Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.366

Facebook slicica

Katalog

Pomoć za korisnike

Poštovani posjetioci,
WEB sajt knjiga.ba je jednostavan za korištenje u što ćete se i sami uvjeriti. U nastavku će Vam biti objašnjene osnovne akcije za traženje, naručivanje i plaćanje knjiga.

Kratko upustvo
knjiga.ba je virtuelna internet trgovina. Možete da pregledate koje sve knjige imamo u ponudu, koristeći navigaciju ili traženje. Kada kliknete na naziv knjige moći ćete vidjeti sve osnovne podatke o njoj, kao što su: naziv, autore, opis, broj stranica, tip uveza, naziv izdavača i sl. Izabrane knjige komandom: prebacujete u svoju virtuelnu korpu. Klikom na Korpa u gornjem desnom uglu možete uvjek pogledati šta je to u Vašoj korpe, vidjeti koliko će Vas sve zajedno koštati, možete čak i neke stvari izbaciti iz nje. Klikom na Narudžba u gornjem desnom uglu poručujete knjige. Slijedite korake, unesite adresu gdje želite da Vam dostavimo knjige, izaberite način dostave i plaćanja i to je to. Na e-mail ćete dobiti potvrdu, a kroz Moj profil možete da vidite status vaše narudžbe: da li je u procesu procesiranja, pakovanja, transporta.

Osnovne stvari

Prvo što morate naučiti je: ako se izgubite uvjek se možete vratiti na početak klikom na Početak u gornjem lijevom uglu stranice.

Traženje

Ako znate koju knjigu tražite najednostavnije je da unesete naziv, dio naziva, ime pisca, ISBN, šifru ili naziv izdavača u dio za brzu pretragu. Klikom na lupu ili pritiskom na enter pokazat će se pronađene knjige. Napredno pretraživanje Vam nudi mogućnost traženja po raznim kriterijima što uključuje i opseg cijena i kategoriju.

Katalog

Sa lijeve strane je lista kategorija tako da možete pokazati knjige iz neke podjele. Obratite pažnju da pojedine grupe imaju podgrupe. Ako se zadržite mišem izad naziva kategorije kraće vrijeme iskočiće mali prozorčić koji će Vam ispisati koliko knjiga ima u toj grupi.

 

 

 

 

 

 

Listanje proizvoda

Kada izaberete neku konkretnu grupu pokaže se standardna stranica iz 4 dijela.
1 - Podgrupe izabrane grupe. Klikom na podgrupu dobijate knjige samo iz podgrupe. To može da suzi kriterij pretrage.
2 - Lista knjiga. Svaka knjiga ima sliku, naziv, listu pisaca, kratki opis i komandu . Ako vas interesuju detalji knjige kliknite na njen naziv. Ako želite vidjeti i ostale knjige autora kliknite na ime autora. Ako želite odmah ubaciti knjigu u košaru kliknite na .
3 - Ako u grupi ima više od 9 knjiga, pokazat će se stranice i komande za prelazak na narednu stranicu sa narednih 9 knjiga.

Prikaz podataka jednog proizvoda

Kada izaberete konkretnu knjigu pokazat će se svi njeni podaci kao što su: naziv knjige, lista autora, cijena, šifra, kategorije u koje pripada, ISBN, izdavač, dostupnost, stanje, opis, slika sa mogućnošću prikaza i veće slike, originalni naziv, prevodilac, broj izdanja, godina izdanja, jezik i zemlju porijekla, broj strana, tip uveza, veličina u mm, kao i podatak da li je knjiga ilustrovana.
Ako se odlučite za kupovinu pokazane knjige iskoristite dugme . Dok ste na prikazu svih detalja knjige možete sa strane u kućicama da pozovete i dodatne komande:

Dodaj u listu želja - dodavanje knjige u listu želja.

Dodaj za poređenje - dodavanje knjige u listu za poređenje koja se nalazi u stavci moj profil.

Lijeve i desne kućice

Sa lijeve i desne strane će se u zavisnosti od konteksta ponekad pokazati kućice sa podacima. Na primjer: prijedlog nove knjige, prijedlog najprodavanije knjige, lista najprodavanijih knjiga, preporuka komentara, lista linkova, lista sadržaja korpe, tekstovi sa informacijama. Sve kućice se manje više informativnog karaktera i koriste se na isti način: klik na link unutar kućice vodi vas ka detaljima prikazane informacije.

Moj Profil - svrha i mogućnosti

Da bi zaključili kupovinu i poručili robu neophodno je da se registrujete. Proces registracije je jednostavan i brz i traže se samo osnovni podaci. Svrha registracije je u tome da Vam se omoguće pogodnosti:

  • da ne morate svaki put da unosite lične podatke, kod svake narudžbe
  • možete da pratite status narudžbe
  • imate istoriju svih ranijih narudžbi
  • možete da koristite adresar, i da podesete više lokacija za isporuku
  • imate pravo da objavljujete komentare za proizvode koje mogu svi da čitaju
  • možete se predplatiti na novosti koje ćete primati putem E-maila
  • automatski proračun troškova dostave u zavisnosti od adrese
  • pamćenje sadržaja korpe ako izađete sa stranice i vratite se za koji dan a niste izvršili narudžbu

Svoj profil možete napraviti tako što kliknete na link: Moj Lični profil u gornjem desnom uglu stranice ili usput, prilikom prve narudžbe. Ubuduće ne morate da unosite sve lične podatke, dovoljno je da se prijavite sa E-mail adresom i lozinkom. Preporuka je da za lozinku izaberete kombinaciju brojeva i slova (malih i velikih). Bez obzira na ovo kupovinu kreditnom karticom možete obaviti samo ako znate i broj kreditne kartice i morate ga svaki put unijeti.

Korpa sa proizvodima

Korpu je moguće puniti po malo. Danas nekoliko proizvoda, sutra nekoliko i sl. Podaci koji su u korpi će ostati u njoj ili dok ne ispraznite korpu ili dok ne naručite proizvode iz korpe.

Sadržaj korpe je pokazan u gornjoj desnoj kućici. Kao na slici. Možete vidjeti sve proizvode u korpi kao i ukupnu cijenu.

Ako želite da promijenite količine ili da izbacite neke proizvode iz korpe kliknite na link: Korpa (na slici zaokruženo crvenom). Nakon što ste zadovoljni sadržajem korpe možete pristupiti naručivanju.

Naručivanje

Klikom na link: Narudžba u gornjem desnom uglu započinjete proces naručivanja. Morate proći kroz ove korake:

1. Ako niste prijavljeni morate se prijaviti . Ako niste do sada bili prijavljivani, registrujte se.
2. Izaberite adresu za dostavu. Program će Vam ponuditi Vašu ličnu adresu. Ako želite proizvode poslati nekome drugome onda iz adresara izaberite / unesite adresu druge osobe.
3. Izaberite metod dostave klikom na naziv dostave. Ako ste u Bosni i Hercegovini pokazat će vam se više metoda.
4. Ako imate neki komentar da upišete za nas, upišite ga u predviđeni dio. Recimo da želite odvojenu isporuku.
5. Kliknite Nastavi.
6. Izaberite željeni metod plaćanja klikom na naziv metoda. Ako ste u Bosni i Hercegovini ponudit će Vam se više metoda. Kliknite na Nastavi.
7. Dobijate ponudu na ekran sa svim podacima: ko plaća, kome se dostavlja, stavke narudžbe, totali i najvažnije informacije o plaćanju.
8. Potvrdite narudžbu. Ako ste izabrali da plaćate kreditnom karticom bićete preusmjereni na stranicu za naplatu.

Plaćanje kreditnom karticom

Ako ste odlučili da platite kreditnom karticom nakon potvrde narudžbe bićete preusmjereni na stranicu za naplatu. Ta stranica je na engleskom jeziku, ali je razumljiva i većina podataka na njoj će biti već popunjena. Morate proći kroz dva koraka i unijeti samo 3 bitna podatka o kreditnoj kartici:

1. Korak 1: Order Details. Pokazat će Vam se iznos koji se naplaćuje i ponudit će Vam se izbor valute. U vrhu imate zastave država, klikom na zastavu valuta se promijeni (na slici zaokruženo crvenom). Obično je iznos pokazan u Eurima. Kliknite na: Save and Check Out da pređete na naredni korak (na slici zaokruženo plavom bojom).
2. Korak 2: Billing Information. Ovdje morate unijeti podatke o kreditnoj kartici: Card number (broj kreditne kartice), Card expiration (mjesec i godina roka važenja kartice), Digit code (zaštitni kod na poleđini kartice). Na dugoj slici zaokruženo je crvenom pozicija ova 3 podatka. Vaši lični podaci će već biti upisani u donja polja. Ako slučajno nisu korektni, korigirajte ih. Kliknite na: Complete Order Now.

       

Nakon što kompletirate i ovaj dio bićete preusmjereni nazad na našu stranicu.

Više informacija o plaćanju, kao i listu tipova kartica koje primamo, možete pročitati na stranici: Plaćanje i cijene. Ako ste zabrinuti za sigurnost podataka pročitajte tekst o sigurnosti. Vaši podaci su 100% bezbjedni.

Potvrda narudžbe

Ako ste uspješno sproveli korake narudžbe na E-mail ćete dobiti potvrdu. U toj potvrdi se nalazi broj vaše narudžbe, spisak proizvoda i ostali korisni podaci.

Ako ste vršili plaćanje kreditnom karticom dobićete još jedan dodatni E-mail od kuće za verifikaciju transakcija u kojoj Vam potvrđuju da je kartica ispravna i da će se transakcija obaviti.

Ako niste dobili navedene potvrde molimo pogledajte da li ste unijeli ispravne lične podatke i E-mail adresu i ponovite narudžbu.

Dodatna pitanja, kontakt

Pripremili smo i listu najčešće pitanih pitanja tako da tu možete potražiti dodatne informacije. Ako imate bilo koje dodatno pitanje slobodno nas kontaktirajte.

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Preporuka

Slika knjige

Zavođenje gorštakinje

Maja Benks

19,90 KM

Ostale knjige na preporuci

Popust

Slika knjige

The End of The Circle

Meliha Fazlić

Redovna Cijena: 25,00 KM

Snižena cijena: 17,00 KM

Ostale knjige na popustu