Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Svetlost severa

Svetlost severa

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7436-583-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1549

Broj strana:

328

Težina:

431 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

13,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Meti Goki pronalazi za sve pravu riječ - ona ih sakuplja. Riječima se brani od bolnih životnih istina, onih koje ne može da pretoči u priču.

Meti je ophrvana bolom prouzrokovanim majčinom smrću i bremenom odgajanja sestara dok se otac bori da održi porodičnu farmu. U njenoj sumornoj svakodnevici komešaju se osjećanja prema privlačnom ali dosadnom Rojalu Lumisu koji joj je obećao brak.U životu je održava tajni san - završiti školu, upisati koledž, postati pisac.

Ipak, kad u hotelu u kom Meti radi otkriju tijelo zadavljene djevojke, sve njene riječi postaju beskorisne. U očajničkim ljubavnim pismima usmrćene žene Meti još jednom pronalazi sopstveni glas, snagu i odlučnost da živi sopstveni život.

U ovom romanu smještenom u 1906. godinu, s lakoćom su utkani ljubav, istorija i misteriozno ubistvo u dirljivu, iskrenu i potpuno originalnu priču.

Svetlost sjevera je izuzetno debitantsko ostvarenje, dirljiva knjiga koja plijeni originalnošću i pomjera žanrovske granice trilera, ženskog i istorijskog romana.

Scot Tarou

Lirsko prizivanje iščezlog doba... Svaka stranica priče o Meti Goki po nečemu je osobena: slici, razmišljanju, neočekivanom otkriću. Dženifer Doneli je istinski pripovjedač zaljubljen u jezik i njeno ushićenje riječima zbilja je zarazno.

M.T. Anderson, pisac romana Feed

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Meti Goki pronalazi za sve pravu riječ - ona ih sakuplja. Riječima se brani od bolnih životnih istina, onih koje ne može da pretoči u priču. Meti je ophrvana bolom prouzrokovanim majčinom smrću i bremenom odgajanja sestara dok se otac bori da održi porodičnu farmu. U njenoj sumornoj svakodnevici komešaju se osjećanja prema privlačnom ali dosadnom Rojalu Lumisu koji joj je obećao brak.U životu je održava tajni san - završiti školu, upisati koledž, postati pisac. Ipak, kad u hotelu u kom Meti radi otkriju tijelo zadavljene djevojke, sve njene riječi postaju beskorisne. U očajničkim ljubavnim pismima usmrćene žene Meti još jednom pronalazi sopstveni glas, snagu i odlučnost da živi sopstveni život. U ovom romanu smještenom u 1906. godinu, s lakoćom su utkani ljubav, istorija i misteriozno ubistvo u dirljivu, iskrenu i potpuno originalnu priču. Svetlost sjevera je izuzetno debitantsko ostvarenje, dirljiva knjiga koja plijeni originalnošću i pomjera žanrovske granice trilera, ženskog i istorijskog romana. Scot Tarou Lirsko prizivanje iščezlog doba... Svaka stranica priče o Meti Goki po nečemu je osobena: slici, razmišljanju, neočekivanom otkriću. Dženifer Doneli je istinski pripovjedač zaljubljen u jezik i njeno ushićenje riječima zbilja je zarazno. M.T. Anderson, pisac romana Feed

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter