Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Pjesme divljih ptica

Pjesme divljih ptica

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Enes Karić


ISBN:

978-9958-660-27-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N2261

Broj strana:

415

Težina:

550 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

29,30 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Nakon velikog broja objavljenih djela iz različitih oblasti, akademik Karić nas je obradovao prvim romanom. Čitajući roman Pjesme divljih ptica, iznova bivamo svjedoci kako profesor Karić ima lahku ruku u pisanju da svakoj misli da pouzdana krila koja se sretno spuštaju u naš čitaljski svijet.
Roman je izazvao veliki interes kod čitatelja i književnih kritičara. Roman se čita u jednom dahu i nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Odlomak iz romana:

Idem kraj bezistana ogrijan toplinom septembra, a preda mnom u magli pamćenja jedan drugi septembar, iz 1570. godine, kad me je do lađe u Dubrovniku pratila majka Mevlija i predala u ruke svome bratu Halidu Pavloviću, kadiji. (Moga oca Salke nije bilo, kasnio je iz Venecije.) I sad, kraj bezistana, nakon petnaest godina, vidim Mevlijinu sreću: slavna mostarska pjesnikinja i travarka Mevlija Pavlović-Humo ispraća sina u carigradske medrese, odužuje dug Bogu, koji se sažalio njenim suznim molitvama i dao da prestane rađati mrtvu djecu. Šta sam tu bio ja, na neznatnom i uskom prostoru, između Mevlijine tuge u molitvi i želje da zatrudni, i vjere da joj Bog iskazuje svoju milost kad je mene nejaka rodila... I kakav je, i koji, moj dug spram njene odluke da me pošalje daleko od sebe, da učim stare nauke naše mile islamske vjere?

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Nakon velikog broja objavljenih djela iz različitih oblasti, akademik Karić nas je obradovao prvim romanom. Čitajući roman Pjesme divljih ptica, iznova bivamo svjedoci kako profesor Karić ima lahku ruku u pisanju da svakoj misli da pouzdana krila koja se sretno spuštaju u naš čitaljski svijet. Roman je izazvao veliki interes kod čitatelja i književnih kritičara. Roman se čita u jednom dahu i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Odlomak iz romana: Idem kraj bezistana ogrijan toplinom septembra, a preda mnom u magli pamćenja jedan drugi septembar, iz 1570. godine, kad me je do lađe u Dubrovniku pratila majka Mevlija i predala u ruke svome bratu Halidu Pavloviću, kadiji. (Moga oca Salke nije bilo, kasnio je iz Venecije.) I sad, kraj bezistana, nakon petnaest godina, vidim Mevlijinu sreću: slavna mostarska pjesnikinja i travarka Mevlija Pavlović-Humo ispraća sina u carigradske medrese, odužuje dug Bogu, koji se sažalio njenim suznim molitvama i dao da prestane rađati mrtvu djecu. Šta sam tu bio ja, na neznatnom i uskom prostoru, između Mevlijine tuge u molitvi i želje da zatrudni, i vjere da joj Bog iskazuje svoju milost kad je mene nejaka rodila... I kakav je, i koji, moj dug spram njene odluke da me pošalje daleko od sebe, da učim stare nauke naše mile islamske vjere?

Dodatne informacije

Izdavač Tugra
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter