Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Tajanstveni plamen kraljice Loane

Tajanstveni plamen kraljice Loane

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Umberto Eko


ISBN:

978-86-10-01837-0

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M6324

Broj strana:

312

Težina:

450 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

37,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Potraga jednog čovjeka za izgubljenim vremenom vodi nas kroz univerzalnu ideju postojanja neke druge, metafizičke stvarnosti.

Glavni junak ovog romana, šezdesetogodišnji antikvar Dambatista Bodoni kojeg svi zovu Jambo, budi se iz kome posle infarkta, ali sa nekom vrstom amnezije. Tako on sada savršeno dobro zna Pitagorinu teoremu, citira poznata djela, svjestan je da ptice lete i da imaju perje, razumije šta je desna ruka, a šta nos i sve automatske radnje obavlja baš kako treba, ali se ne sjeća ni svoje porodice ni svoje prošlosti.

Nakon što bez uspjeha pokuša da povrati sopstvena sjećanja, na nagovor supruge Paole odlazi na imanje svog djeda u Solari, gdje je proveo detinjstvo i ranu mladost, nadajući se da će ga predmeti i okruženje vezani za to sjetljivo životno doba probuditi iz neobičnog zaborava.

Sjajan zaplet, mnoštvo nevjerovatnih podataka i potpuno neočekivani završetak Eko je začinio i ilustracijama koje je lično sakupio – a među kojima su korice dječjih knjiga, omoti ploča, filmski plakati, naslovnice novina, časopisa i stripova – i koje nam na slikovit način dočaravaju burna vremena Musolinijeve vladavine u Italiji.

  • Originalni naziv: La Misteriosa Fiamma...
  • Prevodilac: Mirela Radosavljević, Aleksandar levi
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145 x 205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Potraga jednog čovjeka za izgubljenim vremenom vodi nas kroz univerzalnu ideju postojanja neke druge, metafizičke stvarnosti. Glavni junak ovog romana, šezdesetogodišnji antikvar Dambatista Bodoni kojeg svi zovu Jambo, budi se iz kome posle infarkta, ali sa nekom vrstom amnezije. Tako on sada savršeno dobro zna Pitagorinu teoremu, citira poznata djela, svjestan je da ptice lete i da imaju perje, razumije šta je desna ruka, a šta nos i sve automatske radnje obavlja baš kako treba, ali se ne sjeća ni svoje porodice ni svoje prošlosti. Nakon što bez uspjeha pokuša da povrati sopstvena sjećanja, na nagovor supruge Paole odlazi na imanje svog djeda u Solari, gdje je proveo detinjstvo i ranu mladost, nadajući se da će ga predmeti i okruženje vezani za to sjetljivo životno doba probuditi iz neobičnog zaborava. Sjajan zaplet, mnoštvo nevjerovatnih podataka i potpuno neočekivani završetak Eko je začinio i ilustracijama koje je lično sakupio – a među kojima su korice dječjih knjiga, omoti ploča, filmski plakati, naslovnice novina, časopisa i stripova – i koje nam na slikovit način dočaravaju burna vremena Musolinijeve vladavine u Italiji.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter