Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Sveta ljubav

Sveta ljubav

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7436-774-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V1941

Broj strana:

144

Težina:

174 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,70 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Srednjovijekovna priča o bezvremenoj ljubavi

Ovo je prvi ozbiljan pokušaj da se javnosti na pristupačan način saopšti da je kralj Jovan Vladimir, vladar prve srpske države Zete, i prvi srpski svetac. Na umjetnički način, istorijskim činjenicama, Vitezović je romansirao život i ljubav Jovana Vladimira, kralja Zete i zeta samozvanog cara Samuila. On je u ovom romanu Sveta ljubav prije svega povratio ljubavi ljubavno i moralno dostojanstvo, emocionalni žar, i ljepotu koja po prirodi stvari ljubavi samo i pripada. To nije ni simpatija, ni sentiment, nije to ni empatija, ni emocionalna naklonost, već, prije svega, ljubav u izvornom značenju, sveta ljubav, ona ljubav o kojoj jedino pjesnici mogu pjevati i sanjati u ovakvim oskudnim i ljubavlju siromašnim vremenima.
Jovan N. Striković

Vitezovićeva Sveta Ljubav jeste potraga za izgubljenom ljepotom i vrlinom čovjeka čija ljubav nije za sebe, nego za druge.
Dragan Lakićević

  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Srednjovijekovna priča o bezvremenoj ljubavi Ovo je prvi ozbiljan pokušaj da se javnosti na pristupačan način saopšti da je kralj Jovan Vladimir, vladar prve srpske države Zete, i prvi srpski svetac. Na umjetnički način, istorijskim činjenicama, Vitezović je romansirao život i ljubav Jovana Vladimira, kralja Zete i zeta samozvanog cara Samuila. On je u ovom romanu Sveta ljubav prije svega povratio ljubavi ljubavno i moralno dostojanstvo, emocionalni žar, i ljepotu koja po prirodi stvari ljubavi samo i pripada. To nije ni simpatija, ni sentiment, nije to ni empatija, ni emocionalna naklonost, već, prije svega, ljubav u izvornom značenju, sveta ljubav, ona ljubav o kojoj jedino pjesnici mogu pjevati i sanjati u ovakvim oskudnim i ljubavlju siromašnim vremenima. Jovan N. Striković Vitezovićeva Sveta Ljubav jeste potraga za izgubljenom ljepotom i vrlinom čovjeka čija ljubav nije za sebe, nego za druge. Dragan Lakićević

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter