Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.128

Facebook slicica

Katalog

Radost stvaranja

Radost stvaranja

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Mira Peteh


ISBN:

953-180-103-7

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N2044

Broj strana:

88

Težina:

193 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga obuhvaća tri osnovna dijela:
- Aktivnosti (izrada lutaka, maski, ukrasa i čestitaka; cvijeće i bilje; sakupljanje; izložbe),
- Upoznavanje boja (kroz likovne aktivnosti, igre pogađanja, igre u pokretu, didaktičke igre),
- Kviz (slikovna pitanja; govorna pitanja; praktične aktivnosti, pantomima, promatranje i zapažanje, odabir pravog odogovora, pogađanje).

Namijenjena je djeci predškolske dobi i prvih razreda osnovne škole, a sve navedeno u knjizi provjereno je u dugogodišnjem radu autorice. Jedna od najvažnijih potreba djece predškolske dobi jest želja za novim iskustvima, a na odraslima je da tu potrebu hrane, otvarajući nove mogućnosti istraživanja i oblikovanja ponuđenog materijala. Pritom treba dopustiti da se djeca pokušavaju izraziti i na svoj način, a ne zahtijevati da se strogo pridržavaju naputaka - jer je naputak samo okvir za neko djelovanje.

IZ RECENZIJA
Ovo je zasigurno koristan priručnik s uputama svima onima koji rade s djecom u tzv. kreativnim i rekreativnim aktivnostim, u dječjim vrtićima, osnovnim školama i drugim institucijama gdje se djec okupljaju u grupama slobodnog izražavanja i stvaranja. Sigurno će biti od velike koristi i roditeljima koji žele sa svojom djecom provoditi korisno vrijeme u kreativnoj igri. (Antonija Posilović, prof.)
Jednostavnost u pisanju prihvatljiva je i razumljiva čitateljima različitih naraštaja. Djeca će gledati crteže, roditelji i odgajatelji će osigurati bogatu sredinu za igre, a bake i djedovi prepoznat će igre iz svoga djetinjstva, koje ne odlaze u zaborav. Ovaj priručnik prihvatit će iskusni metodičari odgajatelji i učitelji, početnici i studenti...
Crteži, opisi potrebnim materijala, igračaka i igara poslužit će kao poticaj za razmišljanje, kreiranje novih igara u radu s djecom. (Vesna Štajcer-Blatarić, prof.)

- IZ SADRŽAJA
- I. Aktivnosti
- Uvod
- 1. Lutke
- 2. Maske
- 3. Cvijeće, ljekovito bilje, lišće
- 4. Čestitke i ukrasi
- 5. Sakupljanje
- 6. Izložbe
- II. Upoznavanje boja
- Uvod
- 1. Likovne aktivnosti
- 2. Igre pogađanja
- 3. Igre u pokretu
- 4. Didaktičke igre
- III. Aktivnosti
- Uvod
- 1. Priprema dječjeg kviza
- 2. Pitanja u kvizu

  • Edicija: Pedagogija
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2003
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga obuhvaća tri osnovna dijela: - Aktivnosti (izrada lutaka, maski, ukrasa i čestitaka; cvijeće i bilje; sakupljanje; izložbe), - Upoznavanje boja (kroz likovne aktivnosti, igre pogađanja, igre u pokretu, didaktičke igre), - Kviz (slikovna pitanja; govorna pitanja; praktične aktivnosti, pantomima, promatranje i zapažanje, odabir pravog odogovora, pogađanje). Namijenjena je djeci predškolske dobi i prvih razreda osnovne škole, a sve navedeno u knjizi provjereno je u dugogodišnjem radu autorice. Jedna od najvažnijih potreba djece predškolske dobi jest želja za novim iskustvima, a na odraslima je da tu potrebu hrane, otvarajući nove mogućnosti istraživanja i oblikovanja ponuđenog materijala. Pritom treba dopustiti da se djeca pokušavaju izraziti i na svoj način, a ne zahtijevati da se strogo pridržavaju naputaka - jer je naputak samo okvir za neko djelovanje. IZ RECENZIJA Ovo je zasigurno koristan priručnik s uputama svima onima koji rade s djecom u tzv. kreativnim i rekreativnim aktivnostim, u dječjim vrtićima, osnovnim školama i drugim institucijama gdje se djec okupljaju u grupama slobodnog izražavanja i stvaranja. Sigurno će biti od velike koristi i roditeljima koji žele sa svojom djecom provoditi korisno vrijeme u kreativnoj igri. (Antonija Posilović, prof.) Jednostavnost u pisanju prihvatljiva je i razumljiva čitateljima različitih naraštaja. Djeca će gledati crteže, roditelji i odgajatelji će osigurati bogatu sredinu za igre, a bake i djedovi prepoznat će igre iz svoga djetinjstva, koje ne odlaze u zaborav. Ovaj priručnik prihvatit će iskusni metodičari odgajatelji i učitelji, početnici i studenti... Crteži, opisi potrebnim materijala, igračaka i igara poslužit će kao poticaj za razmišljanje, kreiranje novih igara u radu s djecom. (Vesna Štajcer-Blatarić, prof.) - IZ SADRŽAJA - I. Aktivnosti - Uvod - 1. Lutke - 2. Maske - 3. Cvijeće, ljekovito bilje, lišće - 4. Čestitke i ukrasi - 5. Sakupljanje - 6. Izložbe - II. Upoznavanje boja - Uvod - 1. Likovne aktivnosti - 2. Igre pogađanja - 3. Igre u pokretu - 4. Didaktičke igre - III. Aktivnosti - Uvod - 1. Priprema dječjeg kviza - 2. Pitanja u kvizu

Dodatne informacije

Izdavač Alinea
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter