Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.286

Facebook slicica

Katalog

Teror uma

Teror uma

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9926-30-018

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D4711

Broj strana:

222

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Pisac je kadar od svega i od ničega načiniti dobro priču, manje je važno ima li ona 5 ili 55 stranica.
Husagić je od onih pisaca iz sjene, koji su tu, pišu, objavljuju ali se ne vide dovoljno. Skroman je i povučen u vremenu opšte raskalašnosti, menadžerstva i nametanja. Samoreklama nije dio ovog pisca, zbog toga on samo ispisuje svoje knjige i priča dobre priče.

Sve tri priče imaju izraženu psihološku notu, unutrašnja preživljavanja likova i to je očito bila namjera autora. Priča teče i unutar teksta, kroz radnju i likove je rečeno sve što je pisac smatrao važnim.
Mnoštvo je tekstova u književnosti čija teme je ista ili vrlo bliska, svaku je autor donio na svoj način, ali je ta preklapanja nemoguće izbjeći.

Iz rata se uvijek može ispisati dobra priča, pa je to Husagić, sa knjigom Teror uma i uradio. Mogla se ta priča zvati i kletva ili nekako drugačije, a da sve ostane isto. Husagić je tri lijepe priče uobličio u knjigu. One nam govore o pohlepi, o politici, lažnom moralu, prevari, ljudskim slabostima, novcu koji vrti svijet, o tome da postoji neka sila iznad ljudske koja sve poravna i dotjera.

Mehmed Đedović

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Pisac je kadar od svega i od ničega načiniti dobro priču, manje je važno ima li ona 5 ili 55 stranica. Husagić je od onih pisaca iz sjene, koji su tu, pišu, objavljuju ali se ne vide dovoljno. Skroman je i povučen u vremenu opšte raskalašnosti, menadžerstva i nametanja. Samoreklama nije dio ovog pisca, zbog toga on samo ispisuje svoje knjige i priča dobre priče. Sve tri priče imaju izraženu psihološku notu, unutrašnja preživljavanja likova i to je očito bila namjera autora. Priča teče i unutar teksta, kroz radnju i likove je rečeno sve što je pisac smatrao važnim. Mnoštvo je tekstova u književnosti čija teme je ista ili vrlo bliska, svaku je autor donio na svoj način, ali je ta preklapanja nemoguće izbjeći. Iz rata se uvijek može ispisati dobra priča, pa je to Husagić, sa knjigom Teror uma i uradio. Mogla se ta priča zvati i kletva ili nekako drugačije, a da sve ostane isto. Husagić je tri lijepe priče uobličio u knjigu. One nam govore o pohlepi, o politici, lažnom moralu, prevari, ljudskim slabostima, novcu koji vrti svijet, o tome da postoji neka sila iznad ljudske koja sve poravna i dotjera. Mehmed Đedović

Dodatne informacije

Izdavač Lijepa riječ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter