Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Crveni šator - Dragulji Lagune

Crveni šator - Dragulji Lagune

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-1412-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

D0504

Broj strana:

334

Težina:

832 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,90 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Moje ime vam ne znači ništa. Sećanje na mene je prah. Nije to vaša krivica, niti moja. Lanac koji je povezivao majku i kćer pokidan je i reč je prešla na čuvanje muškarcima, koji nikako nisu mogli da znaju. Zato sam postala bilješka, a moja priča kratki izlet iz dobro poznate povjesti moga oca Jakova i slavne hronike Josifa, moga brata. U rijetkim prilikama kad bi se setili - bila sam žrtva. Negdje na početku vaše svete knjige postoji odeljak koji, izgleda, kaže da sam bila silovana, a zatim pripoveda krvavu priču o tome kako je moja čast osvećena.

Ime joj je Dina. U Bibliji, u Knjizi Postanja, samo se pominje u mnogo poznatijim poglavljima o njenom ocu Jakovu i njegovih dvanaest sinova.

Ispričan glasom Dine, ovaj roman otkriva tradicije i nemire u životima žena iz prošlosti - svijet crvenog šatora. On počinje pričama njenih majki - Lie, Rahile, Zilpe i Bilhe- četiri Jakovljeve žene. One vole Dinu i daruju je veštinama koje će joj pomoći u njenom potonjem životu. Naposletku, kada se bude zaljubila, doći će do tragedije zbog koje će morati da pobegne od porodice.

  • Edicija: Dragulji Lagune
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Moje ime vam ne znači ništa. Sećanje na mene je prah. Nije to vaša krivica, niti moja. Lanac koji je povezivao majku i kćer pokidan je i reč je prešla na čuvanje muškarcima, koji nikako nisu mogli da znaju. Zato sam postala bilješka, a moja priča kratki izlet iz dobro poznate povjesti moga oca Jakova i slavne hronike Josifa, moga brata. U rijetkim prilikama kad bi se setili - bila sam žrtva. Negdje na početku vaše svete knjige postoji odeljak koji, izgleda, kaže da sam bila silovana, a zatim pripoveda krvavu priču o tome kako je moja čast osvećena. Ime joj je Dina. U Bibliji, u Knjizi Postanja, samo se pominje u mnogo poznatijim poglavljima o njenom ocu Jakovu i njegovih dvanaest sinova. Ispričan glasom Dine, ovaj roman otkriva tradicije i nemire u životima žena iz prošlosti - svijet crvenog šatora. On počinje pričama njenih majki - Lie, Rahile, Zilpe i Bilhe- četiri Jakovljeve žene. One vole Dinu i daruju je veštinama koje će joj pomoći u njenom potonjem životu. Naposletku, kada se bude zaljubila, doći će do tragedije zbog koje će morati da pobegne od porodice.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter