Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.233

Facebook slicica

Katalog

Zlatno doba brojalice

Zlatno doba brojalice

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Mira Peteh


ISBN:

953-180-060-X

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N2056

Broj strana:

54

Težina:

200 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

12,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Svaki naraštaj proći će kroz fazu brojalica kao kroz neko posebno veselo razdoblje iz kojega ponešto upamti cijeloga života. U knjizi je sabrano 100-njak brojalica i razvrstano na brojalice tipa jedan, dva, tri..., brojalice o životinjama i ostale brojalice. Vjerujemo da će knjiga razveseliti djecu, a odgajateljima pomoći da kvalitetno realiziraju neke posebne zadatke u području razvitka djetetova govora, od kojih izdvajamo: točnost izražavanja, bez zastajkivanja i zajeckivanja, pravilan izgovor, bogaćenje rječnika, približavanje narodne i umjetničke dječje književnosti, buđenje interesa za knjigu, učenje slušanja.

IZ KNJIGE
Brojalica je pristupačna djeci jer se lako pamti, ima ritam, melodična je. Predškolskoj i mlađoj školskoj djeci je prihvatljiva jer iskazuje elementarnost,, kratkoću i jednostavnost. Odlikuje se lakoćom izgovora slogova, kratkim slogovima često sastavljenima od jednoga samoglasnika i dva suglasnika. Vrijednost brojalice u odgojno-obrazovnom radu s predškolskom djecom posebno se vidi u:
- 1. govornom razvitku;
- 2. razvitku spoznajnih sposobnosti;
- 3. razvitku govorne kreativnosti i
- 4. razvitku pokreta i ritma.

IZ SADRŽAJA
- Predgovor
- 1. Govorni razvitak predškolskog djeteta
- 2. Brojalica i njena vrijednost
- 3. Metodički pristup
- 4. Izabrane brojalice
- Brojalice Jedan, dva, tri...
- Brojalice o životinjama
- Ostale brojalice
- 5. Literatura

  • Edicija: Pedagogija
  • Izdanje: 3
  • Godina: 2003
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Svaki naraštaj proći će kroz fazu brojalica kao kroz neko posebno veselo razdoblje iz kojega ponešto upamti cijeloga života. U knjizi je sabrano 100-njak brojalica i razvrstano na brojalice tipa jedan, dva, tri..., brojalice o životinjama i ostale brojalice. Vjerujemo da će knjiga razveseliti djecu, a odgajateljima pomoći da kvalitetno realiziraju neke posebne zadatke u području razvitka djetetova govora, od kojih izdvajamo: točnost izražavanja, bez zastajkivanja i zajeckivanja, pravilan izgovor, bogaćenje rječnika, približavanje narodne i umjetničke dječje književnosti, buđenje interesa za knjigu, učenje slušanja. IZ KNJIGE Brojalica je pristupačna djeci jer se lako pamti, ima ritam, melodična je. Predškolskoj i mlađoj školskoj djeci je prihvatljiva jer iskazuje elementarnost,, kratkoću i jednostavnost. Odlikuje se lakoćom izgovora slogova, kratkim slogovima često sastavljenima od jednoga samoglasnika i dva suglasnika. Vrijednost brojalice u odgojno-obrazovnom radu s predškolskom djecom posebno se vidi u: - 1. govornom razvitku; - 2. razvitku spoznajnih sposobnosti; - 3. razvitku govorne kreativnosti i - 4. razvitku pokreta i ritma. IZ SADRŽAJA - Predgovor - 1. Govorni razvitak predškolskog djeteta - 2. Brojalica i njena vrijednost - 3. Metodički pristup - 4. Izabrane brojalice - Brojalice Jedan, dva, tri... - Brojalice o životinjama - Ostale brojalice - 5. Literatura

Dodatne informacije

Izdavač Alinea
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter