Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.233

Facebook slicica

Katalog

Led

Led

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Ivana Mihić


ISBN:

V1940

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V1940

Broj strana:

143

Težina:

279 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,70 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

U romanu Led Ivana Mihić snažnim stilom osvjetljava fenomen otuđenja, potenciran traumatičnim dejstvom globalne finansijske krize.

Prateći doživljaje Justina, arhitekte srpskog porijekla, koji se tokom devedesetih doselio u Čikago, gdje nakon gubitka unosnog posla i napuštanja američkog koncepta sreće ostaje sam, suočen sa nizom promašenih veza, u moru polovičnih prijateljstava i besmislenih sukoba, dospijevamo do tačke pucanja narcisoidne i u biti lažne slike svijeta: u sjenci skupih nebodera, s one strane blještavih izloga, u zamračenim klubovima, uz opor ukus erotskih avantura i aromatičan dim cigareta, zvuke džeza i stihove EKV-a, koji kao da su na trenutak izvučeni iz vremenske kapsule, odvijaju se poslednji činovi drame Justinovog suočavanja sa svojim unutrašnjim bićem.

Otvorio sam oči i ugledao Filis kako mi željno pruža usne kojima je obujmila kocku leda. Njen pogled je bio bezizražajan. Prazan. Samo su joj se usne željno pružale ka mojim, čineći zasebnu cjelinu odvojenu od ostalih dijelova njenog tijela… Znoj mi je curio iz očiju imitirajući nekadašnje suze. Ridao sam znoj koji je jurio da zalije korov na obrazima…
Happyness. Love. Love. Happyness. Love. Happyness. Fuck. Shit.

Putem opisa junakovih poniranja u vrtloge strasti koji se smjenjuju gotovo kao filmske sekvence, poput neke vrste sna u snu, autorka otkriva da pod plaštom sleđenih emocija kuca još uvek živo ljudsko srce.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U romanu Led Ivana Mihić snažnim stilom osvjetljava fenomen otuđenja, potenciran traumatičnim dejstvom globalne finansijske krize. Prateći doživljaje Justina, arhitekte srpskog porijekla, koji se tokom devedesetih doselio u Čikago, gdje nakon gubitka unosnog posla i napuštanja američkog koncepta sreće ostaje sam, suočen sa nizom promašenih veza, u moru polovičnih prijateljstava i besmislenih sukoba, dospijevamo do tačke pucanja narcisoidne i u biti lažne slike svijeta: u sjenci skupih nebodera, s one strane blještavih izloga, u zamračenim klubovima, uz opor ukus erotskih avantura i aromatičan dim cigareta, zvuke džeza i stihove EKV-a, koji kao da su na trenutak izvučeni iz vremenske kapsule, odvijaju se poslednji činovi drame Justinovog suočavanja sa svojim unutrašnjim bićem. Otvorio sam oči i ugledao Filis kako mi željno pruža usne kojima je obujmila kocku leda. Njen pogled je bio bezizražajan. Prazan. Samo su joj se usne željno pružale ka mojim, čineći zasebnu cjelinu odvojenu od ostalih dijelova njenog tijela… Znoj mi je curio iz očiju imitirajući nekadašnje suze. Ridao sam znoj koji je jurio da zalije korov na obrazima… Happyness. Love. Love. Happyness. Love. Happyness. Fuck. Shit. Putem opisa junakovih poniranja u vrtloge strasti koji se smjenjuju gotovo kao filmske sekvence, poput neke vrste sna u snu, autorka otkriva da pod plaštom sleđenih emocija kuca još uvek živo ljudsko srce.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter