Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Prilozi za povijest islamskog mišljenja u BiH

Prilozi za povijest islamskog mišljenja u BiH

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Enes Karić


ISBN:

9958-23-171-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

D2373

Broj strana:

694

Težina:

1243 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

70,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Ovo je samo prvi dio opsežnih i serioznih istraživanja profesora Karića o islamskom mišljenju u BiH u prošlom stoljeću, istraživanja koja su potkrije­pljena tako brojnim citatima, dokumentima, podacima, analizama, pa čak i fotografijama mnogih ličnosti koji su na ovaj ili onaj način dale svoj doprinos razvoju ili tonu islamskoga mišljenja kod nas, da se stječe dojam da profesor Karić nije ostavio ništa što je bilo u vezi s tim mišljenjem, a da ga se nije dot­akao. Kako, islamsko mišljenje u Bosni i Hercegovini..., nije bilo ograničeno samo na ljude koji su radili u Islamskoj zajednici i njezinim institucijama i školama kako će to autor napomenuti u svom predgovoru, to će u ovoj knjizi biti zastupljena čitava galerija likova, listova, časopisa, knjiga i brošura koje su u naznačenom periodu bile na sceni i predstavljale neku nijansu u ukupnosti islamskog mišljenja kod nas. Dakako, Gazi Husrev-begova medresa bila je centralna institucija, noseći stub čitavog tog proc­esa, i zato će i u ovoj knjizi zuzeti centralno mjesto. Pored svega drugoga, profesor Karić će citirati i bro­jne zapisnike sa sjednica Nastavnog vijeća Medrese. Ukratko, moja je želja, kaže on, da svratim pozor­nost istraživačima kod nas i u svijetu na dinamiku i bogatstvo islamskog mišljenja u Bosni i Hercegovini. Jer, Bošnjaci su najzapadniji autohtoni muslimanski narod i njihovo je mišljenje zanimljivo kao dvostruki mač: most koji vodi od Zapada na Istok, i koji vodi od Istoka na Zapad.

Knjiga Prilozi za povijest islamskog mišljenja... prva je ovakve vrste kod nas pa će, ne samo istraživačima i studentima, već i svakome onom ko drži do mišljenja općenito, pored svoje korisnosti, biti i veoma interesantna i uzbudljiva.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 0
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 176x250
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovo je samo prvi dio opsežnih i serioznih istraživanja profesora Karića o islamskom mišljenju u BiH u prošlom stoljeću, istraživanja koja su potkrije­pljena tako brojnim citatima, dokumentima, podacima, analizama, pa čak i fotografijama mnogih ličnosti koji su na ovaj ili onaj način dale svoj doprinos razvoju ili tonu islamskoga mišljenja kod nas, da se stječe dojam da profesor Karić nije ostavio ništa što je bilo u vezi s tim mišljenjem, a da ga se nije dot­akao. Kako, islamsko mišljenje u Bosni i Hercegovini..., nije bilo ograničeno samo na ljude koji su radili u Islamskoj zajednici i njezinim institucijama i školama kako će to autor napomenuti u svom predgovoru, to će u ovoj knjizi biti zastupljena čitava galerija likova, listova, časopisa, knjiga i brošura koje su u naznačenom periodu bile na sceni i predstavljale neku nijansu u ukupnosti islamskog mišljenja kod nas. Dakako, Gazi Husrev-begova medresa bila je centralna institucija, noseći stub čitavog tog proc­esa, i zato će i u ovoj knjizi zuzeti centralno mjesto. Pored svega drugoga, profesor Karić će citirati i bro­jne zapisnike sa sjednica Nastavnog vijeća Medrese. Ukratko, moja je želja, kaže on, da svratim pozor­nost istraživačima kod nas i u svijetu na dinamiku i bogatstvo islamskog mišljenja u Bosni i Hercegovini. Jer, Bošnjaci su najzapadniji autohtoni muslimanski narod i njihovo je mišljenje zanimljivo kao dvostruki mač: most koji vodi od Zapada na Istok, i koji vodi od Istoka na Zapad. Knjiga Prilozi za povijest islamskog mišljenja... prva je ovakve vrste kod nas pa će, ne samo istraživačima i studentima, već i svakome onom ko drži do mišljenja općenito, pored svoje korisnosti, biti i veoma interesantna i uzbudljiva.

Dodatne informacije

Izdavač El-Kalem
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter