Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Funkcijska anatomija lokomotornog sustava

Funkcijska anatomija lokomotornog sustava

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-178-787-5

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N5077

Broj strana:

587

Težina:

1185 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

136,90 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Spoznaje funkcijske anatomije lokomotornoga sustava dobivaju sve značajnije mjesto u djelatnosti svakog liječnika, a osobito specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije te specijalista ortopedije i traumatologije.
Nakon uvodnh izlaganja općenito o anatomiji, autori iznose opći dio o ustrojstvu i značajkama lokomotornoga sustava, a nakon toga slijede poglavlja prema regionalnoj raspodjeli (rame, lakat, itd.).
Poglavlje o biomehanici i opsegu pokreta u zglobovima uvelike će koristiti studentima poslijediplomskih studija nekih specijalističkih struka, a posebnu vrijednost imaju tablice djelovanja mišića u pojedinim zglobovima te tablica segmentalne inervacije mišića.
Latinsko/grčko-hrvatski anatomski rječnik pridodan na kraju rukopisa pridonosi boljem razumijevanju izloženog gradiva, a iscrpno kazalo pojmova olakšat će snalaženje u velikom opsegu anatomskih naziva i pojmova.
Vrijednosti ovog djela također pridonose crteži i fotografije, te fotografije u boji raspoređene unutar teksta, ali i u obliku posebnih tabli koje prikazuju funkcionalne cjeline i kinematičke mišićne lance.
Dugogodišnje iskustvo autora u nastavi anatomije, ali isto tako i u nastavi ortopedije, kirurgije i neurokirurgije, pridonijelo je sažetom, ali vrlo iscrpnom prikazu praktičkih kliničkih saznanja, odnosno prikazu značenja funkcijske anatomije u dijagnostici te liječenju bolesti i ozljeda lokomotornoga sustava. Ovo nastavno štivo sadržajem i opsegom omogućuje svladavanje cjelokupnog gradiva o funkcijskoj anatomiji lokomotornoga sustava, a suvremena koncepcija omogućit će da udžbenik dugo vremena bude aktualan.
prof. dr. sc. Božidar Ćurković
Knjiga će koristiti stručnjacima brojnih medicinskih područja - od anatomije i patologije, biomehanike i kineziologije do ortopedije, kirurgije i traumatologije, neurologije i neurokirurgije, rentgenologije, sportske medicine, fizijatrije, rehabilitacije i balneologije, fizioterapije i defektologije, radne terapije - a ponajprije studentima medicine i zdravstvenoga veleučilišta.
prof. dr. sc. Dragan Milanović
Nagrada Josip Juraj Strossmayer za najuspješnije znanstveno djelo u 2006. godini s područja medicinskih znanosti.

  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 180x245
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Spoznaje funkcijske anatomije lokomotornoga sustava dobivaju sve značajnije mjesto u djelatnosti svakog liječnika, a osobito specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije te specijalista ortopedije i traumatologije. Nakon uvodnh izlaganja općenito o anatomiji, autori iznose opći dio o ustrojstvu i značajkama lokomotornoga sustava, a nakon toga slijede poglavlja prema regionalnoj raspodjeli (rame, lakat, itd.). Poglavlje o biomehanici i opsegu pokreta u zglobovima uvelike će koristiti studentima poslijediplomskih studija nekih specijalističkih struka, a posebnu vrijednost imaju tablice djelovanja mišića u pojedinim zglobovima te tablica segmentalne inervacije mišića. Latinsko/grčko-hrvatski anatomski rječnik pridodan na kraju rukopisa pridonosi boljem razumijevanju izloženog gradiva, a iscrpno kazalo pojmova olakšat će snalaženje u velikom opsegu anatomskih naziva i pojmova. Vrijednosti ovog djela također pridonose crteži i fotografije, te fotografije u boji raspoređene unutar teksta, ali i u obliku posebnih tabli koje prikazuju funkcionalne cjeline i kinematičke mišićne lance. Dugogodišnje iskustvo autora u nastavi anatomije, ali isto tako i u nastavi ortopedije, kirurgije i neurokirurgije, pridonijelo je sažetom, ali vrlo iscrpnom prikazu praktičkih kliničkih saznanja, odnosno prikazu značenja funkcijske anatomije u dijagnostici te liječenju bolesti i ozljeda lokomotornoga sustava. Ovo nastavno štivo sadržajem i opsegom omogućuje svladavanje cjelokupnog gradiva o funkcijskoj anatomiji lokomotornoga sustava, a suvremena koncepcija omogućit će da udžbenik dugo vremena bude aktualan. prof. dr. sc. Božidar Ćurković Knjiga će koristiti stručnjacima brojnih medicinskih područja - od anatomije i patologije, biomehanike i kineziologije do ortopedije, kirurgije i traumatologije, neurologije i neurokirurgije, rentgenologije, sportske medicine, fizijatrije, rehabilitacije i balneologije, fizioterapije i defektologije, radne terapije - a ponajprije studentima medicine i zdravstvenoga veleučilišta. prof. dr. sc. Dragan Milanović Nagrada Josip Juraj Strossmayer za najuspješnije znanstveno djelo u 2006. godini s područja medicinskih znanosti.

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Ljevak
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter