Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Ocean na kraju staze

Ocean na kraju staze

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Neil Gaiman


ISBN:

978-953-316-767-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M2519

Broj strana:

199

Težina:

472 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

26,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

“Uspomene iz djetinjstva znaju ostati prekrivene i prikrivene naknadnim stvarima, poput dječjih igračaka zaboravljenih na dnu pretrpanog ormara odraslih, ali nikad se ne izgube zauvijek.
Knjiga koju držite u ruci tanak je svezak, ali dubok poput oceana. Ona priča o povratku u rodni kraj, o vožnji cestom koja je nekoć bila puka seoska staza… i o dosezanju mjesta gdje uspomene ostaju žive. Ocean na kraju staze razmatra djetinjstvo, ali nije dječja knjiga; razlaže načine na koje ono određuje i uvjetuje odrasle godine, no uvijek ostaje skriveno, nikad posve dokučivo, nikad posve spremno za oblikovanje u sjećanju. Možda zato što se u njemu kriju spoznaje o grozotama koje odrasli nipošto ne bi smjeli znati.


Uronite s Neilom Gaimanom u vrijeme kad ste imali sedam godina: kad ste bili slabi i često posve bespomoćni, ali kad ste u isti mah znali kako se to točno u kapljici vode može kriti cijeli svemir.
Ova nova knjiga autora Američkih bogova, Koraline, Zvjezdane prašine, Knjige o groblju i stripovskih fenomena Sandman i 1602 već je požnjela brojna svjetska priznanja i uvukla se u srca kako starih poklonika Neila Gaimana, tako i onih koji su ga kroz nju tek otkrili – i zavoljeli.

  • Originalni naziv: THE OCEAN AT THE END...
  • Prevodilac: Vladimir Cvetković Sever
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

“Uspomene iz djetinjstva znaju ostati prekrivene i prikrivene naknadnim stvarima, poput dječjih igračaka zaboravljenih na dnu pretrpanog ormara odraslih, ali nikad se ne izgube zauvijek. Knjiga koju držite u ruci tanak je svezak, ali dubok poput oceana. Ona priča o povratku u rodni kraj, o vožnji cestom koja je nekoć bila puka seoska staza… i o dosezanju mjesta gdje uspomene ostaju žive. Ocean na kraju staze razmatra djetinjstvo, ali nije dječja knjiga; razlaže načine na koje ono određuje i uvjetuje odrasle godine, no uvijek ostaje skriveno, nikad posve dokučivo, nikad posve spremno za oblikovanje u sjećanju. Možda zato što se u njemu kriju spoznaje o grozotama koje odrasli nipošto ne bi smjeli znati. Uronite s Neilom Gaimanom u vrijeme kad ste imali sedam godina: kad ste bili slabi i često posve bespomoćni, ali kad ste u isti mah znali kako se to točno u kapljici vode može kriti cijeli svemir. Ova nova knjiga autora Američkih bogova, Koraline, Zvjezdane prašine, Knjige o groblju i stripovskih fenomena Sandman i 1602 već je požnjela brojna svjetska priznanja i uvukla se u srca kako starih poklonika Neila Gaimana, tako i onih koji su ga kroz nju tek otkrili – i zavoljeli.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter