Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Nasleđe

Nasleđe

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Ketrin Veb


ISBN:

978-86-521-0790-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V4731

Broj strana:

429

Težina:

542 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Dvije sestre. Jedna bolna tajna. I prošlost koja ne može da ostane sakrivena.

Jedna slika mi privlači pažnju. Veoma je stara, iskrzanih ivica, iz mora mrlja od starosti i izbledijelih djelova izranja jedan lik. Mlada žena, možda u ranim dvadesetim godinama, odjevena u haljinu s visokom kragnom, kose strogo prikupljene na potiljku, a njoj na krilu dijete u čipkanom haljetku, ne starije od šest mjeseci. Beba tamne kose, lica pomalo mutnog, sablasnog, kao da se mrdnula kad je uhvaćena u ekspoziciji. Ta žena je Kerolajn. Prepoznajem je s ostalih slika po kući mada ni na jednoj nije tako mlada kao na ovoj. Okrećem je, čitam izbledjeli žig na poleđini: Gilbert Bofort i sin, Njujork i rukom dopisano, gotovo sasvim izbledjelim mastilom, 1904.
Međutim, Kerolajn se udala za Henrija Kalkota, mog pradjedu, tek 1905. i prije nego što se Meredit rodila, 1911. godine, već su izgubili jednu ćerku. Mrštim se, prinosim sliku svjetlu i trudim se da na njoj nađem još neki trag. Kerolajn mirno zuri u mene, ruku zaštitnički obavijenih oko bebe. Kud se djelo ovo djete? Kako je spalo s našeg porodičnog stabla?

Usred oštre zime Erika i Bet Kalkot vraćaju se u kuću u kojoj su kao djeca provodile spokojna ljeta. Dok Erika sređuje zaostavštinu svoje preminule babe i prebira po ostacima iz prošlosti, iz njih se pomalja tajna koja seže sve do preljepe bogate nasljednice iz Oklahome, na prelazu iz devetnaestog u dvadeseti vijek. Kako se prošlost i sadašnjost prepliću, Erika i Bet moraju da se pomire s davno počinjenim izdajstvima i bolnim nasleđem koje im je dopalo.

  • Originalni naziv: The Legacy
  • Prevodilac: Milica Cvetković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Dvije sestre. Jedna bolna tajna. I prošlost koja ne može da ostane sakrivena. Jedna slika mi privlači pažnju. Veoma je stara, iskrzanih ivica, iz mora mrlja od starosti i izbledijelih djelova izranja jedan lik. Mlada žena, možda u ranim dvadesetim godinama, odjevena u haljinu s visokom kragnom, kose strogo prikupljene na potiljku, a njoj na krilu dijete u čipkanom haljetku, ne starije od šest mjeseci. Beba tamne kose, lica pomalo mutnog, sablasnog, kao da se mrdnula kad je uhvaćena u ekspoziciji. Ta žena je Kerolajn. Prepoznajem je s ostalih slika po kući mada ni na jednoj nije tako mlada kao na ovoj. Okrećem je, čitam izbledjeli žig na poleđini: Gilbert Bofort i sin, Njujork i rukom dopisano, gotovo sasvim izbledjelim mastilom, 1904. Međutim, Kerolajn se udala za Henrija Kalkota, mog pradjedu, tek 1905. i prije nego što se Meredit rodila, 1911. godine, već su izgubili jednu ćerku. Mrštim se, prinosim sliku svjetlu i trudim se da na njoj nađem još neki trag. Kerolajn mirno zuri u mene, ruku zaštitnički obavijenih oko bebe. Kud se djelo ovo djete? Kako je spalo s našeg porodičnog stabla? Usred oštre zime Erika i Bet Kalkot vraćaju se u kuću u kojoj su kao djeca provodile spokojna ljeta. Dok Erika sređuje zaostavštinu svoje preminule babe i prebira po ostacima iz prošlosti, iz njih se pomalja tajna koja seže sve do preljepe bogate nasljednice iz Oklahome, na prelazu iz devetnaestog u dvadeseti vijek. Kako se prošlost i sadašnjost prepliću, Erika i Bet moraju da se pomire s davno počinjenim izdajstvima i bolnim nasleđem koje im je dopalo.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter