Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Boje, boje posvuda

Boje, boje posvuda

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789533138992

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

D2640

Broj strana:

46

Težina:

508 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

38,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Uz ovu prekrasno ilustriranu slikovnicu otisnite se na uzbudljivo putovanje s djevojčicom koja nam je s pomoću vodenih boja odškrinula vrata svoje mašte i dočarala kamo sve putuje, s kim se druži i o čemu razmišlja. Susrest ćemo plave žabice, bijelog labuda, ptice žutih krila, oblak posred neba i nešto najcrnje na svijetu… a sve to uz puno ritma i rime. Stihove je prepjevao prevoditelj Ozren Doležal koji iza sebe ima zavidan broj izuzetno prevedenih knjiga za djecu.

Julia Donaldson već dugi niz godina oduševljava generacije najmlađih čitatelja svojim ritmičnim i veselim stihovima, a hrvatskoj publici poznata je po hit-slikovnicama o maloj, mudroj i šutljivoj bubamari. Osmišljavanje vizuala za novu, inovativnu seriju slikovnica povjerila je kreativnoj umjetnici Sharon King-Chai koja je poznata po korištenju neobičnih materijala i tehnika, a rezultat su sjajne, zanimljive, slojevite i vedre ilustracije. U ovoj je slikovnici uz ilustracije kombinirala i fotografije koje cijeloj priči daju novu dimenziju.

  • Prevodilac: Ozren Doležal
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 200x260
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Uz ovu prekrasno ilustriranu slikovnicu otisnite se na uzbudljivo putovanje s djevojčicom koja nam je s pomoću vodenih boja odškrinula vrata svoje mašte i dočarala kamo sve putuje, s kim se druži i o čemu razmišlja. Susrest ćemo plave žabice, bijelog labuda, ptice žutih krila, oblak posred neba i nešto najcrnje na svijetu… a sve to uz puno ritma i rime. Stihove je prepjevao prevoditelj Ozren Doležal koji iza sebe ima zavidan broj izuzetno prevedenih knjiga za djecu. Julia Donaldson već dugi niz godina oduševljava generacije najmlađih čitatelja svojim ritmičnim i veselim stihovima, a hrvatskoj publici poznata je po hit-slikovnicama o maloj, mudroj i šutljivoj bubamari. Osmišljavanje vizuala za novu, inovativnu seriju slikovnica povjerila je kreativnoj umjetnici Sharon King-Chai koja je poznata po korištenju neobičnih materijala i tehnika, a rezultat su sjajne, zanimljive, slojevite i vedre ilustracije. U ovoj je slikovnici uz ilustracije kombinirala i fotografije koje cijeloj priči daju novu dimenziju.

Dodatne informacije

Izdavač Profil
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter