Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Knjiga o kavi

Knjiga o kavi

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Sara Perry


ISBN:

978-953-316-458-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K8529

Broj strana:

121

Težina:

538 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

39,20 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Pridružite nam se na putovanju u čudesan, aromatičan svijet kave i saznajte otkuda potječe napitak bez kojeg danas ne možemo zamisliti početak dana! Saznat ćete gdje se proizvode najbolje vrste, otkrit ćete razliku između arabice i robuste te zašto se francuska prepržena zrna smatraju najboljim izborom za espresso.
I za one koji najviše uživaju u savršeno pripremljenom espressu i za one koji više vole veliku šalicu bijele kave, ovaj vodič neizostavan je dodatak kućnoj biblioteci, gdje će se naći zahvaljujući vrsnom prijevodu Nevenke Škavić.

POČETAK KNJIGE
Kad mi je bilo šest godina, moja majka i njezina najbolja prijateljica, Gracie, koja nas je posjetila u Los Angelesu, dopustile su mi da otvorim jarko crvenu limenku Hills Brosa. Kava. Odmah sam shvatila da je to nešto posebno. Na limenci je muškarac egzotična izgleda, u lepršavoj žutoj halji i s bijelim turbanom, ispijao tajanstveni napitak. Val arome, koji me zapljusnuo kad sam podigla poklopac, govorio mi je da to moram kušati. Držeći porculansku šalicu punu vrućeg mlijeka, sa šećerom i mrvicom crne kave, i slušajući razgovor svoje majke i Gracie, po prvi sam put doživjela zadovoljstvo u kojem i vi i ja uživamo: razgovor uz kavu.

  • Originalni naziv: THE COFFEE BOOK
  • Prevodilac: Nevenka Škavić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 240x220
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Pridružite nam se na putovanju u čudesan, aromatičan svijet kave i saznajte otkuda potječe napitak bez kojeg danas ne možemo zamisliti početak dana! Saznat ćete gdje se proizvode najbolje vrste, otkrit ćete razliku između arabice i robuste te zašto se francuska prepržena zrna smatraju najboljim izborom za espresso. I za one koji najviše uživaju u savršeno pripremljenom espressu i za one koji više vole veliku šalicu bijele kave, ovaj vodič neizostavan je dodatak kućnoj biblioteci, gdje će se naći zahvaljujući vrsnom prijevodu Nevenke Škavić. POČETAK KNJIGE Kad mi je bilo šest godina, moja majka i njezina najbolja prijateljica, Gracie, koja nas je posjetila u Los Angelesu, dopustile su mi da otvorim jarko crvenu limenku Hills Brosa. Kava. Odmah sam shvatila da je to nešto posebno. Na limenci je muškarac egzotična izgleda, u lepršavoj žutoj halji i s bijelim turbanom, ispijao tajanstveni napitak. Val arome, koji me zapljusnuo kad sam podigla poklopac, govorio mi je da to moram kušati. Držeći porculansku šalicu punu vrućeg mlijeka, sa šećerom i mrvicom crne kave, i slušajući razgovor svoje majke i Gracie, po prvi sam put doživjela zadovoljstvo u kojem i vi i ja uživamo: razgovor uz kavu.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter