Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Sučeljavanje sa predrasudama

Sučeljavanje sa predrasudama

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9926-483-48-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B6057

Broj strana:

426

Težina:

598 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Kao advokatica, magistrica društvenih nauka, humanitarna radnica, predavačica na američkim školama, rukovodilac Bosansko američkog instituta za istraživanje genocida i edukaciju, a članica Komisije za holokaust i genocid države Ilinois i Bosanske čikaške biblioteke, spoznala sam porazno dejstvo predrasuda među ljudima različitih polova, kultura, ideologija, među različitim etničkim, rasnim i religioznim grupama.
Okosnica mog kazivanja je utiranje puta ka novim saznanjima i suočavanje sa predrasudama u sebi, o sebi i jednih prema drugima. U zemlji iz koje sam došla, Jugoslaviji, i u kojoj sad živim, Americi, nailazila sam na svakom koraku na predrasudna negativna razmišljanja jednih prema drugima.
Pišem o svojim iskustvima i ličnim istrajavanjima žene-emigranta u Americi, a snagu za osvajanja novih nepoznatih prostora nalazim u mojim uzorima, ženama predvodnicama u politici, obrazovanju, sudstvu, slikarstvu, spisteljstvu, porodici i mladim naraštajima koji koračaju naprijed, njihovim primjerom otvorenim putevima ka stvaranju boljeg demokratskog i tolerantnog društva.

Autorica

Knjiga je plod aktivizma autorice koja je odlaskom u Ameriku u predveče krvavog pira na jugoslovenskom prostoru bila u prilici da neke stvari sagleda drugim očima. Knjiga je veoma izazovna i pokreće mnoga pitanja iz razloga svima nama znanog, da se Jugoslavija nije raspala sama od sebe. Zaborav je opasan, opasno je prestati govoriti o onome što se dogodilo a ova knjiga nas budi. Ne trebaju nam uspavanke nego budilice.

dr. Munib Maglajić

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Kao advokatica, magistrica društvenih nauka, humanitarna radnica, predavačica na američkim školama, rukovodilac Bosansko američkog instituta za istraživanje genocida i edukaciju, a članica Komisije za holokaust i genocid države Ilinois i Bosanske čikaške biblioteke, spoznala sam porazno dejstvo predrasuda među ljudima različitih polova, kultura, ideologija, među različitim etničkim, rasnim i religioznim grupama. Okosnica mog kazivanja je utiranje puta ka novim saznanjima i suočavanje sa predrasudama u sebi, o sebi i jednih prema drugima. U zemlji iz koje sam došla, Jugoslaviji, i u kojoj sad živim, Americi, nailazila sam na svakom koraku na predrasudna negativna razmišljanja jednih prema drugima. Pišem o svojim iskustvima i ličnim istrajavanjima žene-emigranta u Americi, a snagu za osvajanja novih nepoznatih prostora nalazim u mojim uzorima, ženama predvodnicama u politici, obrazovanju, sudstvu, slikarstvu, spisteljstvu, porodici i mladim naraštajima koji koračaju naprijed, njihovim primjerom otvorenim putevima ka stvaranju boljeg demokratskog i tolerantnog društva. Autorica Knjiga je plod aktivizma autorice koja je odlaskom u Ameriku u predveče krvavog pira na jugoslovenskom prostoru bila u prilici da neke stvari sagleda drugim očima. Knjiga je veoma izazovna i pokreće mnoga pitanja iz razloga svima nama znanog, da se Jugoslavija nije raspala sama od sebe. Zaborav je opasan, opasno je prestati govoriti o onome što se dogodilo a ova knjiga nas budi. Ne trebaju nam uspavanke nego budilice. dr. Munib Maglajić

Dodatne informacije

Izdavač Lijepa riječ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter