Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Viking 3 - Kraljev čovek

Viking 3 - Kraljev čovek

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Tim Severin


ISBN:

978-86-521-0977-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K7750

Broj strana:

360

Težina:

460 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,40 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Blistavi nastavak Odinovog djeteta i Brata po zakletvi, Kraljev čovjek je trijumfalno zaključio ovu epsku vikinšku pustolovinu.

Harald je sam stajao kao svjetionik na uzburkanom moru. Visoko na konju čiji je mahniti trk zaustavila ljudska masa, bori kao poludeli ratnik iz drevnih vremena. Nije imao ni štita ni oklopa, a u obje ruke držao je po sjekiru s jednim sječivom. Urlao je od bijesa. Svuda oko njega bijehu vojnici engleske pješadije koji su pokušavali da izbjegnu njegove žestoke udarce, ali bez uspjeha.

Konstantinopolj 1035. godine: Torgils je postao pripadnik carske varjaške garde i prisustvuje slavnim događajima najbogatijeg grada tadašnjeg svijeta, ali i dvorskim spletkama i ubilačkim namjerama članova carske porodice. Pod vođstvom ratnog zapovjednika Haralda Sigurdsona, i protiv svoje volje obreo se kao mamac u kobnoj zasjedi s namjerom da se unište arapski gusari koji su pljačkali vizantijske brodove i ometali morsku trgovinu u Sredozemlju.

Pošto se Harald konačno popeo na norveški prijesto, Torgils je poslat u tajnu misiju na dvor vojvode Vilijama od Normandije, s namjerom da mu izloži plan o savezništvu i koordiniranoj invaziji na Englesku. Haraldova flota od trista brodova 19. septembra 1066. godine plovi uzvodno rijekom Uz, uvjerena u uspjeh, ali proročki san upozorava Torgilsa da je vojvoda Vilijam izigrao svoje saveznike i da sjevernjaci hrle u propast kod Stamfordskog mosta. Torgils hita u borbi s vremenom da stigne do Haralda i upozori ga prije nego što bitka počne. Ali hoće li Odinov vjerni sljedbenik zaista biti u stanju da preduhitri sudbinu i spasi naslijeđe vikinških predaka?

U Kraljevom čovjeku, trećoj knjizi vikinške trilogije, Tim Severin besprijekorno vješto i dramatično završava putovanje Torgilsa Leifsona drevnim svijetom koji vrvi mitološkom ikonografijom vikinških saga.

  • Originalni naziv: Viking
  • Prevodilac: Branislava Radević Stojiljković
  • Edicija: Serijal Viking III dio
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

    Detalji

    Blistavi nastavak Odinovog djeteta i Brata po zakletvi, Kraljev čovjek je trijumfalno zaključio ovu epsku vikinšku pustolovinu. Harald je sam stajao kao svjetionik na uzburkanom moru. Visoko na konju čiji je mahniti trk zaustavila ljudska masa, bori kao poludeli ratnik iz drevnih vremena. Nije imao ni štita ni oklopa, a u obje ruke držao je po sjekiru s jednim sječivom. Urlao je od bijesa. Svuda oko njega bijehu vojnici engleske pješadije koji su pokušavali da izbjegnu njegove žestoke udarce, ali bez uspjeha. Konstantinopolj 1035. godine: Torgils je postao pripadnik carske varjaške garde i prisustvuje slavnim događajima najbogatijeg grada tadašnjeg svijeta, ali i dvorskim spletkama i ubilačkim namjerama članova carske porodice. Pod vođstvom ratnog zapovjednika Haralda Sigurdsona, i protiv svoje volje obreo se kao mamac u kobnoj zasjedi s namjerom da se unište arapski gusari koji su pljačkali vizantijske brodove i ometali morsku trgovinu u Sredozemlju. Pošto se Harald konačno popeo na norveški prijesto, Torgils je poslat u tajnu misiju na dvor vojvode Vilijama od Normandije, s namjerom da mu izloži plan o savezništvu i koordiniranoj invaziji na Englesku. Haraldova flota od trista brodova 19. septembra 1066. godine plovi uzvodno rijekom Uz, uvjerena u uspjeh, ali proročki san upozorava Torgilsa da je vojvoda Vilijam izigrao svoje saveznike i da sjevernjaci hrle u propast kod Stamfordskog mosta. Torgils hita u borbi s vremenom da stigne do Haralda i upozori ga prije nego što bitka počne. Ali hoće li Odinov vjerni sljedbenik zaista biti u stanju da preduhitri sudbinu i spasi naslijeđe vikinških predaka? U Kraljevom čovjeku, trećoj knjizi vikinške trilogije, Tim Severin besprijekorno vješto i dramatično završava putovanje Torgilsa Leifsona drevnim svijetom koji vrvi mitološkom ikonografijom vikinških saga.

    Dodatne informacije

    Izdavač Laguna
    Preporuka Ne

    Tagovi Proizvoda

    Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

    Moja korpa

    Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

    Reklama

    Newsletter