Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Poslednji dani

Poslednji dani

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-0423-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V2121

Broj strana:

267

Težina:

383 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Prije gotovo deset godina Anita Dajamant pronašla je pripovijest o zabačenom selu blizu obale Masačusetsa, zapustelom početkom devetnaestog vijeka.

Taj tekst nadahnuo je ovaj zapanjujući roman o maloj grupi osobenjaka i neprilagođenih i o njihovoj borbi za život svega sedamdesetak kilometara od Bostona, a ipak u sasvim drugom svijetu. Posljednji dani oživjeli su nekadašnji svijet Nove Engleske, koji je istorija zaboravila.
Ovo je roman o žiteljima Kerograda na rtu En: udovicama, siročadi, bludnicama, oslobođenim robovima i vješticama. U središtu svega je Džudi Rajns, vatreno nezavisna i duboko usamljena žena, koja ipak oblikuje svoj život i nadahnjuje sve oko sebe na velikodušnost i toleranciju.
Anita Dajamant stvorila je ženu koja od života ne dobija baš ono što želi, ali koja ipak uspijeva da stvori sopstvenu sreću. Džudi Rajns živi život punim plućima, grli svaki trenutak i poštuje svačiju jedinstvenost i sopstveni integritet. I Džudi i sablastima opsjednuti predjeli Nove Engleske prizivaju u sjećanje Skerletno slovo Natanijela Hotorna i njegovu junakinju Hester Prin, koja takođe gazi konvencije slijedeći svoju strast. Ovaj roman prenosi čitaoca u očaravajuće vrijeme i mjesto u kom su čak i psi privlačni likovi. Publishers Weekly

  • Originalni naziv: The Last Days of Dogtown...
  • Prevodilac: Nenad Dropulić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Prije gotovo deset godina Anita Dajamant pronašla je pripovijest o zabačenom selu blizu obale Masačusetsa, zapustelom početkom devetnaestog vijeka. Taj tekst nadahnuo je ovaj zapanjujući roman o maloj grupi osobenjaka i neprilagođenih i o njihovoj borbi za život svega sedamdesetak kilometara od Bostona, a ipak u sasvim drugom svijetu. Posljednji dani oživjeli su nekadašnji svijet Nove Engleske, koji je istorija zaboravila. Ovo je roman o žiteljima Kerograda na rtu En: udovicama, siročadi, bludnicama, oslobođenim robovima i vješticama. U središtu svega je Džudi Rajns, vatreno nezavisna i duboko usamljena žena, koja ipak oblikuje svoj život i nadahnjuje sve oko sebe na velikodušnost i toleranciju. Anita Dajamant stvorila je ženu koja od života ne dobija baš ono što želi, ali koja ipak uspijeva da stvori sopstvenu sreću. Džudi Rajns živi život punim plućima, grli svaki trenutak i poštuje svačiju jedinstvenost i sopstveni integritet. I Džudi i sablastima opsjednuti predjeli Nove Engleske prizivaju u sjećanje Skerletno slovo Natanijela Hotorna i njegovu junakinju Hester Prin, koja takođe gazi konvencije slijedeći svoju strast. Ovaj roman prenosi čitaoca u očaravajuće vrijeme i mjesto u kom su čak i psi privlačni likovi. Publishers Weekly

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter