Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

34.972

Facebook slicica

Katalog

Didaktika

Didaktika

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789958640537

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B5543

Broj strana:

280

Težina:

661 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

40,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga Didaktika, nastala je kao rezultat višegodišnjeg rada sa dobrim grupama odgajanika i na svim nivoima obrazovanja, a s ciljem pružanja pomoći stručnjacima koji se bave učenjem u nastavi i uopće, kako bi na što lakši, efikasniji i primjereniji način približili djeci učenje u školi i načinili ga prirodnim, nenamjernim i spontanim učenjem.

U trenutku kada smo osjetili da su promjene u nauci toliko jake i burne i da su eksalirale punom ekspanzijom znanstvenih činjenica nije svejedno kako ih približiti djeci i omladini i pomoći im da njima ovladaju i koriste ih u rješavanju životnih problema na koje nailaze.
Ukorak sa društvenim, naučnim i ekonomskim promjenama mijenjaju se i odgojno-obrazovni sistemi, učenje i nastava se racionaliziraju i nastoje se učenici osposobiti na učenje učenja, odnosno za cjeloživotno učenje i obrazovanje.

Knjiga koja je pred vama će nam u tome pomoći. U njoj smo pokušali osavremeniti sadržaje didaktike koji se izučavaju na edukacijskim, filozofskim i pedagoškim fakultetima,
uskladili ih sa informacionim multimedijalnim tehnologijama savremenog vremena, prikupili dosadašnja iskustva eminentnih didaktičara iz naše zemlje, okruženja i šire svjetske zajednice,
predstavili ih, te pružiti široke mogućnosti izbora i primjene raznovrsnih metoda, oblika rada i nastavnih sredstava u cilju interesantnije, kreativnije i raznovrsnije nastave i učenja i boljih i
plodonosnijih ishoda školskog učenja svakog odgajanika.

Knjiga je prvenstveno namjenjena studentima Edukacijskog fakulteta u Travniku, ali i studentima filozofskih, nastavničkih, pedagoških i edukacijsko-rehabilitacijskih fakulteta
širom naše zemlje, studentima sličnih fakulteta u susjednim zemaljama, kao i svim profesorima razredne nastave, predmetne nastave, pedagogije, psihologije, defektolozima i rehabilitatorima, a sve, dakle, kako da na najefikasniji način organiziraju nastavu i učenje u nastavi i kako da učenike osposobe za samoučenje, odnosno za premanentno obrazovanje.

Ovom prilikom želim se zahvaliti svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli da ova knjiga bude pred vama, a naročitu zahvalnost dugujem svojoj porodici.
Vas, dragi čitaoci, molim da knjigu pažljivo i kritički iščitate i da sve sugestije i primjedbe dostavite na adresu Edukacijskog fakulteta u Travniku, a kako bi nam pomogli da što potpunije oblikujemo njeno drugo izdanje.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 175x250
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga Didaktika, nastala je kao rezultat višegodišnjeg rada sa dobrim grupama odgajanika i na svim nivoima obrazovanja, a s ciljem pružanja pomoći stručnjacima koji se bave učenjem u nastavi i uopće, kako bi na što lakši, efikasniji i primjereniji način približili djeci učenje u školi i načinili ga prirodnim, nenamjernim i spontanim učenjem. U trenutku kada smo osjetili da su promjene u nauci toliko jake i burne i da su eksalirale punom ekspanzijom znanstvenih činjenica nije svejedno kako ih približiti djeci i omladini i pomoći im da njima ovladaju i koriste ih u rješavanju životnih problema na koje nailaze. Ukorak sa društvenim, naučnim i ekonomskim promjenama mijenjaju se i odgojno-obrazovni sistemi, učenje i nastava se racionaliziraju i nastoje se učenici osposobiti na učenje učenja, odnosno za cjeloživotno učenje i obrazovanje. Knjiga koja je pred vama će nam u tome pomoći. U njoj smo pokušali osavremeniti sadržaje didaktike koji se izučavaju na edukacijskim, filozofskim i pedagoškim fakultetima, uskladili ih sa informacionim multimedijalnim tehnologijama savremenog vremena, prikupili dosadašnja iskustva eminentnih didaktičara iz naše zemlje, okruženja i šire svjetske zajednice, predstavili ih, te pružiti široke mogućnosti izbora i primjene raznovrsnih metoda, oblika rada i nastavnih sredstava u cilju interesantnije, kreativnije i raznovrsnije nastave i učenja i boljih i plodonosnijih ishoda školskog učenja svakog odgajanika. Knjiga je prvenstveno namjenjena studentima Edukacijskog fakulteta u Travniku, ali i studentima filozofskih, nastavničkih, pedagoških i edukacijsko-rehabilitacijskih fakulteta širom naše zemlje, studentima sličnih fakulteta u susjednim zemaljama, kao i svim profesorima razredne nastave, predmetne nastave, pedagogije, psihologije, defektolozima i rehabilitatorima, a sve, dakle, kako da na najefikasniji način organiziraju nastavu i učenje u nastavi i kako da učenike osposobe za samoučenje, odnosno za premanentno obrazovanje. Ovom prilikom želim se zahvaliti svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli da ova knjiga bude pred vama, a naročitu zahvalnost dugujem svojoj porodici. Vas, dragi čitaoci, molim da knjigu pažljivo i kritički iščitate i da sve sugestije i primjedbe dostavite na adresu Edukacijskog fakulteta u Travniku, a kako bi nam pomogli da što potpunije oblikujemo njeno drugo izdanje.

Dodatne informacije

Izdavač Univerzitet u Travniku, Edukacijski fakultet
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter