Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Enciklopedija novih religija - nove religije, sekte i duhovni pokreti

Enciklopedija novih religija - nove religije, sekte i duhovni pokreti

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-178-651-8

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

N5094

Broj strana:

446

Težina:

867 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

87,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Knjigu Enciklopedija novih religija je 2004. objavio ugledni izdavač duhovne literature i literature o duhovnosti Lion Hudson iz Oxforda, Engleska.Jedna druga knjiga istoga izdavača, Religije svijeta (Kršćanska sadašnjost: GZH, 1987; Kršćanska sadašnjost, 1998), iznimno je dobro prihvaćena i u našoj javnosti i na našem knjižnom tržištu, pa vjerujemo kako će se i ovo vrijedno izdanje zadobiti Vaše povjerenje. Napisana za nestručnjake Enciklopedija novih religija nudi:
- sveobuhvatni prikaz vjerovanja i praksi preko 200 novih religija, sekti i alternativnih duhovnih pokreta
- opći pregled glavnih religijskih tradicija iz kojih potječu: kršćanstva, židovstva, islama, indijskih religija, religija Istočne Azije, domorodačkih i poganskih tradicija, zapadnjačkih ezoteričkih tradicija i New Agea te suvremenih zapadnih kultura
- donosi članke o novim religijskim skupinama, glavne teme novih religijskih pokreta i specifična vjerovanja i prakse koje se javljaju u suvremenoj religiji
- djelo je stručnoga autorskoga tima sastavljena od eksperata diljem svijeta
- bogata je fotografijama u koloru koje doprinose slikovitom uvidu u temu
- obuhvaća nove religije, sekte i alternativni duhovni pokreti koji su se razvili u posljednjih 100 godina diljem svijeta Urednik: Christopher Partridge Predgovor: J. Gordon Melton Stručna redakcija hrvatskoga izdanja: Mijo Nikić, Kotel Da-Don, Zdravka Matišić i Mario Rebac Izvanredan vodič za nove religije. Primijenjen je pionirski pristup koji nove religije, sekte i alternativne duhovne pokrete smješta u okvire svjetske i domorodačke tradicije te ovu knjigu čini istinskim otkrićem. Dr. Paul Heelas, profesor religije i moderniteta, Odsjek za religijske studije, Sveučilište Lancaster U Enciklopediji novih religija čitatelji će pronaći pregledan prikaz religijskih i duhovnih skupina koje djeluju u suvremenome svijetu. Pristupačan priručnik, lagan za korištenje, koji razotkriva svijet moderne duhovnosti osobito prikladan za one koji trebaju relativno objektivan i nepristran pogled sa strane u dosad neistraženo područje. Neprocjenjiv vodič. Dr. J. Gordon Melton, stručnjak svjetskog ugleda za područje novih religija, osnivač i direktor Instituta za studije religije u Americi, Santa Barbara, Kalifornija, i znanstveni istraživač na Odsjeku za religijske studije na kalifornijskom sveučilištu u Santa Barbari.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjigu Enciklopedija novih religija je 2004. objavio ugledni izdavač duhovne literature i literature o duhovnosti Lion Hudson iz Oxforda, Engleska.Jedna druga knjiga istoga izdavača, Religije svijeta (Kršćanska sadašnjost: GZH, 1987; Kršćanska sadašnjost, 1998), iznimno je dobro prihvaćena i u našoj javnosti i na našem knjižnom tržištu, pa vjerujemo kako će se i ovo vrijedno izdanje zadobiti Vaše povjerenje. Napisana za nestručnjake Enciklopedija novih religija nudi: - sveobuhvatni prikaz vjerovanja i praksi preko 200 novih religija, sekti i alternativnih duhovnih pokreta - opći pregled glavnih religijskih tradicija iz kojih potječu: kršćanstva, židovstva, islama, indijskih religija, religija Istočne Azije, domorodačkih i poganskih tradicija, zapadnjačkih ezoteričkih tradicija i New Agea te suvremenih zapadnih kultura - donosi članke o novim religijskim skupinama, glavne teme novih religijskih pokreta i specifična vjerovanja i prakse koje se javljaju u suvremenoj religiji - djelo je stručnoga autorskoga tima sastavljena od eksperata diljem svijeta - bogata je fotografijama u koloru koje doprinose slikovitom uvidu u temu - obuhvaća nove religije, sekte i alternativni duhovni pokreti koji su se razvili u posljednjih 100 godina diljem svijeta Urednik: Christopher Partridge Predgovor: J. Gordon Melton Stručna redakcija hrvatskoga izdanja: Mijo Nikić, Kotel Da-Don, Zdravka Matišić i Mario Rebac Izvanredan vodič za nove religije. Primijenjen je pionirski pristup koji nove religije, sekte i alternativne duhovne pokrete smješta u okvire svjetske i domorodačke tradicije te ovu knjigu čini istinskim otkrićem. Dr. Paul Heelas, profesor religije i moderniteta, Odsjek za religijske studije, Sveučilište Lancaster U Enciklopediji novih religija čitatelji će pronaći pregledan prikaz religijskih i duhovnih skupina koje djeluju u suvremenome svijetu. Pristupačan priručnik, lagan za korištenje, koji razotkriva svijet moderne duhovnosti osobito prikladan za one koji trebaju relativno objektivan i nepristran pogled sa strane u dosad neistraženo područje. Neprocjenjiv vodič. Dr. J. Gordon Melton, stručnjak svjetskog ugleda za područje novih religija, osnivač i direktor Instituta za studije religije u Americi, Santa Barbara, Kalifornija, i znanstveni istraživač na Odsjeku za religijske studije na kalifornijskom sveučilištu u Santa Barbari.

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Ljevak
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter