Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

34.973

Facebook slicica

Katalog

Opća pedagogija

Opća pedagogija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789958640544

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B5544

Broj strana:

280

Težina:

663 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

40,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga Opća pedagogija pisana je sa željom da pomognemo studentima Edukacijskog fakulteta u Travniku i drugih fakulteta u zemlji i inozemstvu kod izučavanja pedagogije kao naučne discipline u širem smislu. Sve to kako bismo im olakšali i izučavanje
drugih nastavničkih predmeta na studiju i upoznali ih sa pojmovima odgoj i odgojni rad na svim nivoima razvoja pojedinca, te u skladu s tim podstakli razvoj pedagoških i drugih kompetencija neophodnih za poziv odgajatelja.

Odgoj je proces koji traje cijeli čovjekov život. Mijenja se i usavršava u skladu sa društvenim promjenama, te napretkom i razvojem društva. Savremeni odgoj na svim nivoima
razvoja čovjeka treba uskladiti sa društvenim, ekonomskim, tehničkim, naučnim i drugim promjenama. Da bismo u tome uspjeli neophodno je ponuditi širok izbor stručne i naučne literature koja će biti dopunjena, usklađena i prilagođena vremenu u kojemu živimo.

Aktuelni udžbenici opće pedagogije, slično udžbenicima drugih naučnih disciplina, uslijed ekspanzije znanstevnih činjenica nužno zahtijevaju promjene, inovacije i transformacije u skladu sa savremenim razvojem i napretkom društva, znanosti, tehnologije,
umjetnosti i drugih polja čovjekova djelovanja.

Stoga smo ovu knjigu nastojali osavremeniti i sagledati odgoj i odgojni rad u vremenu informacionih tehnologija i stalnih promjena u svijetu. Nadamo se da će knjiga dobro doći i profesorima koji se u svome svakodnevnom radu bave odgojem i odgojnim radom, te
roditeljima odgajateljima kako bi lakše obavljali odgojnu funkciju koju im je povjerilo društvo.

Knjigu smo pisali jednostavnim i razumljivim stilom. Nastojali smo iskoristiti naša dosadašnja iskustva stečena odgojnim radom u školi, na fakultetu, sa predškolskom djecom i u porodici, bogata teorijska znanja stečena tokom studiranja i stalnog obrazovanja, smisao za pisanje i želju za pomoć odgajateljima u obogaćivanju i širenju pedagoških znanja, te ponuditi upravo ovaj rukopis.
Pa ipak, valja imati na umu da ova knjiga, baš kao i sve do sada napisano i ponuđeno, neće ponuditi trajna znanja iz ove oblasti, te je kao i one knjige prije nje valja gledati u širem kontekstu pokušaja autora da sagledaju odgoj i odgojni rad u vremenu u kojemu je nastala.
Knjigu toplo preporučujemo studentima, pedagozima, psiholozima, socijalnim radnicima, defektolozima, profesorima razredne nastave, profesorima predmetne nastave i svima onima koji se bave odgojnim radom, a posebno roditeljima.

U vezi sa ovim, najljubaznije molimo sve vas čitaoce da nam svojim sugestijama i prijedlozima pomognete u daljem oblikovanju ove knjige.

Ovom prilikom želimo se zahvaliti svima onima koji su dali svoj doprinos u bjavljivanju ove knjige - uredniku, recenzentima, lektoru, tehničkom uredniku i izdavaču.
Posebnu zahvalnost dugujemo našoj Adini i našem Edinu koji su u periodu nastajanja ove knjige povremeno bili uskraćeni za našu punu pažnju i ljubav.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 175x250
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga Opća pedagogija pisana je sa željom da pomognemo studentima Edukacijskog fakulteta u Travniku i drugih fakulteta u zemlji i inozemstvu kod izučavanja pedagogije kao naučne discipline u širem smislu. Sve to kako bismo im olakšali i izučavanje drugih nastavničkih predmeta na studiju i upoznali ih sa pojmovima odgoj i odgojni rad na svim nivoima razvoja pojedinca, te u skladu s tim podstakli razvoj pedagoških i drugih kompetencija neophodnih za poziv odgajatelja. Odgoj je proces koji traje cijeli čovjekov život. Mijenja se i usavršava u skladu sa društvenim promjenama, te napretkom i razvojem društva. Savremeni odgoj na svim nivoima razvoja čovjeka treba uskladiti sa društvenim, ekonomskim, tehničkim, naučnim i drugim promjenama. Da bismo u tome uspjeli neophodno je ponuditi širok izbor stručne i naučne literature koja će biti dopunjena, usklađena i prilagođena vremenu u kojemu živimo. Aktuelni udžbenici opće pedagogije, slično udžbenicima drugih naučnih disciplina, uslijed ekspanzije znanstevnih činjenica nužno zahtijevaju promjene, inovacije i transformacije u skladu sa savremenim razvojem i napretkom društva, znanosti, tehnologije, umjetnosti i drugih polja čovjekova djelovanja. Stoga smo ovu knjigu nastojali osavremeniti i sagledati odgoj i odgojni rad u vremenu informacionih tehnologija i stalnih promjena u svijetu. Nadamo se da će knjiga dobro doći i profesorima koji se u svome svakodnevnom radu bave odgojem i odgojnim radom, te roditeljima odgajateljima kako bi lakše obavljali odgojnu funkciju koju im je povjerilo društvo. Knjigu smo pisali jednostavnim i razumljivim stilom. Nastojali smo iskoristiti naša dosadašnja iskustva stečena odgojnim radom u školi, na fakultetu, sa predškolskom djecom i u porodici, bogata teorijska znanja stečena tokom studiranja i stalnog obrazovanja, smisao za pisanje i želju za pomoć odgajateljima u obogaćivanju i širenju pedagoških znanja, te ponuditi upravo ovaj rukopis. Pa ipak, valja imati na umu da ova knjiga, baš kao i sve do sada napisano i ponuđeno, neće ponuditi trajna znanja iz ove oblasti, te je kao i one knjige prije nje valja gledati u širem kontekstu pokušaja autora da sagledaju odgoj i odgojni rad u vremenu u kojemu je nastala. Knjigu toplo preporučujemo studentima, pedagozima, psiholozima, socijalnim radnicima, defektolozima, profesorima razredne nastave, profesorima predmetne nastave i svima onima koji se bave odgojnim radom, a posebno roditeljima. U vezi sa ovim, najljubaznije molimo sve vas čitaoce da nam svojim sugestijama i prijedlozima pomognete u daljem oblikovanju ove knjige. Ovom prilikom želimo se zahvaliti svima onima koji su dali svoj doprinos u bjavljivanju ove knjige - uredniku, recenzentima, lektoru, tehničkom uredniku i izdavaču. Posebnu zahvalnost dugujemo našoj Adini i našem Edinu koji su u periodu nastajanja ove knjige povremeno bili uskraćeni za našu punu pažnju i ljubav.

Dodatne informacije

Izdavač Univerzitet u Travniku, Edukacijski fakultet
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter