Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Bosanski jezik: komunikacijski priručnik za strance sa zadacima i vježbama

Bosanski jezik: komunikacijski priručnik za strance sa zadacima i vježbama

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-534-07-02

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M6247

Broj strana:

96

Težina:

225 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

30,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga Bosanski jezik: komunikacijski priručnik za strance sa zadacima i vježbama na ukupno 96 strana, nudi 17 zanimljivih lekcija i sedam formi obrasca za praćenje i samovrednovanje izgovora glasova bosanskog jezika.

Lekcije su kratke, pitke, interesantne i didaktički prilagođene učenicima i učenicama različitih starosnih dobi. Obiluju živopisnim slikama, jednostavnim vježbama i zadacima, koji se pretežno fokusiraju na konverzacijski aspekt jezika.

Može se zapaziti da su lekcije koncipirane po uzoru na savremene priručnike za učenje stranih jezika, kao i na osnovu dosadašnjeg pedagoškog i stručnog iskustva autorica.

Ulazeći nešto dublje u sami tekst, može se primijetiti da je on ujedno jedna vrsta suptilnog, nenametljivog vodiča kroz bosanskohercegovački kulturni milje, te da promovira ono najbolje što možemo pružiti današnjem demokratskom društvu. Zato ovaj priručnik predstavlja svojevrsni doprinos lingvosocijalnom identitetu naše države, odnosno, u naučno-stručnom smislu, disciplini poznatoj kao primijenjena sociolingvistika.

Recenzenti knjige su:

prof. dr. Dževad Jahić

doc. dr. Elvira Čemalović Dilberović

doc. dr. Safet Velić

mr. sc. Admir Čerim

Selam Repišti, magistar psihologije

Amra Bajrić, profesorica bosanskog jezika i književnosti

Grafički dizajn: Vildana Bratić

Korektor: Dženana Memišević

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 180x250
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga Bosanski jezik: komunikacijski priručnik za strance sa zadacima i vježbama na ukupno 96 strana, nudi 17 zanimljivih lekcija i sedam formi obrasca za praćenje i samovrednovanje izgovora glasova bosanskog jezika. Lekcije su kratke, pitke, interesantne i didaktički prilagođene učenicima i učenicama različitih starosnih dobi. Obiluju živopisnim slikama, jednostavnim vježbama i zadacima, koji se pretežno fokusiraju na konverzacijski aspekt jezika. Može se zapaziti da su lekcije koncipirane po uzoru na savremene priručnike za učenje stranih jezika, kao i na osnovu dosadašnjeg pedagoškog i stručnog iskustva autorica. Ulazeći nešto dublje u sami tekst, može se primijetiti da je on ujedno jedna vrsta suptilnog, nenametljivog vodiča kroz bosanskohercegovački kulturni milje, te da promovira ono najbolje što možemo pružiti današnjem demokratskom društvu. Zato ovaj priručnik predstavlja svojevrsni doprinos lingvosocijalnom identitetu naše države, odnosno, u naučno-stručnom smislu, disciplini poznatoj kao primijenjena sociolingvistika. Recenzenti knjige su: prof. dr. Dževad Jahić doc. dr. Elvira Čemalović Dilberović doc. dr. Safet Velić mr. sc. Admir Čerim Selam Repišti, magistar psihologije Amra Bajrić, profesorica bosanskog jezika i književnosti Grafički dizajn: Vildana Bratić Korektor: Dženana Memišević

Dodatne informacije

Izdavač Autor
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter