Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Pamćenje sa testom i vežbama

Pamćenje sa testom i vežbama

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-08-02-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K7744

Broj strana:

152

Težina:

200 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

11,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Kako da djetetu pomognemo u učenju. Sa testom i vježbama.

Lako i zanimljivo učenje!

Važna knjiga za roditelje, nastavnike i učenike!
Neophodan priručnik u svakoj školskoj i porodičnoj biblioteci!

Teško mi je da zapamtim sve to!, izjava je koju su vjerovatno svi roditelji čuli već mnogo puta. Riječi, podaci, formule: zaista djeci nije lako da upamte cjelokupno školsko gradivo. Pamćenje je, međutim, neizostavni dio procesa učenja. Djelotvorno usvajanje gradiva i skladištenje onoga što je naučeno, preduslovi su za dobro pamćenje, a ono je, opet, osnova koja djeci omogućava da u potpunosti razviju talente i kreativnost. Od presudnog značaja za učenje i dobro pamćenje je podsticajna atmosfera bez suvišnog stresa, i kod kuće i u školi. Uz to je najvažnije da shvatimo da se pamćenje vježbanjem može poboljšati. Ali kako pomoći djetetu u vježbanju pamćenja, a pritom ga ne preoptereti? Kako da djeca brzo i trajno usvoje znanje i spasu se mukotrpnih sati provedenih za radnim stolom? Kako na učenje utiče gledanje televizije i kompjuterske igrice? Kako se tek zapamćeno pretvara u trajno pamćenje? Koji faktori ometaju i koče učinak pamćenja? Postoje li okolnosti koje pospešuju pamćenje? Odgovore na ova, kao i mnoga druga pitanja u vezi sa temom brzog i trajnog pamćenja naučenog – pronaći ćete u ovoj knjizi.

- Kako funkcioniše pamćenje?
- Zbog kojih faktora ometanja se lošije pamti?
- Kako se pamćenje može uvježbati?
- Šta roditelji mogu da učine?
- Vježbe za poboljšanje pamćenja

TEST: Koliko je dobro pamćenje mog djeteta?

Ovaj priručnik nudi jasne i praktične savjete i vježbe koji mogu da pomognu roditeljima i nastavnicima da podstaknu u djeci želju za učenjem. On nas upućuje u tajnu šta ometa, a šta poboljšava pamćenje. A budući da knjiga sadrži i testove, sastavljene u skladu sa dječjim uzrastom, pokazuje nam gotovo nepogrešivo gdje leže djetetove mogućnosti, a šta su mu slabosti. Daje nam, takoreći, primjenjiv plan za pomoć djetetu.

  • Originalni naziv: GEDACHTNIS
  • Prevodilac: Dušica Milojković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Kako da djetetu pomognemo u učenju. Sa testom i vježbama. Lako i zanimljivo učenje! Važna knjiga za roditelje, nastavnike i učenike! Neophodan priručnik u svakoj školskoj i porodičnoj biblioteci! Teško mi je da zapamtim sve to!, izjava je koju su vjerovatno svi roditelji čuli već mnogo puta. Riječi, podaci, formule: zaista djeci nije lako da upamte cjelokupno školsko gradivo. Pamćenje je, međutim, neizostavni dio procesa učenja. Djelotvorno usvajanje gradiva i skladištenje onoga što je naučeno, preduslovi su za dobro pamćenje, a ono je, opet, osnova koja djeci omogućava da u potpunosti razviju talente i kreativnost. Od presudnog značaja za učenje i dobro pamćenje je podsticajna atmosfera bez suvišnog stresa, i kod kuće i u školi. Uz to je najvažnije da shvatimo da se pamćenje vježbanjem može poboljšati. Ali kako pomoći djetetu u vježbanju pamćenja, a pritom ga ne preoptereti? Kako da djeca brzo i trajno usvoje znanje i spasu se mukotrpnih sati provedenih za radnim stolom? Kako na učenje utiče gledanje televizije i kompjuterske igrice? Kako se tek zapamćeno pretvara u trajno pamćenje? Koji faktori ometaju i koče učinak pamćenja? Postoje li okolnosti koje pospešuju pamćenje? Odgovore na ova, kao i mnoga druga pitanja u vezi sa temom brzog i trajnog pamćenja naučenog – pronaći ćete u ovoj knjizi. - Kako funkcioniše pamćenje? - Zbog kojih faktora ometanja se lošije pamti? - Kako se pamćenje može uvježbati? - Šta roditelji mogu da učine? - Vježbe za poboljšanje pamćenja TEST: Koliko je dobro pamćenje mog djeteta? Ovaj priručnik nudi jasne i praktične savjete i vježbe koji mogu da pomognu roditeljima i nastavnicima da podstaknu u djeci želju za učenjem. On nas upućuje u tajnu šta ometa, a šta poboljšava pamćenje. A budući da knjiga sadrži i testove, sastavljene u skladu sa dječjim uzrastom, pokazuje nam gotovo nepogrešivo gdje leže djetetove mogućnosti, a šta su mu slabosti. Daje nam, takoreći, primjenjiv plan za pomoć djetetu.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter