Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Bljesak mjesečeve korone

Bljesak mjesečeve korone

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9926-483-61-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B8104

Broj strana:

160

Težina:

298 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Opisujući promjene koje korona donosi, Husagić uočava da je njen utjecaj najmanji na najmlađe, koji i u tim okolnostima najvećim dijelom ostaju nedirnute duše i igra ostaje najljepši dio odrastanja i najbolji način stvaranja i učvršćivanja prijateljstva.
Ljubav, njena pojava, iskušenja i učvršćivanje, prolazak zaljubljenih kroz nedoumice, kroz strah od vlastitih osjećanja i nemogućnost da se nađu prave riječi za pokazivanje osjećanja, tako tipična za prvu ljubav, za Husagića (drugo i ne može biti) je ono što pokazuje kako je potreba za ljubavlju važnija od svega, onaj je lijepi dio nelijepe stvarnosti (korone).
Šefik Husagić je Bljeskom mjesečeve korone u bosanskohercegovačku književnost donio roman kakav joj je potreban: aktuelan, roman u kojem će se mladi naći, ili prepoznati, roman pisan po onoj: jednostavnost je majka dobrog stila, što je uvjet koji mora odlikovati svako književno djelo namijenjeno mladima.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 125x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Opisujući promjene koje korona donosi, Husagić uočava da je njen utjecaj najmanji na najmlađe, koji i u tim okolnostima najvećim dijelom ostaju nedirnute duše i igra ostaje najljepši dio odrastanja i najbolji način stvaranja i učvršćivanja prijateljstva. Ljubav, njena pojava, iskušenja i učvršćivanje, prolazak zaljubljenih kroz nedoumice, kroz strah od vlastitih osjećanja i nemogućnost da se nađu prave riječi za pokazivanje osjećanja, tako tipična za prvu ljubav, za Husagića (drugo i ne može biti) je ono što pokazuje kako je potreba za ljubavlju važnija od svega, onaj je lijepi dio nelijepe stvarnosti (korone). Šefik Husagić je Bljeskom mjesečeve korone u bosanskohercegovačku književnost donio roman kakav joj je potreban: aktuelan, roman u kojem će se mladi naći, ili prepoznati, roman pisan po onoj: jednostavnost je majka dobrog stila, što je uvjet koji mora odlikovati svako književno djelo namijenjeno mladima.

Dodatne informacije

Izdavač Lijepa riječ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter