Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Ja sam malko radoznalko

Ja sam malko radoznalko

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9926-30-002-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D4712

Broj strana:

96

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Softićeva poezija za djecu je u toj mjeri mladalačka da je u njoj, osim po tome što Softić sam određuje svoju poeziju u zbirci Ja sam Malko Radozalko kao odnos: djed-unučad, nemoguće prepoznati pjesnika u poznoj životnoj dobi i sasvim je u skladu s modernim poimanjem poezije za djecu u kojoj su djeca shvaćena kao ozbiljni sagovornici od kojih odrasli imaju šta naučiti, kao sebi ravna bića koja bi trebalo i uvažavati i poštovati, kao bića čije poimnje stvari čini svijet i boljim i ljepšim, kao bića kakvim bi i odrasli trebalo da budu pa da svijet i žvot ne čine gorim, što često doista čine.

Zbirka pjesama Ćamila Softića Ja sam malko radoznalko sva je u znaku želje da pjesnik svojom poezijom za djecu njihovo djetinjstvo učini sretnijim a njihovo odrastanje jednostavnijim i lakšim, stoga je dobrodošla u svijet djetinjstva, puna je optimizma i radosti i djeca će se sigurno u njoj naći i prepoznati i kao takvu je prigrliti.

Ilustracije pjesama u zbirci Ja sam malko radoznalko , autorsko djelo mlade talentirane Tijane Rodić, još su jedna dimenzija ljepote ove zbirke.

Ukratko: bosanskohercegovačka savremena poezija, u širem kontekstu i književnost namijenjena djeci, ovim rukopisom dobija jednu novu šaru, kamnečić u mozaiku, koji se, možda, neće pretjerano isticati, ali će u njemu postojano trajati i pridonositi njenoj ukupnoj ljepoti.

Zejćir Hasić (izvod iz recenzije)

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 200x230
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Softićeva poezija za djecu je u toj mjeri mladalačka da je u njoj, osim po tome što Softić sam određuje svoju poeziju u zbirci Ja sam Malko Radozalko kao odnos: djed-unučad, nemoguće prepoznati pjesnika u poznoj životnoj dobi i sasvim je u skladu s modernim poimanjem poezije za djecu u kojoj su djeca shvaćena kao ozbiljni sagovornici od kojih odrasli imaju šta naučiti, kao sebi ravna bića koja bi trebalo i uvažavati i poštovati, kao bića čije poimnje stvari čini svijet i boljim i ljepšim, kao bića kakvim bi i odrasli trebalo da budu pa da svijet i žvot ne čine gorim, što često doista čine. Zbirka pjesama Ćamila Softića Ja sam malko radoznalko sva je u znaku želje da pjesnik svojom poezijom za djecu njihovo djetinjstvo učini sretnijim a njihovo odrastanje jednostavnijim i lakšim, stoga je dobrodošla u svijet djetinjstva, puna je optimizma i radosti i djeca će se sigurno u njoj naći i prepoznati i kao takvu je prigrliti. Ilustracije pjesama u zbirci Ja sam malko radoznalko , autorsko djelo mlade talentirane Tijane Rodić, još su jedna dimenzija ljepote ove zbirke. Ukratko: bosanskohercegovačka savremena poezija, u širem kontekstu i književnost namijenjena djeci, ovim rukopisom dobija jednu novu šaru, kamnečić u mozaiku, koji se, možda, neće pretjerano isticati, ali će u njemu postojano trajati i pridonositi njenoj ukupnoj ljepoti. Zejćir Hasić (izvod iz recenzije)

Dodatne informacije

Izdavač Lijepa riječ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter