Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Staklena kuća

Staklena kuća

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9926-483-10-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B6133

Broj strana:

336

Težina:

320 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

30,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Ovi prikazi su nastali najvećim dijelom iz moje prirodne težnje da sve što je važno bude najstrožijim kriterijima selektirano. Ovaj put to se odnosi na produkciju knjiga Bosanske riječi iz Tuzle u posljednje tri godine, koje želim zabilježiti, svojim komentarima. Tako mi se čini da izgledam sebi kao dijete, koje se trudi da otvorenim dlanovima uhvati osvježavajuću proljetnu kišu, ali kome, skoro sve, procuri kroz prste.

Knjige imaju svoju sudbinu. Ova izreka može se primijeniti na njihov kasniji izlazak pred imaginarni čitalački tribunal, kojeg oni neće nikada lično upoznati za razliku od pjevača, pozorišnih glumaca, kojima je taj lični kontakt najpouzdaniji lakmus-papir kvalitete svoga djelovanja. Stoga smatram da ovi prikazi sadrže za život, umjetnost i nauku ne samo poneko objašnjenje i mnogu dragocjenu pouku. No, bilo kako bilo, u ovom slučaju, svi oni koji budu pozvani da dadnu sud o ovim prikazima, vjerovatno neće krivo shvatiti moju težnju da izabrana djela što je moguće više i profesionalno rasvijetlim.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovi prikazi su nastali najvećim dijelom iz moje prirodne težnje da sve što je važno bude najstrožijim kriterijima selektirano. Ovaj put to se odnosi na produkciju knjiga Bosanske riječi iz Tuzle u posljednje tri godine, koje želim zabilježiti, svojim komentarima. Tako mi se čini da izgledam sebi kao dijete, koje se trudi da otvorenim dlanovima uhvati osvježavajuću proljetnu kišu, ali kome, skoro sve, procuri kroz prste. Knjige imaju svoju sudbinu. Ova izreka može se primijeniti na njihov kasniji izlazak pred imaginarni čitalački tribunal, kojeg oni neće nikada lično upoznati za razliku od pjevača, pozorišnih glumaca, kojima je taj lični kontakt najpouzdaniji lakmus-papir kvalitete svoga djelovanja. Stoga smatram da ovi prikazi sadrže za život, umjetnost i nauku ne samo poneko objašnjenje i mnogu dragocjenu pouku. No, bilo kako bilo, u ovom slučaju, svi oni koji budu pozvani da dadnu sud o ovim prikazima, vjerovatno neće krivo shvatiti moju težnju da izabrana djela što je moguće više i profesionalno rasvijetlim.

Dodatne informacije

Izdavač Lijepa riječ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter