Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.390

Facebook slicica

Katalog

Često pitana pitanja - FAQ


Ako ne pronađete odgovor na vaše pitanje, slobodno nas kontaktirajte. Kontakt formular i kontakt podaci su na stranici za kontakt.

 

Dostava
Da li se dostavljate knjige u inostranstvo, izvan Bosne i Hercegovine?
Da, dostavljamo u sve države. Dostavu u inostranstvo radimo putem standardne poštanske službe.

Ako naručim knjige kada ih trebam očekivati u svom domu?
Zavisi od lokacije gdje se nalazite, zavisi od kompanije koja radi dostavu i od dobavljivosti naručenih knjiga. Ouobičajeno vrijeme dostave za pakete poslane FedEx-om je 1-3 dana za BiH, a 2-5 dana za ostatak svijeta. Uobičajeno vrijeme isporuke paketa poslanih putem JP BH Pošte je: 1-3 dana unutar Bosne i Hercegovine, 3-5 dana za Hrvatsku i Srbiju i Crnu Goru, 7 dana za Evropu i Ameriku, 14 dana ostali dijelovi svijeta. Više o ovome imate na stranici za dostavu.

Da li je moguće da poručim knjige a da ih pošaljete kao poklon nekome drugome?
Da. Isporuka se ne mora raditi na vašu ličnu adresu. Prilikom narudžbe možete unijeti adresu po želji. Dosta naših kupaca radi i živi u inostranstvu, knjige kupe u našoj knjižari a mi ih dostavljamo njihovim prijateljima i rodbini ovdje u BiH. Tada se plaća lokalna a ne internacionalna dostava.

Da li se dostavljanje knjiga naplaćuje?
Da. Dostavu ćete platiti po važećem cijenovniku FedEx ili JP BH Pošte. Više o cijenama imate na stranici za dostavu.

Da li se cijena dostave varira u kojem dijelu se Bosne i Hercegovine se nalazim?
Ne. Cijena je uvjek fiksna, bili vi u Federaciji BiH ili u Republici Srpskoj.

Nalazim se u blizini vaše knjižare, da li mogu doći po knjige da ne plaćam poštarinu?
Da. Ali prilikom narudžbe izaberite da ćete doći u knjižaru po knjige, da vam ne obračunamo poštarinu.

Šta ako naručim knjige i pošta ih izgubi?
Knjige su osigurane od gubitka u transportu. Ako dobijemo potvrdu od pošte da je pošiljka izgubljena, poslat ćemo vam knjige opet, ako ih imamo na stanju. Ako ih nemamo u dogovoru sa vama preinačiti ćemo pošiljku ili ćemo vam vratiti novac.

Da li dostavljate knjige pouzećem?
Da, ako se nalazite u Bosni i Hercegovini. Izvan Bosne i Hercegovine ne radimo dostavu pouzećem.

Šta je dostupnost knjiga, da li to utiče na dostavu?
Uz svaku knjigu stoji podatak o dostupnosti knjige. Većinu novih knjiga imamo na stanju, a za ostale obično imamo garancije dobavljača da nam ih mogu obezbjediti u nekom roku. Zbog smanjenja troškova isporuke poručene knjige ćemo pokušati poslati kao jedan paket. To znači da ćemo knjige dostupnosti od 7 dana isporučiti zajedno sa onima koje su dostupne odmah. U slučaju ako primijetimo da će čekanje naručenih knjiga značajno produžiti vrijeme isporuke (više od predviđenog roka) knjige ćemo Vam poslati odvojeno i troškove transporta preuzimamo na sebe. Ako želite da se knjige različite dobavljivosti isporuče posebno, molimo navedite to u napomeni kod naručivanja. U tom slučaju će se troškovi dostave obračunati posebno i na trošak kupca. Više o dostupnosti imate na stranici za dostavu.

Ja sam u inostranstvu. Da li ću platiti taksu na uvoz?
Odgovor varira od države do države. Većina država ne naplaćuje taksu na uvoz knjiga. Takse na uvoz su nepredvidljive za nas, molimo raspitajte se u vašoj carinskoj upravi vezano za ovo.

Isporučena knjiga je oštećena, mogu li je vratiti?
Ako je knjiga oštećena u transportu ili niste zadovoljni stanjem naručene knjige, imate je pravo vratiti. Vraćene knjige ćemo zamjeniti i poslati nazad. Ako nemamo zamjenskih knjiga izvršit ćemo povrat uplate ili u dogovoru sa Vama preinačiti ćemo narudžbu. Troškovi vraćanja knjiga idu na teret kupca.

Šta ako poručim knjigu u nedjelju ili u neki drugi neradni dan?
Knjižara radi svaki radni dan od 8:00-16:00. Knjige šaljemo prvog radnog dana nakon praznika ako ste poručili u neradno vrijeme.

Ima li avionska dostava?
FedEx dostava ide avionski. Paketi poslani putem JP BH Pošte variraju, nekad idu avionom nekad ne.

 
Plaćanje

Cijene u KM (konvertibilna marka) me zbunjuju. Može li se promijeniti to?
U gornjem desnom vrhu stranice imate izbor valute. Ako vam ne odgovara KM izaberite Euro ili Dolar.

Na koji način mogu da platim?
Platiti možete: 1. kreditnom karticom odmah prilikom narudžbe, 2. korištenjem ličnog PayPal accounta, 3. poštaru koji vam donese paket, 4. preko Western Union organizacije, 5. uplatom na žiro račun ili 6. gotovinom u knjižari. Ako ste u inostranstvu onda je moguće da platite: 1. kreditnom karticom 2. korištenjem ličnog PayPal accounta, 3. preko Western Union organizacije ili 4. da izvršite uplatu na naš devizni račun u najbližoj banci.

Da li mogu da platim pouzećem, poštaru kada mi donese paket?
Da, ako se nalazite u Bosni i Hercegovini. Izvan Bosne i Hercegovine ne radimo dostavu pouzećem.

U inostranstvu sam a nemam kreditnu karticu. Kako da platim?
Najednostavnije je metod da nam pošaljete novac preko Wester Union. Nađite najbližu poslovnicu i uplatite iznos na adresu: Adisa Muratović (POINT knjižara), Kazandžijska 2 (Solni trg), Tuzla 75000, Bosna i Hercegovina. Drugi način je da novac uplatite na naš devizni račun (podaci za uplatu). Ako imate dodatnih pitanja javite se preko kontakt forme.

Da li je sigurno da plaćam kreditnom karticom? Može li se desiti da mi neko uzme novac?
On-line transakcije su posebno osigurane, tehnološkim i pravnim mehanizmima. Posjedujemo certifikate kartičarskih kuća da su transakcije 100% sigurne. Više o tome pročitajte na stranici o sigurnosti.

Koje kreditne kartice primate ?
Primamo Visa Clasic, Visa Electron, Maestro, MasterCard, Diners, American Express, JCB, Discover.

Da li primate debatne kartice, kao što je Visa Electron i Maestro?
Da, Visa Electron i/ili Maestro karticase može koristiti za plaćanje, ali samo ako je sa čipom. Stare Vise Electron koje imaju samo magnetnu traku se ne mogu koristiti za plaćanje na internetu. Sa starim magnetnim karticama je moguće izvršiti plaćanje samo na našem prodajnom mjestu pri preuzimanju knjiga.

Ako plaćam kreditnom karticom, kojom valutom plaćam?
Prilikom samog plaćanja možete izabrati valutu. Podržane su sve jače valute (Euro, US Dolar, Franak, Funta, Jen, ...). Ako ste izabrali KM onda će vam se uzeti preračunati iznos u Eurima po važećem kursu.

Da li mogu platiti sa PayPal?
Da, u procesu narudžbe izaberite taj metod plaćanja i dobit ćete mogućnost prijavljivanja u PayPal account i mogućnost transfera novca sa PayPal računa.

Kada ćete mi skinuti novac sa kreditne kartice?
U roku od 24h od plaćanja novac će sa Vaše kreditne kartice preći na naš račun. U slučaju nemogućnosti kompletiranja narudžbe novac ćemo vratiti opet na Vašu kreditnu karticu.

Šta ako ja naručim više knjiga i platim kreditnom karticom, a kasnije se utvrdi da nemate sve knjige?
Uzet ćemo samo onoliko novca koliko vrijede knjige koje isporučujemo. Nećemo uzeti sav novac koji ste odvojili za kompletnu pošiljku.

Želim da platim na žiro račun. Na koji račun? Nalazim se u BiH.
Uplatu naznačite na: LEFTOR d.o.o. podružnica POINT knjižara 2, Tuzla, Banka: UniCredit Zagrebačka banka, Broj računa: 3384402212064094. Naš ID broj je: 4209794530034. Ako vam treba više podataka preuzmite ih sa ove stranice.

Želim da platim na žiro račun. Na koji račun? Nalazim se izvan BiH.
Podaci za deviznu uplatu se nalaze na dnu ove stranice.

Želim da platim putem Wester Union organizacije? Kako?
Posjetite lokalnu Western Union ispostavu (nađi najbližu lokaciju)
- Popunite formular za slanje novca, pitajte službenika za pomoć ako je trebate
- Obavezno ponesite validni dokument sa vašom slikom
- Uplatite iznos gotovinom ili karticom
- Western Union će vam uzeti proviziju za slanje novca
- Pošaljite iznos novca koji je na ovom računu gdje piše Total
U polje Primalac / Receiver stavite naredne podatke:
- Adisa Muratović, Srebrenik 75350, Bosna i Hercegovina

Šta ako haker provali u vaš server, da li može uzeti podatke o mojoj kreditnoj kartici?
Ne, podatke ne može uzeti, jer ih ne čuvamo na serveru, niti igdje drugo. Svaki puta kada naručuje knjige morate unijeti podatke vaše kartice, koji se šalju banci. Podaci ne ostaju na našem serveru.

Šta ako neko prisluškuje moj telefon, žice ili vazduh preko kojeg se spajam na internet? Da li mi može ukrasti broj kreditne kartice?
Ne. Podaci o vašoj kartici putuju kodirani. Ako haker prisluškivanjem dođe do vašeg paketa informacija neće ga moći dekodirati. Za ovo se koristi SSL (https) standard.

Da li je PDV uračunat u cijenu?
Da, PDV je uračunat u cijenu.

Ja sam u inostranstvu, da li imam pravo na povrat PDV?
Kupci iz inostranstva su oslobođeni plaćanja PDV poreza. Tako je u zakonu. Ali naša Uprava za indirektno oporezivanje nas još uvjek nije snabdjela sa odgovarajućim obrascima. Dok naša državna administracija ne počne primjenjivati zakon u punom obimu stranci će morati plaćati ovaj porez. Još uvjek nemamo informacije o tome kada će se ovo riješiti.

Da li se dostavljanje knjiga naplaćuje?
Da. Dostavu ćete platiti po važećem cijenovniku FedEx ili JP BH Pošte. Više o cijenama dostave imate na stranici za dostavu.

 
Opšta pitanja

Šta da uradim da bi naručio knjige?
Izaberite knjigu ili više njih koje želite kupiti. U blizini će se nalaziti sličica . Klikom na tu sličicu ubacujete proizvod u korpu. Klikom na Narudžba u gornjem desnom uglu stranice započinjete proces naručivanje. Slijedite upute i izabrani proizvodi će doći na vašu kućnu adresu.

Imate mnogo knjiga kako da nađem oni koja me baš interesuje?
U gornjem lijevom uglu imate polje za unos teksta za pretragu. Unesite tu barem dio imena knjige, pisca, izdavača, edicije ili ISBN broj i ako je knjiga u katalogu pokazat će vam se.

Kako to da imate samo po 20 knjiga u grupi, zar ih ne bi trebali imati više?
Imamo ih više, a knjige se listaju po 20 komada po stranici. Na dnu stranice imate linkove za prelaz na narednu stranicu. Iskoristite ih.

Koje su najpopularnije knjige?
Sa desne strane u kućici imate listu 10 najbolje prodavanih knjiga. Ako želite cijelu listu, sa lijeve strane u Grupama proizvoda imate link: Najviše prodavani.

Koje su nove knjige?
Nama su knjige uglavnom sortirane po abecedi. Ako želite listu po datumu, od novijih ka starijim, sa lijeve strane u Grupama proizvoda imate link: Novi proizvodi .

Kako da iz korpe izbacim neke proizvode?
Kraj svakog proizvoda u korpi sa lijeve strane imate kućicu za selekciju. Označite proizvode koje želite izbaciti, i kliknite na Snimanje.

Kako dobiti listu knjiga jeftinijih od, recimo 15,00 KM?
Kliknite na link Traženje u gornjem lijevom vrhu stranice. Na prikazanoj stranici u dnu možete unijeti cijenu od do. Pa unesite 15 u polje cijena do i kliknite na Traži. Pokazat će se svi proizvodi koji imaju cijenu do 15,00 KM. Ovdje možete dodati i druge kriterije.

Zašto moram imati Lični profil?
Da bi se vaši podaci zapamtili i da ih ne morate unositi svaki put. Osim toga dobijete i dodatne mogućnosti: možete pratiti statuse narudžbe, imate istoriju ranijih narudžbi, dobijete adresar, možete objavljivati komentare, možete se pretplatiti na obavještenja na E-mail, imate svoju korpu zapamćenu čak i ako ne naručite proizvode.

Zašto uzimate moju E-mail adresu?
Naša komunikacije ide primarno putem E-maila. Na tu adresu dobijate i od nas i od banke potvrde o plaćanju, o statusu narudžbe i sl. Ako bude bilo problema oko isporuke obavijestiti ćemo Vas preko E-maila.

Šta ako zloupotrijebite moju adresu?
To sigurno nećemo učiniti. Pročitajte našu izjavu o privatnosti podataka na stranici o sigurnosti. Ako vašu adresu upotrijebimo mimo date izjave imate pravo da nas tužite.

Kako unijeti komentar vezano za neki proizvod?
Kada su pokazani detalji proizvoda, dole u dnu imate link za prikaz komentara. Klikom na njega vidjet ćete sve komentare koje su druge osobe ostavile. Ako želite dodati vaš komentar iskoristite dugme za dodavanje. Morate imati Lični profil da bi dodali komentar. U slučaju da je komentar nepristojan, ili ne adekvatan obrisati ćemo ga.

Da li je sigurno da plaćam kreditnom karticom? Može li se desiti da mi neko uzme novac?
On-line transakcije su posebno osigurane, tehnološkim i pravnim mehanizmima. Posjedujemo certifikate kartičarskih kuća da su transakcije 100% sigurne. Više o tome pročitajte na stranici o sigurnosti.

Program neće da prihvati moj datum rođenja?
Datum morate unijeti u format: dd.mm.gggg, na primjer: 28.08.1979. Mora prvo dan, pa mjesec, pa godina.

 
U vezi knjiga i ponude

Da li je ovo sve knjiga što nudite?
Ne. Imamo još dosta knjiga koje nisu unesene u katalog.

Da li mogu poručiti knjigu koju nemate u katalogu?
Moguće je. Ako je nemamo u knjižari nabavit ćemo je za vas. Molimo popunite podatke stranici Provjera moguće nabavke.

Da li nabavljate strana izdanja?
Da. Imamo suradnju sa dobavljačima iz Zapadne Evrope i Amerike. Ako vam treba neka strana knjiga, slobodno se javite. Saznaćemo za koliko i po kojoj cijeni je možemo nabaviti. Molimo javite se preko forme za provjeru moguće nabavke.

Zašto bi kupio strane knjige od vas a ne direktno na stranim WEB trgovinama?
Dobavljači knjiga između sebe imaju ugovore o prelomu računa, veoma velike međusobne popuste, kao i razmjene knjiga. Uobičajeno strane knjige nabavljamu u pola cijene. Znači knjigu koja je u inostranstvu 100$ kod nas vjerovatno možete nabaviti za 50-75$.

Kako ću znati kakva je knjiga, kojih dimenzija, vrste korica i sl?
Kada kliknete na naslov knjige pokazat će se svi njeni detalji. U desnoj koloni možete vidjeti podatke o veličini i vrsti uveza, o tome je li ilustrovana i sl.

Opis knjige mi ništa ne govori a interesuje me detalji?
Molimo javite se preko kontakt forme. Odgovorit ćemo vam na sva pitanja koja možemo.

Zašto ima istih knjiga više puta u katalogu?
Vjerovatno posjedujemo isti naslov od više izdavača, ili isti naslov različite izvedbe (debelih korica, tankih, ...).

Pokušavam da preko tražilice nađem knjigu i ne pronalazim je, a znam da je bila?
Vjerovatno ne koristite prilikom traženja naša slova: čćžšđČĆŽŠĐ. Obratite pažnju na ekavicu i ijekavicu.

 
Izdavač ste i imate pitanje
Ja sam izdavač, hoćete li prodavati i naše knjige?
Da. Potrebno je da sklopimo dogovor i ugovor. Pročitajte više informacija na stranici za izdavače.

Je li moguće da u katalog stavite knjige koje će se tek pojaviti na tržištu?
Da. Moguće je. Knjige reklamiramo sedmicu, dvije, i primamo narudžbe za njih. Kad se pojavi na tržištu tada vršimo isporuku.

Naših knjiga ima u vašem katalogu a nemamo direktni dogovor niti smo vam isporučili knjige. Kako je to moguće?
Te knjige smo dobili od distributera koji ih je uzeo od vas. Ako želite da radimo direktno, javite se.

Ja sam izdavač / distributer koji može dobavljati brzo knjige iz inostranstva?
Super. Javite se, pa ćemo i preko vas raditi narudžbe. Naši kontakt podaci su na stranici za kontakt.

Da li kao izdavač imam pravo da utičem na cijene knjiga?
Zavisi od toga kako se dogovorimo. Možete da formirate cijene unutar web trgovine ako se tako dogovorimo.

Da li možemo zajednički raditi akcijsku prodaju, po sniženoj cijeni?
Da. Možemo se dogovoriti da u nekom vremenskom periodu knjiga ide po posebnoj cijeni. To se posebno reklamira i definitivno poboljšava prodaju.

Da li vam mogu poslati bolje opise za knjigu? To bi moglo da poboljša prodaju.
Naravno. Vaše ideje i podaci su dobrodošli. Javite se preko stranice za kontakt.

Ako vam pošaljem opise i ostale podatke vezano za nove knjige koliko vam treba da to objavite na internetu?
Ako je radni dan, isti dan ćemo objavite podatke. Ako je neradni, objaviti ćemo prvog radnog dana.

Ko su vaši kupci knjiga?
Svi građani koji imaju pristup internetu, u cijelom svijetu. Marketinškim kampanjama se ciljano reklamiramo kroz domaće i regionalne medije prema BiH, Hrvatskoj, Srbiji i Crnog Gori, ali naš kupac može da bude bilo ko, bilo gdje.

Da li radite sa izdavačima iz inostranstva?
Da. Ako ste izdavač iz inostranstva možemo da radimo i sa Vama. Javite se preko stranice za kontakt.

 
Webmaster ste i imate pitanje
Mogu li objaviti link ka vašoj stranici, ili ka opisu neke knjige?
Da, možete objaviti link.

Da li imate neki baner?
Da. Iskoristite neki od ponuđenih banera:

http://www.knjiga.ba/images/banners/knjiga_ba.gif

Da li mogu preuzeti sadržaj sa vaše stranice i objaviti na svojoj?
Da ako navedete da ste sa stranice knjiga.ba preuzeli podatke. Ovo se odnosi na tekst, fotografiju ili bilo koji objavljeni podatak na ovoj stranici.

Da li možete moju stranicu upisati u vaše linkove: Prijatelji?
Da ako nas reklamirate i imate preko 1000 posjetilaca na dan. Ako želite da se dogovorimo javite se preko kontakt stranice.

Da li plaćate za reklamiranje na internetu?
Da, ako je vaša stranica (servis) veoma dobro posjećena tj. ima 1000 ili više posjetilaca na dan. Javite se sa ponudom za reklamiranje preko kontakt stranice.

Možemo li se dogovoriti za kompenzaciju, reklamiranje za knjige?
Da. Možemo se dogovoriti da platimo reklamu u knjigama, u novcu ili razmjenom linkova.

Kako da preuzmem podatke sa knjiga.ba, recimo listu novih knjiga, knjiga sa popustom, sa cijenama, slikama i ostalim podacima?
Moguće je da ove podatke u realnom vremenu preuzmete u XML formatu. Koristite skriptu:

http://www.knjiga.ba/exchange/books.php

Parametri skripte su:
site=SITE&order=ORDER&quantity=QUANTITY&type=TYPE&encoding=ENCODING

SITE - naziv vašeg sajta (primjer: vicevi.net). Obavezan parametar.
ORDER - sortiranje: new - sortira od novijih ka starijim, rand - sortiranje po slučajnom broju. Default: rand.
QUANTITY - broj knjiga koje želite da bude u XML (primjer: 3). Default: 1.
TYPE - vrsta knjiga: all - sve knjige, specials - samo sa popustom. Default: all.
ENCODING - u kojem encodingu zelite XML: win - WINDOWS-1250, iso - ISO-8859-2, utf8 - UTF8. Default utf8.

Dobijeni izlaz je u standardnom XML formatu sa razumljivim tagovima.

 
Pitanja u vezi POINT knjižare

Gdje je POINT knjižara?
LEFTOR d.o.o. POINT knjižara 2, Kazandžijska 2 (Solni trg), 75000 Tuzla, Tuzlanski kanton (TK), Bosna i Hercegovina (BiH).

Koje je radno vrijeme knjižare?
Od 8:00 do 16:00 svakog dana osim nedjelje i praznika. Nalazimo se u GMT+1 vremenskoj zoni.

Koji vam je žiro račun?
Žiro račun kod UniCredit Zagrebačke banke je: 3384402212064094.

Koji je vaš ID i PDV broj?
ID broj firme je: 4209794530034 PDV broj firme je: 209794530000.

Trebaju mi vaša uvjerenja, dokument o registraciji?
Skenirane dokumente možete preuzeti na ovoj stranici.

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Preporuka

Slika knjige

Ubistva u Flit hausu

Lusinda Rajli

24,00 KM

Ostale knjige na preporuci

Popust

Slika knjige

Čudesna završnica

Dejvid Edings

Redovna Cijena: 17,70 KM

Snižena cijena: 13,50 KM

Ostale knjige na popustu