Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.286

Facebook slicica

Katalog

Putar i parizer

Putar i parizer

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-4837-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D5035

Broj strana:

224

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Crni se osjeća staro. Kao da je odjednom prošlo deset godina, kao da je dječak koji se gleda odozgo i nije mu do kraja jasno tko je ovaj odrastao, podbuhao muškarac. Povuče još jedan dim cigarete, a kako nije pušio cijeli dan, dim mu zažari trupom, od grla do želuca. Nakratko se Crni osjeti kao jedna velika, otvorena rana.

Četiri drugara koji se bliže tridesetim - Tomi, Ronko, Domba i Crni - kreću zajedno na more, kao nekad u dobra stara vremena. Momci su veoma različiti, a druže se jer su se družili od detinjstva. Odrasli protiv svoje volje, ovim letovanjem žele dokazati sebi da su i dalje dobra ekipa, spremna na dvonedeljno partijanje i stvaranje nezaboravnih uspomena koje uključuju neprospavane noći, lošu hranu, velike količine alkohola, sintetičke droge, poneku seksualnu avanturu. Letovanje im je došlo kao savršen beg od stvarnosti: od toksične veze, lošeg posla, porodičnih odnosa, samih sebe. Šta bi više mogli da požele?

Ali putovanje na more nije više onaj idilični moreno njihovog bezbrižnog detinjstva. Umesto eskapističke epizode, opuštanja i bliskosti, njihovo prijateljstvo je na stalnom iskušenju.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x190
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Crni se osjeća staro. Kao da je odjednom prošlo deset godina, kao da je dječak koji se gleda odozgo i nije mu do kraja jasno tko je ovaj odrastao, podbuhao muškarac. Povuče još jedan dim cigarete, a kako nije pušio cijeli dan, dim mu zažari trupom, od grla do želuca. Nakratko se Crni osjeti kao jedna velika, otvorena rana. Četiri drugara koji se bliže tridesetim - Tomi, Ronko, Domba i Crni - kreću zajedno na more, kao nekad u dobra stara vremena. Momci su veoma različiti, a druže se jer su se družili od detinjstva. Odrasli protiv svoje volje, ovim letovanjem žele dokazati sebi da su i dalje dobra ekipa, spremna na dvonedeljno partijanje i stvaranje nezaboravnih uspomena koje uključuju neprospavane noći, lošu hranu, velike količine alkohola, sintetičke droge, poneku seksualnu avanturu. Letovanje im je došlo kao savršen beg od stvarnosti: od toksične veze, lošeg posla, porodičnih odnosa, samih sebe. Šta bi više mogli da požele? Ali putovanje na more nije više onaj idilični moreno njihovog bezbrižnog detinjstva. Umesto eskapističke epizode, opuštanja i bliskosti, njihovo prijateljstvo je na stalnom iskušenju.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter