Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.302

Facebook slicica

Katalog

Od iskona do beskraja

Od iskona do beskraja

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9926-483-68-5

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B8099

Broj strana:

248

Težina:

367 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

NAD RUKOPISOM OD ISKONA DO BESKRAJA

Da mi je ovaj roman došao na urednički sto i bez imena njegovog autora, naslutio bih i prepoznao da ga je pisala ženska ruka, ispisanog rukopisa, dakle vješta versifikatorica, obrazovana, ali i pobožna, govorljiva i razgovorljiva, energična koliko i osjetljiva, empatična osoba, koja ima dušu istetoviranu mnoštvom životnih otisaka, ali koja, uprkos svemu, i dalje u svijet, među ljude ne zna drugačije nego „osmijesima i dobrotom“. Prepoznao bih i da je to rukopis Rašide Muhić, pjesnikinje, produhovljene ličnosti, koja svoja osjetljiva čula u zadnjim godinama sve češće okreće ka nebesima, ka univerzumu. Njena rečenica je kratka, odsječna, jasna, čista i brzogrgoljiva kao bistar planinski potok koji, zaigran, jedva čeka da izžubori svoju priču, da iskaže svoje divljenje i ushićenje životu, i da se zahvalno stopi sa svojom rijekom.

Uređujući njenu knjigu Vaše su misli vaše molitve, prethodno objavljenu u našoj izdavačkoj kući, upoznao sam ovu samosvojnu autoricu i izvan njene poetike, u svjetlu čitačice ljudskih duša, emotivnu i mudru, suosjećajnu i pronicljivu, brižnu i duboko humanu. Poslije te knjige prepune životnog iskustva, jednostavnih ali primjenjivih i djelotvornih psiholoških recepata za prevazilaženje najtežih oblika ljudskih strahova, briga, otuđenja, duševne boli i nesnalaženja u vremenu moderne svakodnevice, koje je podijelila sa svojim čitateljima, osjećao sam da bi sljedeći Rašidin rukopis mogao biti upravo roman – priča o ljudima koje svakodnevno susreće, promatra, analizira, radi s njima i pokušava ih saslušati, razumjeti i pomoći im.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 125x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

NAD RUKOPISOM OD ISKONA DO BESKRAJA Da mi je ovaj roman došao na urednički sto i bez imena njegovog autora, naslutio bih i prepoznao da ga je pisala ženska ruka, ispisanog rukopisa, dakle vješta versifikatorica, obrazovana, ali i pobožna, govorljiva i razgovorljiva, energična koliko i osjetljiva, empatična osoba, koja ima dušu istetoviranu mnoštvom životnih otisaka, ali koja, uprkos svemu, i dalje u svijet, među ljude ne zna drugačije nego „osmijesima i dobrotom“. Prepoznao bih i da je to rukopis Rašide Muhić, pjesnikinje, produhovljene ličnosti, koja svoja osjetljiva čula u zadnjim godinama sve češće okreće ka nebesima, ka univerzumu. Njena rečenica je kratka, odsječna, jasna, čista i brzogrgoljiva kao bistar planinski potok koji, zaigran, jedva čeka da izžubori svoju priču, da iskaže svoje divljenje i ushićenje životu, i da se zahvalno stopi sa svojom rijekom. Uređujući njenu knjigu Vaše su misli vaše molitve, prethodno objavljenu u našoj izdavačkoj kući, upoznao sam ovu samosvojnu autoricu i izvan njene poetike, u svjetlu čitačice ljudskih duša, emotivnu i mudru, suosjećajnu i pronicljivu, brižnu i duboko humanu. Poslije te knjige prepune životnog iskustva, jednostavnih ali primjenjivih i djelotvornih psiholoških recepata za prevazilaženje najtežih oblika ljudskih strahova, briga, otuđenja, duševne boli i nesnalaženja u vremenu moderne svakodnevice, koje je podijelila sa svojim čitateljima, osjećao sam da bi sljedeći Rašidin rukopis mogao biti upravo roman – priča o ljudima koje svakodnevno susreće, promatra, analizira, radi s njima i pokušava ih saslušati, razumjeti i pomoći im.

Dodatne informacije

Izdavač Lijepa riječ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter