Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Čarolije za svakodnevnu upotrebu

Čarolije za svakodnevnu upotrebu

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Alice Hoffman


ISBN:

978-953-220-322-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K9652

Broj strana:

236

Težina:

356 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

8,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ovo je priča o dvije sestre, Gillian i Sally Owens, koje će se nakon tragične pogibije roditelja ustrašene naći pred vratima kuće u Ulici magnolija gdje, čini se oduvijek, s leglom mačaka žive njihove dvije tetke. Dvije djevojčice odrast će u staroj kući bez ura i zrcala, obrasloj bršljanom koju je dvanaest stolara radilo iz petnaest vrsta drveta, s prozorima od debeloga, mutnog zelenog stakla i s tri brave na svakim vratima. Tu će od svojih tetaka naučiti sve što se može o malim praktičnim čarolijama nužnim za svakodnevni život, osvjedočit će se kako djeluju ljubavni napici, čemu služi crni sapun kojeg tetke kuhaju dvaput godišnje, zašto se ne treba poigravati s velebiljem i koja je svrha plavih kamenih ploča u vrtu.
Američka spisateljica Alice Hoffman hrvatskoj se publici predstavlja svojim jedanaestim i najnovijim romanom Čarolije za svakodnevnu upotrebu u kojem je svojom kristalno čistom i lepršavom prozom uspjela dočarati svijet čarobnog realizma.
Ova priča, prepuna praktičnih savjeta, životno istinitih opažanja, jetkog humora i smijeha kroz suze oduševit će vas čistim užitkom čitanja, a njen posljednji savjet nemojte nikada zaboraviti.
Svojim desetim prijevodom za Algoritam Božica Jakovlev potvrdila je da pripada samom vrhu književnih prevoditelja u Hrvatskoj. Za tu prigodu odabrali smo za naslovnu stranicu čarobnu ostavštinu Dantea Gabriela Rossettija i njegovu Proserpin.

  • Originalni naziv: PRACTICAL MAGIC
  • Prevodilac: Božica Jakovlev
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovo je priča o dvije sestre, Gillian i Sally Owens, koje će se nakon tragične pogibije roditelja ustrašene naći pred vratima kuće u Ulici magnolija gdje, čini se oduvijek, s leglom mačaka žive njihove dvije tetke. Dvije djevojčice odrast će u staroj kući bez ura i zrcala, obrasloj bršljanom koju je dvanaest stolara radilo iz petnaest vrsta drveta, s prozorima od debeloga, mutnog zelenog stakla i s tri brave na svakim vratima. Tu će od svojih tetaka naučiti sve što se može o malim praktičnim čarolijama nužnim za svakodnevni život, osvjedočit će se kako djeluju ljubavni napici, čemu služi crni sapun kojeg tetke kuhaju dvaput godišnje, zašto se ne treba poigravati s velebiljem i koja je svrha plavih kamenih ploča u vrtu. Američka spisateljica Alice Hoffman hrvatskoj se publici predstavlja svojim jedanaestim i najnovijim romanom Čarolije za svakodnevnu upotrebu u kojem je svojom kristalno čistom i lepršavom prozom uspjela dočarati svijet čarobnog realizma. Ova priča, prepuna praktičnih savjeta, životno istinitih opažanja, jetkog humora i smijeha kroz suze oduševit će vas čistim užitkom čitanja, a njen posljednji savjet nemojte nikada zaboraviti. Svojim desetim prijevodom za Algoritam Božica Jakovlev potvrdila je da pripada samom vrhu književnih prevoditelja u Hrvatskoj. Za tu prigodu odabrali smo za naslovnu stranicu čarobnu ostavštinu Dantea Gabriela Rossettija i njegovu Proserpin.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter