Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Dobro, čisto, pravedno - Načela nove gastronomije

Dobro, čisto, pravedno - Načela nove gastronomije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Carlo Petrini


ISBN:

978-953-316-992-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K8528

Broj strana:

231

Težina:

422 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

34,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Je li zaista bolje jesti organsku hranu? Da li način na koji uzgajamo pšenicu ili meso uistinu utječe na okoliš, pa time posredno i na naše - zdravlje?

Većina nas do sada je postala svjesna opasnosti koje prijete svijetu hrane, pa tako posredno i nama. Mnoge knjige su nas upozorile na opasnosti poput upotrebe genetski modificiranih proizvoda i industrijskih farmi. Sada je vrijeme za rješenja, a knjiga koja je pred vama pokazuje kako je u potpunosti dorasla tom izazovu. Karizmatični vođa takozvanog slow food pokreta, Carlo Petrini otkrit će nam na koje sve načine možemo povratiti kontrolu nad onim što jedemo.

Tri središnja načela takozvanog slow food plana su: hrana mora biti proizvedena prema načelima koji su u skladu s očuvanjem okoliša, one koji proizvode hranu mora se pravedno tretirati te hrana mora biti ukusna i zdrava. Naglašavajući upotrebu prirodnih, zdravih i organskih namirnica, Carlo Petrini objasnit će nam kako očuvati prirodnu bioraznolikost i zaštititi agrikulturalnu prasku u nestajanju, kojoj prijeti masovni konzumerizam, implementirajući kulinarske tradicije koje koriste različite regije diljem svijeta. Primjenjujući njegove savjete napokon možemo početi uvesti nov i bolji režim prehrane koji će ne samo povoljno utjecati na naše zdravlje i izgled, već i na svijet koji nas okružuje.
Novi gastronomski bestseler biblioteka Facta hrvatskim čitateljima ponosno predstavlja u prijevodu Anđelije Klarić Šlogar i uz naslovnu ilustraciju Jelene Radmanović.

  • Originalni naziv: BUONO, PULITO E GIUSTO...
  • Prevodilac: Anđelija Klarić Šlogar
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Je li zaista bolje jesti organsku hranu? Da li način na koji uzgajamo pšenicu ili meso uistinu utječe na okoliš, pa time posredno i na naše - zdravlje? Većina nas do sada je postala svjesna opasnosti koje prijete svijetu hrane, pa tako posredno i nama. Mnoge knjige su nas upozorile na opasnosti poput upotrebe genetski modificiranih proizvoda i industrijskih farmi. Sada je vrijeme za rješenja, a knjiga koja je pred vama pokazuje kako je u potpunosti dorasla tom izazovu. Karizmatični vođa takozvanog slow food pokreta, Carlo Petrini otkrit će nam na koje sve načine možemo povratiti kontrolu nad onim što jedemo. Tri središnja načela takozvanog slow food plana su: hrana mora biti proizvedena prema načelima koji su u skladu s očuvanjem okoliša, one koji proizvode hranu mora se pravedno tretirati te hrana mora biti ukusna i zdrava. Naglašavajući upotrebu prirodnih, zdravih i organskih namirnica, Carlo Petrini objasnit će nam kako očuvati prirodnu bioraznolikost i zaštititi agrikulturalnu prasku u nestajanju, kojoj prijeti masovni konzumerizam, implementirajući kulinarske tradicije koje koriste različite regije diljem svijeta. Primjenjujući njegove savjete napokon možemo početi uvesti nov i bolji režim prehrane koji će ne samo povoljno utjecati na naše zdravlje i izgled, već i na svijet koji nas okružuje. Novi gastronomski bestseler biblioteka Facta hrvatskim čitateljima ponosno predstavlja u prijevodu Anđelije Klarić Šlogar i uz naslovnu ilustraciju Jelene Radmanović.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter