Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Javna vrijednost teorija i praksa

Javna vrijednost teorija i praksa

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-246-185-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K8917

Broj strana:

316

Težina:

530 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

65,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:



Otkako je Mark H. Moore objavio svoju utjecajnu i plodonosnu knjigu Stvaranje javne vrijednosti, javna je vrijednost postala ključni referentni okvir za tvorce javnih politika i javne menadžere diljem svijeta. Omogućila je članovima akademske zajednice te praktičarima da razumiju složena pitanja s kojima su suočene vlasti, građani i društvene zajednice, kao i uspješnije vođenje i upravljanje javnim i volonterskim službama i uslugama. Ipak, političko, ekonomsko i socijalno okruženje dramatično se mijenja, tako da su danas javni lideri i menadžeri pod pritiskom da pruže više toga uz manje sredstava, pa da se djelotvornije angažiraju kod građana te unutar civilnog društva.

Ovaj novi tekst pruža koncizno preoblikovanje pristupa i svrhe javne koristi u ovom promjenljivom kontekstu, koje je poduprto međunarodnim iskustvom. Tekst nastoji odgovoriti na kritiku izvornih teza i pokazuje kako ovaj pristup može pomoći javnim rukovoditeljima da proaktivno reagiraju na izazove fiskalne strogoće, kao i da pokrenu poboljšanja i inovaciju, u skladu s potrebama građana i društvenih zajednica.

Autori diljem svijeta ocjenjuju učinak javne vrijednosti u različitim zemljama, analizu iz Moorove izvorne knjige iznose izvan okvira SAD-a. Teorija je javne vrijednosti primijenjena u mnogim resorima – uključujući obrazovanje, zdravstvo i socijalnu politiku – kao i u pitanjima kao što su participativna demokracija i javno vođenje.

Kratki sadržaj:

Javna vrijednost u složenim i promjenljivim vremenima
Od privatnog izbora prema javnoj vrijednosti?
Privatno, javno i vrijednosti
Stvaranje javne vrijednosti: teorija konvencije
Ozelenjivanje javne vrijednosti
Javna vrijednost, konzultativna demokracija i uloga javnih menadžera
Izbor i marketing u javnom menadžmentu
Javna vrijednost dobivena koprodukcijom od strane klijenata
Formulacija produkcije zdravlja u smislu stvaranja javne vrijednosti
Javna vrijednost kroz inovaciju i poboljšanje
Održavanje javne vrijednosti kroz mikrofinanciranje
Redefiniranje javne vrijednosti u sustavu upravljanja izvedbom na Novom Zelandu
Djelotvorna ponuda i potražnja te mjerenje javne i društvene vrijednosti
Učenje, socijalna nejednakost i rizik: prikladan teren za javnu vrijednost?
Javna vrijednost u obrazovanju: studija
Zaključci: pogled naprijed

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Otkako je Mark H. Moore objavio svoju utjecajnu i plodonosnu knjigu Stvaranje javne vrijednosti, javna je vrijednost postala ključni referentni okvir za tvorce javnih politika i javne menadžere diljem svijeta. Omogućila je članovima akademske zajednice te praktičarima da razumiju složena pitanja s kojima su suočene vlasti, građani i društvene zajednice, kao i uspješnije vođenje i upravljanje javnim i volonterskim službama i uslugama. Ipak, političko, ekonomsko i socijalno okruženje dramatično se mijenja, tako da su danas javni lideri i menadžeri pod pritiskom da pruže više toga uz manje sredstava, pa da se djelotvornije angažiraju kod građana te unutar civilnog društva. Ovaj novi tekst pruža koncizno preoblikovanje pristupa i svrhe javne koristi u ovom promjenljivom kontekstu, koje je poduprto međunarodnim iskustvom. Tekst nastoji odgovoriti na kritiku izvornih teza i pokazuje kako ovaj pristup može pomoći javnim rukovoditeljima da proaktivno reagiraju na izazove fiskalne strogoće, kao i da pokrenu poboljšanja i inovaciju, u skladu s potrebama građana i društvenih zajednica. Autori diljem svijeta ocjenjuju učinak javne vrijednosti u različitim zemljama, analizu iz Moorove izvorne knjige iznose izvan okvira SAD-a. Teorija je javne vrijednosti primijenjena u mnogim resorima – uključujući obrazovanje, zdravstvo i socijalnu politiku – kao i u pitanjima kao što su participativna demokracija i javno vođenje. Kratki sadržaj: Javna vrijednost u složenim i promjenljivim vremenima Od privatnog izbora prema javnoj vrijednosti? Privatno, javno i vrijednosti Stvaranje javne vrijednosti: teorija konvencije Ozelenjivanje javne vrijednosti Javna vrijednost, konzultativna demokracija i uloga javnih menadžera Izbor i marketing u javnom menadžmentu Javna vrijednost dobivena koprodukcijom od strane klijenata Formulacija produkcije zdravlja u smislu stvaranja javne vrijednosti Javna vrijednost kroz inovaciju i poboljšanje Održavanje javne vrijednosti kroz mikrofinanciranje Redefiniranje javne vrijednosti u sustavu upravljanja izvedbom na Novom Zelandu Djelotvorna ponuda i potražnja te mjerenje javne i društvene vrijednosti Učenje, socijalna nejednakost i rizik: prikladan teren za javnu vrijednost? Javna vrijednost u obrazovanju: studija Zaključci: pogled naprijed

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Mate
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter