Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Zapažanja

Zapažanja

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Jane Harris


ISBN:

978-953-220-776-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K6812

Broj strana:

403

Težina:

442 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Godine 1863. u Škotskoj, u pokušaju da pobjegne od svoje ne posve nevine prošlosti, Bessy Buckley prihvatit će posao služavke prekrasne Arabelle u velikoj kući izvan Edinburgha. Zaintrigirana svojom novom poslodavkinjom, Bessy će u isto vrijeme zbuniti njezini neobični zahtjevi, od kojih je onaj da Bessy mora voditi dnevnik o svojim najintimnijim mislima samo jedan od njih.

A čini se kako i sama Arabella ima nekoliko tajni u rukavu, poput nečega vrlo bliskog opsesiji za Noru, bivšu služavku koja je umrla pod tajanstvenim okolnostima. Situaciju u kući i sve što je Bessy priraslo srcu u opasnost će tada dovesti dječja šala s drastičnim posljedicama. Našavši se u kovitlacu ludila, duhova, seksa i laži, Bessy će odlučiti ostati privržena Arabelli, no neka pitanja neće moći izbjeći – poput onoga što se doista dogodilo s Norom, ali i vlastitih neriješenih pitanja iz prošlosti, koja je polako, ali sigurno sustiže… Roman Zapažanja, objavljen u više od dvadeset zemalja i nominiran za nagradu Orange za najbolji roman, koji je autorici Jane Harris priskrbio i priznanje britanskog lanca knjižara Waterstone za najboljih 25 pisaca za budućnost, uzbudljivo je djelo o ambiciji i destruktivnoj moći nesputane požude, a iznad svega oda procesu pisanja kao takvom.

  • Originalni naziv: THE OBSERVATIONS
  • Prevodilac: Adela Kućar Marković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x190
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Godine 1863. u Škotskoj, u pokušaju da pobjegne od svoje ne posve nevine prošlosti, Bessy Buckley prihvatit će posao služavke prekrasne Arabelle u velikoj kući izvan Edinburgha. Zaintrigirana svojom novom poslodavkinjom, Bessy će u isto vrijeme zbuniti njezini neobični zahtjevi, od kojih je onaj da Bessy mora voditi dnevnik o svojim najintimnijim mislima samo jedan od njih. A čini se kako i sama Arabella ima nekoliko tajni u rukavu, poput nečega vrlo bliskog opsesiji za Noru, bivšu služavku koja je umrla pod tajanstvenim okolnostima. Situaciju u kući i sve što je Bessy priraslo srcu u opasnost će tada dovesti dječja šala s drastičnim posljedicama. Našavši se u kovitlacu ludila, duhova, seksa i laži, Bessy će odlučiti ostati privržena Arabelli, no neka pitanja neće moći izbjeći – poput onoga što se doista dogodilo s Norom, ali i vlastitih neriješenih pitanja iz prošlosti, koja je polako, ali sigurno sustiže… Roman Zapažanja, objavljen u više od dvadeset zemalja i nominiran za nagradu Orange za najbolji roman, koji je autorici Jane Harris priskrbio i priznanje britanskog lanca knjižara Waterstone za najboljih 25 pisaca za budućnost, uzbudljivo je djelo o ambiciji i destruktivnoj moći nesputane požude, a iznad svega oda procesu pisanja kao takvom.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter