Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Svako slovo nešto novo

Svako slovo nešto novo

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Mira Peteh


ISBN:

953-180-069-3

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N2052

Broj strana:

94

Težina:

250 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,90 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga je namijenjena djeci, roditeljima, odgajateljima i studentima te učiteljima prvih razreda osnovne škole, kao i svima koji rade s malom djecom predškolske i rane školske dobi. U uvodnom se dijelu objašnjavaju osnovne pretpostavke za učenje slova, navode se rezultati istraživanja poznavanja slova djece predškolske dobi u 25 vrtića, a zatim slijede opisi 65 igara slovima i riječima. Naglašava se važnost manipualtivnih aktivnosti u početnom učenju slova, zatim grafomotoričkih vježbi, čitanja slika, te ostalih poticaja, među kojima se izdvajaju: igračke sa slovima, bojanke, kutić škole, stolno kazalište lutaka-slova, vikend-zadaća te suradnja s roditeljima. Tekstualni dio prati 44 kolor stranica - radnih listova - primjera za vježbu.

IZ UVODA
Odavna je poznato koliko je značajno predškolsko doba, a znano je i to da svaki mjesec u tom najranijem razdoblju ima veliku važnost i značenje. U tom najintenzivnijem vremenu razvitka djeteta može se na primjeren način mnogo toga postići. Svakodnevno se u praksi potvrđuje da brojna djeca spontano i neposredno mnogo traže, ispituju, eksperimentiraju, da su željna novih spoznaja. Drugu skupinu čine djeca u kojima odgajatelj može pobuditi interes i znatiželju. Poznata je rečenica u dječjim vrtićima: Teta, a što to radiš? Hoćeš i meni dati, i ja bih to..., koja pokazuje da je odgajatelj pobudio pozornost, zainteresirao dijete, nenametljivo ga uključio u aktivnost, ne silom nego po njegovoj volji.
- IZ SADRŽAJA
- I. Uvod
- 1. Početni interes
- 2. Djeca upoznaju slova
- 3. Interesi su dani i zadani
- II. Ispitivanje poznavanja slova
- III. Igre slovima
- IV. Manipulativne aktivnosti
- V. Igre riječima
- VI. Čitanje slika
- VII. Grafomotorika
- VIII. Ostali poticaji
- Dodatak: RADNI LISTOVI (u boji)

  • Edicija: Pedagogija
  • Izdanje: 2
  • Godina: 2003
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga je namijenjena djeci, roditeljima, odgajateljima i studentima te učiteljima prvih razreda osnovne škole, kao i svima koji rade s malom djecom predškolske i rane školske dobi. U uvodnom se dijelu objašnjavaju osnovne pretpostavke za učenje slova, navode se rezultati istraživanja poznavanja slova djece predškolske dobi u 25 vrtića, a zatim slijede opisi 65 igara slovima i riječima. Naglašava se važnost manipualtivnih aktivnosti u početnom učenju slova, zatim grafomotoričkih vježbi, čitanja slika, te ostalih poticaja, među kojima se izdvajaju: igračke sa slovima, bojanke, kutić škole, stolno kazalište lutaka-slova, vikend-zadaća te suradnja s roditeljima. Tekstualni dio prati 44 kolor stranica - radnih listova - primjera za vježbu. IZ UVODA Odavna je poznato koliko je značajno predškolsko doba, a znano je i to da svaki mjesec u tom najranijem razdoblju ima veliku važnost i značenje. U tom najintenzivnijem vremenu razvitka djeteta može se na primjeren način mnogo toga postići. Svakodnevno se u praksi potvrđuje da brojna djeca spontano i neposredno mnogo traže, ispituju, eksperimentiraju, da su željna novih spoznaja. Drugu skupinu čine djeca u kojima odgajatelj može pobuditi interes i znatiželju. Poznata je rečenica u dječjim vrtićima: Teta, a što to radiš? Hoćeš i meni dati, i ja bih to..., koja pokazuje da je odgajatelj pobudio pozornost, zainteresirao dijete, nenametljivo ga uključio u aktivnost, ne silom nego po njegovoj volji. - IZ SADRŽAJA - I. Uvod - 1. Početni interes - 2. Djeca upoznaju slova - 3. Interesi su dani i zadani - II. Ispitivanje poznavanja slova - III. Igre slovima - IV. Manipulativne aktivnosti - V. Igre riječima - VI. Čitanje slika - VII. Grafomotorika - VIII. Ostali poticaji - Dodatak: RADNI LISTOVI (u boji)

Dodatne informacije

Izdavač Alinea
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter