Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Viking 1 - Odinovo dete

Viking 1 - Odinovo dete

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Tim Severin


ISBN:

978-86-7436-984-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1598

Broj strana:

344

Težina:

445 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Devetsto devedeset deveta, godina prije prvog milenijuma, označava rođenje Torgilsa Leifsona, sina Leifa Srećnog i Torgune, tajanstvene irske plemkinje obdarene šestim čulom. Gotovo kao da je siroče, Torgilsa su na Islandu i Grenlandu odgajali različiti staratelji koji su ga učili prastarim običajima i upozoravali ga na navalu Bijelog Hrista u zemlju starih bogova.

Još kao dijete stigao je do Vinlanda, najudaljenije tačke na zapadu, samo da bi postao svjedok užasnog pokolja koji je predvodila njegova krvoločna tetka, a koji je potpuno opustošio njihovu vikinšku naseobinu. Na Islandu, našao se uklješten u krvnoj osveti između dviju suprotstavljenih porodica, a u Irskoj biva zarobljen u bici i prodat kao rob.

Torgils je junak bez čvrstih korjena, bistar i prilagodljiv, čija sudbina leži daleko izvan poimanja onih kojima je okružen. Ovog Odinovog poklonika uzburkani događaji dovodiće na ivicu smrti u bici, od pošasti, ili u brodolomu...

Bazirana na vikinškim sagama i prepuna predivnih ponovo izmaštanih doživljaja i zadivljujućih likova, Viking - Odinovo dijete predstavlja nov način pisanja istorijskih romana.

  • Originalni naziv: Viking Odinn’s Child...
  • Prevodilac: Slavica-Bogić Mijović
  • Edicija: Serijal Viking I dio
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

    Detalji

    Devetsto devedeset deveta, godina prije prvog milenijuma, označava rođenje Torgilsa Leifsona, sina Leifa Srećnog i Torgune, tajanstvene irske plemkinje obdarene šestim čulom. Gotovo kao da je siroče, Torgilsa su na Islandu i Grenlandu odgajali različiti staratelji koji su ga učili prastarim običajima i upozoravali ga na navalu Bijelog Hrista u zemlju starih bogova. Još kao dijete stigao je do Vinlanda, najudaljenije tačke na zapadu, samo da bi postao svjedok užasnog pokolja koji je predvodila njegova krvoločna tetka, a koji je potpuno opustošio njihovu vikinšku naseobinu. Na Islandu, našao se uklješten u krvnoj osveti između dviju suprotstavljenih porodica, a u Irskoj biva zarobljen u bici i prodat kao rob. Torgils je junak bez čvrstih korjena, bistar i prilagodljiv, čija sudbina leži daleko izvan poimanja onih kojima je okružen. Ovog Odinovog poklonika uzburkani događaji dovodiće na ivicu smrti u bici, od pošasti, ili u brodolomu... Bazirana na vikinškim sagama i prepuna predivnih ponovo izmaštanih doživljaja i zadivljujućih likova, Viking - Odinovo dijete predstavlja nov način pisanja istorijskih romana.

    Dodatne informacije

    Izdavač Laguna
    Preporuka Ne

    Tagovi Proizvoda

    Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

    Moja korpa

    Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

    Reklama

    Newsletter