Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Sretne misli

Sretne misli

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9926-38-087-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

D6085

Broj strana:

220

Težina:

429 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga Sretne misli predstavlja sintezu nauke, psihologije, ali i vjere, koji potenciraju jednu istinu: Sretnije misli čine vas sretnima. Mislima sebe liječimo ili razbolijevamo, mislima sebe radujemo ili rastužujemo, mislima stvaramo raj ili pakao u sebi.

Pisana je s namjerom da vas podstakne da razmišljate drugačije i da vam dā konkretna znanja, metode i tehnike samopomoći kako biste sebi, u određenim situacijama, pomogli.

Tematski obrađuje područje misli i programiranja uma, daje spoznaje i vještine kako prepoznati i osvijestiti negativne misli, kako ih usmjeriti i kako drugačije razmišljati.

Cilj knjige je da spoznate svoju vrijednost i da djelujete kao da je sve ostvarivo, sa Stvoriteljem.

Izabrati drugačije misli od onih koje vas sabotiraju, plaše ili brinu je izazov. I to je svakodnevni izbor koji ćete trebati donositi svjesno. Tražit će od vas predanost i posvećenost, vjeru. Kako su misli jedino u vama, jedino ih vi i možete zamijeniti.

Misli su samo misli i mogu se mijenjati. Vi niste ta misao koja vas muči i vi niste ta emocija koju osjećate - vi ste duša. Misli i emocije dati su vam na dar kako biste stvarali u svom životu upravo ono što želite.

Jedna od bitnih uputa u knjizi jeste: Ne razmišljaj tako, razmišljaj ovako. David Molden

Mapiranje uma su tehnike koje vas konkretno navode ka rješenju i stvaranju novih mapa uma - neurona. Inspirisane su učenjem R. Bandlera, ali i dr. Dispenze, neuronaučnika koji govori o kreiranju sebe.

Ovo nije knjiga koja će vam reći kako morate stalno razmišljati pozitivno. Ovo nije knjiga koja će vam reći kako s vama nešto nije uredu ako imate teške i negativne misli. Ima ih svako. Ovo je knjiga koja kaže da je uredu i kad patite - to je dio života, dio rasta i lekcija - dio nagrade koja dolazi poslije patnje. Uredu je i da ste očajni, depresivni, anksiozni, tužni - to su normalna životna stanja jer mozak je naviknut da misli negativno. Međutim, nije normalno da negativno razmišljanje postaje vaše jedino razmišljanje, navika i način života. Svi vidovi negativnih djelovanja kao i mnoge bolesti počeli su prvo u mislima.

Uvijek su negativne misli te koje su pokretači negativnih emocija, uvjerenja, postupaka i djelovanja, kako prema sebi, tako i prema drugim

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2024
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x215
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga Sretne misli predstavlja sintezu nauke, psihologije, ali i vjere, koji potenciraju jednu istinu: Sretnije misli čine vas sretnima. Mislima sebe liječimo ili razbolijevamo, mislima sebe radujemo ili rastužujemo, mislima stvaramo raj ili pakao u sebi. Pisana je s namjerom da vas podstakne da razmišljate drugačije i da vam dā konkretna znanja, metode i tehnike samopomoći kako biste sebi, u određenim situacijama, pomogli. Tematski obrađuje područje misli i programiranja uma, daje spoznaje i vještine kako prepoznati i osvijestiti negativne misli, kako ih usmjeriti i kako drugačije razmišljati. Cilj knjige je da spoznate svoju vrijednost i da djelujete kao da je sve ostvarivo, sa Stvoriteljem. Izabrati drugačije misli od onih koje vas sabotiraju, plaše ili brinu je izazov. I to je svakodnevni izbor koji ćete trebati donositi svjesno. Tražit će od vas predanost i posvećenost, vjeru. Kako su misli jedino u vama, jedino ih vi i možete zamijeniti. Misli su samo misli i mogu se mijenjati. Vi niste ta misao koja vas muči i vi niste ta emocija koju osjećate - vi ste duša. Misli i emocije dati su vam na dar kako biste stvarali u svom životu upravo ono što želite. Jedna od bitnih uputa u knjizi jeste: Ne razmišljaj tako, razmišljaj ovako. David Molden Mapiranje uma su tehnike koje vas konkretno navode ka rješenju i stvaranju novih mapa uma - neurona. Inspirisane su učenjem R. Bandlera, ali i dr. Dispenze, neuronaučnika koji govori o kreiranju sebe. Ovo nije knjiga koja će vam reći kako morate stalno razmišljati pozitivno. Ovo nije knjiga koja će vam reći kako s vama nešto nije uredu ako imate teške i negativne misli. Ima ih svako. Ovo je knjiga koja kaže da je uredu i kad patite - to je dio života, dio rasta i lekcija - dio nagrade koja dolazi poslije patnje. Uredu je i da ste očajni, depresivni, anksiozni, tužni - to su normalna životna stanja jer mozak je naviknut da misli negativno. Međutim, nije normalno da negativno razmišljanje postaje vaše jedino razmišljanje, navika i način života. Svi vidovi negativnih djelovanja kao i mnoge bolesti počeli su prvo u mislima. Uvijek su negativne misli te koje su pokretači negativnih emocija, uvjerenja, postupaka i djelovanja, kako prema sebi, tako i prema drugim

Dodatne informacije

Izdavač Autor
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter