Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Duša i tijelo

Duša i tijelo

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Nick Philip


ISBN:

978-9926-483-40-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B0752

Broj strana:

344

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Od kada sam čuo za genetski centriranu teoriju evolucije i od kada me sopstvena misao odvela u tom smjeru, razmišljam o fenomenu života i smrti, i humanističkim formama organizacije zajednica življenja, s tendencijom nalaženja odgovora u relacijama primordijalnog impulsa svega živućeg, a to je trajanje, tj. održanje i samoproduženje, u vremenu.

Mora da je neka veza između ljudske seksualnosti i ljudske strasti za vladanjem i podčinjavanjem. Ljudska seksualnost po sebi je perverzna, sve do sado-mazohističke nijansiranosti kojoj je replika društveni odnos dominacije i eksploatacije. Što će reći, vice versa: svaki seksualni odnos je potencijalno odnos roba i gospodara.

Prva lekcija civilizacije je lekcija pokoravanja, misao je John Stuart Milla. I doista, ljudska povijest je povijest roba i gospodara, pa bio on rob u izvornom značenju te riječi, ili bio kmet, bio seljak, bio radnik ili službenik.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Od kada sam čuo za genetski centriranu teoriju evolucije i od kada me sopstvena misao odvela u tom smjeru, razmišljam o fenomenu života i smrti, i humanističkim formama organizacije zajednica življenja, s tendencijom nalaženja odgovora u relacijama primordijalnog impulsa svega živućeg, a to je trajanje, tj. održanje i samoproduženje, u vremenu. Mora da je neka veza između ljudske seksualnosti i ljudske strasti za vladanjem i podčinjavanjem. Ljudska seksualnost po sebi je perverzna, sve do sado-mazohističke nijansiranosti kojoj je replika društveni odnos dominacije i eksploatacije. Što će reći, vice versa: svaki seksualni odnos je potencijalno odnos roba i gospodara. Prva lekcija civilizacije je lekcija pokoravanja, misao je John Stuart Milla. I doista, ljudska povijest je povijest roba i gospodara, pa bio on rob u izvornom značenju te riječi, ili bio kmet, bio seljak, bio radnik ili službenik.

Dodatne informacije

Izdavač Lijepa riječ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter