Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Istorija mitskih zemalja

Istorija mitskih zemalja

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Umberto Eko


ISBN:

978-86-10-01046-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

D0817

Broj strana:

478

Težina:

1600 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

102,60 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

U našoj mašti žive zemlje i mjesta koja nikada nisu postojala, od kolibe sedam patuljaka do ostrva koja je Guliver posetio na svojim putovanjima, od Fejginove jazbine iz Olivera Tvista do stana Šerloka Holmsa u ulici Bejker. Iako znamo da su samo plod imaginacije pripovedača ili pjesnika, još od drevnih vremena sanjarimo o mjestima koja su možda postojala, kao što su Atlantida, Mu, Lemurija, Eldorado, Dembelija, tajno skrovište Svetog grala ili tajanstveno podzemno kraljevstvo Agarta. Neka od ovih mijesta podstakla su očaravajuće legende i inspirisala veličanstvena umetnička djela, druga su opsedala maštu lovaca na misterije ili čak podstakla putovanja i istraživanja toliko da su, slijedeći svoju iluziju, ti strastveni putnici pronašli nove, stvarne zemlje i promenili tok historije.
Od Homerovih epova do naučne fantastike, od drevnih mitova do savremenih stripova, čovek je neprestano izmišljao čudesne zemlje, projektujući u njih želje, snove, utopije, strahove - previše smjele ili previše teške za naš svijet stvarnosti pun ograničenja.

  • Originalni naziv: Storia delle terre e...
  • Prevodilac: Aleksandar Levi, Mirela Radosavljević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 175x235
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U našoj mašti žive zemlje i mjesta koja nikada nisu postojala, od kolibe sedam patuljaka do ostrva koja je Guliver posetio na svojim putovanjima, od Fejginove jazbine iz Olivera Tvista do stana Šerloka Holmsa u ulici Bejker. Iako znamo da su samo plod imaginacije pripovedača ili pjesnika, još od drevnih vremena sanjarimo o mjestima koja su možda postojala, kao što su Atlantida, Mu, Lemurija, Eldorado, Dembelija, tajno skrovište Svetog grala ili tajanstveno podzemno kraljevstvo Agarta. Neka od ovih mijesta podstakla su očaravajuće legende i inspirisala veličanstvena umetnička djela, druga su opsedala maštu lovaca na misterije ili čak podstakla putovanja i istraživanja toliko da su, slijedeći svoju iluziju, ti strastveni putnici pronašli nove, stvarne zemlje i promenili tok historije. Od Homerovih epova do naučne fantastike, od drevnih mitova do savremenih stripova, čovek je neprestano izmišljao čudesne zemlje, projektujući u njih želje, snove, utopije, strahove - previše smjele ili previše teške za naš svijet stvarnosti pun ograničenja.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter