimljiva i korisna aktivnost, što me je i ponukalo da pripremim ovaj priručnik.
Za oblikovanje predmeta uglavnom smo koristili tehniku presavijanja papira - origami, koja se ponekad upotpunjuje tehnikom rezanja i ljepljenja, a prikazano je i kako se trganjem papira mogu predočiti pojedini likovi.
Redoslijed crteža s uputama za oblikovanje predmeta sačinjen je s obzirom na težinu rada - od lakših i jednostavnijih do težih i složenijih oblika, što ukazuje na postupnost - u ovoj tehnici oblikovanja najvažnije uputstvo. Postupnost naglašavam kao osnovu uspješnog oblikovanja - ne samo prilikom prijelaza iz jednostavnijih u složenije oblike nego i u izradi pojedinog (i najjednostavnijeg predmeta). Papir se presavijanjem oblikuje fazu po fazu; ako se one preskaču - neće se napraviti željeni predmet i ta se tehnika neće uspješno svladati.
U knjizi su navedeni i prikazai primjeri primjene predmeta i oblika, kao podsjetnik i poticaj kako se neka dječja aktivnost može sadržajno obogatiti. Djeca su oduševljena kada u nekoj igri, scenskom prikazu ili drugoj aktivnosti sudjeluju njihovi psići i leptiri, kada plovi čamac koji su sami napravili i kada u svemir poleti njihova raketa.
Omogućimo im tu radost! Želim vam uspješan rad i puno zabave.

IZ SADRŽAJA
- Predgovor
- 1. Papir u dječjim rukama
- 2. Što je origami i čemu služi
- 3. Organizacija rada
- 4. Origami u oblikovanju prostora
- 5. Odgajatelji o origamiju
- 6. Pitali smo studente
- 7. Što kažu djeca
- 8. Primjena origamija
- 9. Oblikovanje predmeta trganjem i presavijanjem papira
- Literatura

  • Edicija: Pedagogija
  • Izdanje: 2
  • Godina: 2003
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x290
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Priručnik za praktičan rad s manjom djecom - od predškolske dobi do prvih godina osnovnoškolskog uzrasta. Namijenjena odgajateljima i stručnim djelatnicima u vrtiću, studentima, te učiteljima i roditeljima. Uz tekstualni dio nalazi se 56 crteža s uputstvima o tome što i kako manja djeca mogu napraviti od papira. IZ KNJIGE Sve predmete i likove iz knjige, po uputstvima sa crteža, izrađivali smo bezbroj puta - u vrtićima s djecom i odgajateljima, te na satovima praktičnog rada sa studentima. Svi su se sudionici igranja papirom složili da je to uzbudljiva, zanimljiva i korisna aktivnost, što me je i ponukalo da pripremim ovaj priručnik. Za oblikovanje predmeta uglavnom smo koristili tehniku presavijanja papira - origami, koja se ponekad upotpunjuje tehnikom rezanja i ljepljenja, a prikazano je i kako se trganjem papira mogu predočiti pojedini likovi. Redoslijed crteža s uputama za oblikovanje predmeta sačinjen je s obzirom na težinu rada - od lakših i jednostavnijih do težih i složenijih oblika, što ukazuje na postupnost - u ovoj tehnici oblikovanja najvažnije uputstvo. Postupnost naglašavam kao osnovu uspješnog oblikovanja - ne samo prilikom prijelaza iz jednostavnijih u složenije oblike nego i u izradi pojedinog (i najjednostavnijeg predmeta). Papir se presavijanjem oblikuje fazu po fazu; ako se one preskaču - neće se napraviti željeni predmet i ta se tehnika neće uspješno svladati. U knjizi su navedeni i prikazai primjeri primjene predmeta i oblika, kao podsjetnik i poticaj kako se neka dječja aktivnost može sadržajno obogatiti. Djeca su oduševljena kada u nekoj igri, scenskom prikazu ili drugoj aktivnosti sudjeluju njihovi psići i leptiri, kada plovi čamac koji su sami napravili i kada u svemir poleti njihova raketa. Omogućimo im tu radost! Želim vam uspješan rad i puno zabave. IZ SADRŽAJA - Predgovor - 1. Papir u dječjim rukama - 2. Što je origami i čemu služi - 3. Organizacija rada - 4. Origami u oblikovanju prostora - 5. Odgajatelji o origamiju - 6. Pitali smo studente - 7. Što kažu djeca - 8. Primjena origamija - 9. Oblikovanje predmeta trganjem i presavijanjem papira - Literatura

Dodatne informacije

Izdavač Alinea
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter