Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Kraljica - Života ima i izvan politike

Kraljica - Života ima i izvan politike

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-355-688-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

D6107

Broj strana:

272

Težina:

780 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

57,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

U knjizi Kraljica Jadranka Kosor pokazuje drugu stranu svoje prirode, onu zaigranu, opušteniju, manje ozbiljnu. Ali i vještinu pripovijedanja, uvjerljivog portretiranja karaktera te hrabrog razgrtanja zaštitnih ovoja koji skrivaju rane iz njezine osobne prošlosti.

Malena se djevojčica u svome rodnom Lipiku voljela maskirati u kraljicu; ona koja je socijalnim položajem bila bliže ulozi Pepeljuge, maštala je o tome da bude kraljica. Naravno, Hrvatska je republika i u stvarnosti se nešto takvo nikad nije moglo dogoditi. Ali u virtualnoj stvarnosti i to je ostvarivo: Jadranki je ponuđeno da u realitiju jedne nacionalne televizije pjeva pod maskom koju će sama izabrati.
Budući da je oslobođena stega politike i više nije robinja uštogljenoga, ozbiljnoga političarskog ponašanja, Jadranka Kosor odabire masku i kostim kraljice i nastupa s uspjehom u spomenutom realitiju. Realizirao se san male djevojčice iz Lipika!

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

U knjizi Kraljica Jadranka Kosor pokazuje drugu stranu svoje prirode, onu zaigranu, opušteniju, manje ozbiljnu. Ali i vještinu pripovijedanja, uvjerljivog portretiranja karaktera te hrabrog razgrtanja zaštitnih ovoja koji skrivaju rane iz njezine osobne prošlosti. Malena se djevojčica u svome rodnom Lipiku voljela maskirati u kraljicu; ona koja je socijalnim položajem bila bliže ulozi Pepeljuge, maštala je o tome da bude kraljica. Naravno, Hrvatska je republika i u stvarnosti se nešto takvo nikad nije moglo dogoditi. Ali u virtualnoj stvarnosti i to je ostvarivo: Jadranki je ponuđeno da u realitiju jedne nacionalne televizije pjeva pod maskom koju će sama izabrati. Budući da je oslobođena stega politike i više nije robinja uštogljenoga, ozbiljnoga političarskog ponašanja, Jadranka Kosor odabire masku i kostim kraljice i nastupa s uspjehom u spomenutom realitiju. Realizirao se san male djevojčice iz Lipika!

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Ljevak
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter