Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

36.040

Facebook slicica

Katalog

Simfonija Vinaver

Simfonija Vinaver

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7436-689-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V1509

Broj strana:

224

Težina:

348 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

U romanu Simfonija Vinaver Milovan Vitezovic je oživio jedno vrijeme i od pisca i umjetnika stvorio galeriju živopisnih i veličanstvenih junaka. Ovo je roman apoteoza beogradskoj eliti.
Žarko Mandić

Gorljivi i govorljivi Stanislav Vinaver je piscu poslužio da poveže i prikaže ne samo velikane srpskog duha, nego i vrijeme i atmosferu u Beogradu između Prvog i Drugog svjetskog rata.
Iso Kalac

Vinaver urnebesnik. Sabirna žiža i motivacioni cilj ovog romana Milovana Vitezovića je, naravno, Stanislav Vinaver, čovek-poezija, vjeran prijatelj prijateljima, britki kozer, sjajan pantologičar, magični putopisac (...), taj Vinaver je u romanu dat, u punom gestu i reljefu, kao pokretljivi duh Beograda između dva rata. On raskošno sije opažanja, aforizme, dosjetke, ne bježi od sporenja i sudskih procesa; kreće se svom zapreminom znanja i oštroumnosti. Jednom rječi, pred nama je živi urnebesni Vinaver.
Miroslav Egeric

Srpski Panteon. Simfonija Vinaver, u podnaslovu Roman sa velikom gospodom beogradskom, sklopljena je, zapravo, kao jedan živi duhoviti niz epizoda iz beogradskog književnog života u doba održavanja Prvog internacionalnog kongresa slobodnih zidara 1926. godine. Idući od slike do slike (...) glavni junak neprestano mijenja sagovornike i tako (...) razgovara sa epohom...
Mihajlo Pantić

I svi mi koji smo poznavali Stanislava Vinavera kao čovjeka koji je sav od reči u provali i pobuni, teško možemo da povjerujemo da se može sačiniti ovakav živ portret. U ovom romanu Vinaver se ne čita, već sreće i čuje, u punoj uživanciji, kako bi sam rekao.
Zoran Gluščević
(promocija u Kolarcevom narodnom univerzitetu)

Kada se govori o beogradskom romanu, odsad će se govoriti o Simfoniji Vinaver.
Večernje novosti

Roman sa velikom gospodom beogradskom.

  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U romanu Simfonija Vinaver Milovan Vitezovic je oživio jedno vrijeme i od pisca i umjetnika stvorio galeriju živopisnih i veličanstvenih junaka. Ovo je roman apoteoza beogradskoj eliti. Žarko Mandić Gorljivi i govorljivi Stanislav Vinaver je piscu poslužio da poveže i prikaže ne samo velikane srpskog duha, nego i vrijeme i atmosferu u Beogradu između Prvog i Drugog svjetskog rata. Iso Kalac Vinaver urnebesnik. Sabirna žiža i motivacioni cilj ovog romana Milovana Vitezovića je, naravno, Stanislav Vinaver, čovek-poezija, vjeran prijatelj prijateljima, britki kozer, sjajan pantologičar, magični putopisac (...), taj Vinaver je u romanu dat, u punom gestu i reljefu, kao pokretljivi duh Beograda između dva rata. On raskošno sije opažanja, aforizme, dosjetke, ne bježi od sporenja i sudskih procesa; kreće se svom zapreminom znanja i oštroumnosti. Jednom rječi, pred nama je živi urnebesni Vinaver. Miroslav Egeric Srpski Panteon. Simfonija Vinaver, u podnaslovu Roman sa velikom gospodom beogradskom, sklopljena je, zapravo, kao jedan živi duhoviti niz epizoda iz beogradskog književnog života u doba održavanja Prvog internacionalnog kongresa slobodnih zidara 1926. godine. Idući od slike do slike (...) glavni junak neprestano mijenja sagovornike i tako (...) razgovara sa epohom... Mihajlo Pantić I svi mi koji smo poznavali Stanislava Vinavera kao čovjeka koji je sav od reči u provali i pobuni, teško možemo da povjerujemo da se može sačiniti ovakav živ portret. U ovom romanu Vinaver se ne čita, već sreće i čuje, u punoj uživanciji, kako bi sam rekao. Zoran Gluščević (promocija u Kolarcevom narodnom univerzitetu) Kada se govori o beogradskom romanu, odsad će se govoriti o Simfoniji Vinaver. Večernje novosti Roman sa velikom gospodom beogradskom.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter