Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Snovolovka 2.dio

Snovolovka 2.dio

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Stephen King


ISBN:

953-220-404-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M4138

Broj strana:

251

Težina:

550 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

8,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Kakav je to osjećaj kad znaš da sudbina cijelog čovječanstva visi o koncu, a konac je u tvojim rukama? Kako čovjek koji je na rubu samoubojstva može preuzeti ulogu spasitelja tuđih života kad ne mari ni za vlastiti? Kako se osobnost može skriti u najdubljem zapećku uma i zadržati razum? Kakva je uloga tajanstvene snovolovke i kako može siroti Duddits, već jednom nogom u grobu, naškoditi svemoćnom izvanzemaljcu koji grabi prema svojem misterioznom cilju?

Dok se Henry bjesomučno utrkuje s vremenom, a Jonesy pokušava sačuvati zdrav razum, gospodar svih sudbina, Stephen King, u svojoj će uobičajenoj maniri spustiti lopticu s kataklizmičke na osobnu razinu, tamo gdje je njegova proza najjača.

Dobitnik mnogobrojnih nagrada (šesterostruki dobitnik nagrade Brama Stokera, peterostruki dobitnik Locusa, te dobitnik nagrada Hugo i O. Henry), često osporavan ali uvijek rado čitan, Stephen King svojim bogatim opusom prerasta iz kroničara Amerike dvadesetog stoljeća u Balzaca modernog doba. Nevjerojatna jednostavnost njegova izričaja, sposobnost opažanja običnog i sposobnost da vidi “crtu”, izdvajaju ga iz sivila žanra koji je gotovo sam održavao na životu posljednja četiri desetljeća.

  • Originalni naziv: DREAMCATCHER
  • Prevodilac: Božica Jakovlev
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Kakav je to osjećaj kad znaš da sudbina cijelog čovječanstva visi o koncu, a konac je u tvojim rukama? Kako čovjek koji je na rubu samoubojstva može preuzeti ulogu spasitelja tuđih života kad ne mari ni za vlastiti? Kako se osobnost može skriti u najdubljem zapećku uma i zadržati razum? Kakva je uloga tajanstvene snovolovke i kako može siroti Duddits, već jednom nogom u grobu, naškoditi svemoćnom izvanzemaljcu koji grabi prema svojem misterioznom cilju? Dok se Henry bjesomučno utrkuje s vremenom, a Jonesy pokušava sačuvati zdrav razum, gospodar svih sudbina, Stephen King, u svojoj će uobičajenoj maniri spustiti lopticu s kataklizmičke na osobnu razinu, tamo gdje je njegova proza najjača. Dobitnik mnogobrojnih nagrada (šesterostruki dobitnik nagrade Brama Stokera, peterostruki dobitnik Locusa, te dobitnik nagrada Hugo i O. Henry), često osporavan ali uvijek rado čitan, Stephen King svojim bogatim opusom prerasta iz kroničara Amerike dvadesetog stoljeća u Balzaca modernog doba. Nevjerojatna jednostavnost njegova izričaja, sposobnost opažanja običnog i sposobnost da vidi “crtu”, izdvajaju ga iz sivila žanra koji je gotovo sam održavao na životu posljednja četiri desetljeća.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter