Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Zemlja špijuna

Zemlja špijuna

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-316-532-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K7875

Broj strana:

315

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

26,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Sada kad je sadašnjost uhvatila priključak s vizijom budućnosti Williama Gibsona, vizijom koja ga je proslavila kao jednog od najutjecajnijih pisaca znanstvene fantastike svih vremena, on je počeo pisati o sadašnjem vremenu u kojem se svakodnevni život čini kao znanstvena fantastika. Pisac koji je romanom Neuromancer utemeljio novi književni smjer unutar znanstvene fantastike – cyberpunk, ovaj nam put predstavlja politički triler radnje smještene u suvremenu high-tech američku stvarnost ispremiješanu najrazličitijim čudnim likovima i začinjenu referencama na stvarna događanja, na politiku i na tehnologiju.

Zemlja špijuna je manje konvencionalni triler, a puno više razarajuće precizna refleksija američkog zeitgeista. Sveprisutnost high-tech tehnologije, ratno profiterstvo od iračkog rata, stalni osjećaj nespokoja u premereženoj stvarnosti nakon napada na Ameriku 11. rujna, samo su neki od Gibsonovih književnih fragmenata koje on, vješto manevrirajući kako to samo najveći pisci mogu, predstavlja svojim oduševljenim poklonicima.

  • Originalni naziv: Spook Cuntry
  • Prevodilac: Andrea Bagović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Sada kad je sadašnjost uhvatila priključak s vizijom budućnosti Williama Gibsona, vizijom koja ga je proslavila kao jednog od najutjecajnijih pisaca znanstvene fantastike svih vremena, on je počeo pisati o sadašnjem vremenu u kojem se svakodnevni život čini kao znanstvena fantastika. Pisac koji je romanom Neuromancer utemeljio novi književni smjer unutar znanstvene fantastike – cyberpunk, ovaj nam put predstavlja politički triler radnje smještene u suvremenu high-tech američku stvarnost ispremiješanu najrazličitijim čudnim likovima i začinjenu referencama na stvarna događanja, na politiku i na tehnologiju. Zemlja špijuna je manje konvencionalni triler, a puno više razarajuće precizna refleksija američkog zeitgeista. Sveprisutnost high-tech tehnologije, ratno profiterstvo od iračkog rata, stalni osjećaj nespokoja u premereženoj stvarnosti nakon napada na Ameriku 11. rujna, samo su neki od Gibsonovih književnih fragmenata koje on, vješto manevrirajući kako to samo najveći pisci mogu, predstavlja svojim oduševljenim poklonicima.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter