Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Kako tumačiti Kuran

Kako tumačiti Kuran

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Enes Karić


ISBN:

9958-660-08-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K3324

Broj strana:

407

Težina:

615 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

29,30 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Tokom četrnaestovjekovnog tumačenja Kurana mufessiri su ustanovili različite metode posredstvom kojih su tumačili njegova značenja i u svom vremenu objašnjavali njegovu poruku.
U jednom širem kontekstu može se reći da su metode tumačenja Kurana u biti načini prevođenja Kurana svome dobu i iz svog doba. Vječni Kuran neprestano se otkriva mnogim vremenima.
Prije negoli se ukaže na najvažnije metode tumačenja Kurana, nužno je reći da kuranski stil nije pogodan za mnoge načine istraživanja. Historičar u njemu ne može naći datume ili ere, stručnjak za predislamsku poeziju ne nalazi u Kuranu metar ili rimu predislamske poezije, paleograf će imati dosta neprilika jer su mnoge strane riječi u Kuranu u dobroj mjeri arabizirane, a i samo kuransko pismo prošlo je kroz nekoliko etapa svoga razvoja. Unatoč svim tim teškoćama, u tefsirskoj literaturi nalazimo da su se još od samih početaka tumačenja Kurana izdiferencirale različite metode tumačenja i različiti tretmani Teksta.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x215
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Tokom četrnaestovjekovnog tumačenja Kurana mufessiri su ustanovili različite metode posredstvom kojih su tumačili njegova značenja i u svom vremenu objašnjavali njegovu poruku. U jednom širem kontekstu može se reći da su metode tumačenja Kurana u biti načini prevođenja Kurana svome dobu i iz svog doba. Vječni Kuran neprestano se otkriva mnogim vremenima. Prije negoli se ukaže na najvažnije metode tumačenja Kurana, nužno je reći da kuranski stil nije pogodan za mnoge načine istraživanja. Historičar u njemu ne može naći datume ili ere, stručnjak za predislamsku poeziju ne nalazi u Kuranu metar ili rimu predislamske poezije, paleograf će imati dosta neprilika jer su mnoge strane riječi u Kuranu u dobroj mjeri arabizirane, a i samo kuransko pismo prošlo je kroz nekoliko etapa svoga razvoja. Unatoč svim tim teškoćama, u tefsirskoj literaturi nalazimo da su se još od samih početaka tumačenja Kurana izdiferencirale različite metode tumačenja i različiti tretmani Teksta.

Dodatne informacije

Izdavač Tugra
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter