Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Čajna ruža

Čajna ruža

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7436-763-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N1644

Broj strana:

649

Težina:

825 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

32,40 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Dok Fiona Finegan i Džo Bristou štede svaki šiling i peni kako bi mogli da se vjenčaju i otvore zajedničku prodavnicu u Londonu, ulicama Ist Enda šunja se Džek Trbosjek, a iz prikrajka vreba siromaštvo. Lanac događaja pokreće ubistvo Fioninog oca, lučkog radnika, koji se svojim zalaganjem za sindikalne ciljeve zamjera nemilosrdnom i moćnom trgovcu čajem. Pošto izgubi ljubav svog života, a porodica joj strada u nesreći, i sama u smrtnoj opasnosti, Fiona bježi u Ameriku, zaklinjući se da će uništiti čovjeka koga smatra odgovornim za smrt oca. Čitav niz nesporazuma i grešaka isprečilo se između Fione i njenog voljenog Džoa, te oni počinju da grade zasebne živote na suprotnim stranama Atlantika, stičući zadivljujuća bogatstva. Međutim, Fionini stari duhovi ne miruju, i, u nadi da će ih umiriti, ona se vraća u London svog detinjstva gde joj sukob sa kobnom prošlošću donosi ključ za budućnost. Donelijeva nas vodi na put od grubih, surovih ulica londonskog Ist Enda do otmjenog sjaja njujorške Pete avenije. Junakinja romana, očaravajuća Fiona Finegan plijeni svojom pameću, hrabrošću i velikim srcem. Kako priča odmiče sve je teže pustiti knjigu iz ruku, jer i glavni i sporedni likovi bude zanimanje i naklonost. Čajna ruža je jedna izvanredna, topla priča o bolu, borbi, poštovanju, pobjedi, u kojoj će uživati i najstroži čitaoci. Paula Koen, autor romana Gramersi Park
Izuzetno zabavna... Atmosfera oba grada dočarana je sa zadivljujućim pojedinostima. Čitalac može da oslušne razgovor prolaznika dok šeta gradskim ulicama u društvu Dženifer Doneli, koja je odlično obavila domaći zadatak iz istorije.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Dok Fiona Finegan i Džo Bristou štede svaki šiling i peni kako bi mogli da se vjenčaju i otvore zajedničku prodavnicu u Londonu, ulicama Ist Enda šunja se Džek Trbosjek, a iz prikrajka vreba siromaštvo. Lanac događaja pokreće ubistvo Fioninog oca, lučkog radnika, koji se svojim zalaganjem za sindikalne ciljeve zamjera nemilosrdnom i moćnom trgovcu čajem. Pošto izgubi ljubav svog života, a porodica joj strada u nesreći, i sama u smrtnoj opasnosti, Fiona bježi u Ameriku, zaklinjući se da će uništiti čovjeka koga smatra odgovornim za smrt oca. Čitav niz nesporazuma i grešaka isprečilo se između Fione i njenog voljenog Džoa, te oni počinju da grade zasebne živote na suprotnim stranama Atlantika, stičući zadivljujuća bogatstva. Međutim, Fionini stari duhovi ne miruju, i, u nadi da će ih umiriti, ona se vraća u London svog detinjstva gde joj sukob sa kobnom prošlošću donosi ključ za budućnost. Donelijeva nas vodi na put od grubih, surovih ulica londonskog Ist Enda do otmjenog sjaja njujorške Pete avenije. Junakinja romana, očaravajuća Fiona Finegan plijeni svojom pameću, hrabrošću i velikim srcem. Kako priča odmiče sve je teže pustiti knjigu iz ruku, jer i glavni i sporedni likovi bude zanimanje i naklonost. Čajna ruža je jedna izvanredna, topla priča o bolu, borbi, poštovanju, pobjedi, u kojoj će uživati i najstroži čitaoci. Paula Koen, autor romana Gramersi Park Izuzetno zabavna... Atmosfera oba grada dočarana je sa zadivljujućim pojedinostima. Čitalac može da oslušne razgovor prolaznika dok šeta gradskim ulicama u društvu Dženifer Doneli, koja je odlično obavila domaći zadatak iz istorije.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter