Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Zojino zlato

Zojino zlato

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Filip Sington


ISBN:

V4528

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V4528

Broj strana:

440

Težina:

557 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,20 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Upravo sam se vratio iz Moskve i obradovao se zatekavši tvoje posljednje pismo, iako mi je, naposlijetku, donijelo samo bol i tugu, kad sam pročitao da si se zaljubila u nekog novog... Ipak, jedno znam: kad voliš, Zoja, ti nemaš mira. Kao što sama kažeš: ti svojom ljubavlju samo uništavaš.

Stokholm, decembar 1999. Madam Zoja, zagonetna umjetnica koja je slikala na zlatu, upravo je umrla. Kao poslednja preživjela sa dvora Romanovih, ostavila je kuću punu slika, privatnih dokumenata i tajni.

Markus Eliot, nekadašnji trgovac umjetninama, a sad ophrvan nevoljama, putuje u ledom okovanu Švedsku da osmisli katalog koji će pratiti prodaju dijela Zoje Korvin-Krukovske. Ona je slike testamentom ostavila svom ljekaru, koji namjerava da ih proda zainteresovanim ruskim kupcima.

Ali Markus osijeća da nešto nije u redu. Zlatni spokoj Zojinih djela ne odaje ništa o njenom strastvenom ličnom životu: o dramatičnom bijegu od revolucionarske torture u Lubjanki, umjetničkom putovanju kroz raskoš boemskog Pariza i natprirodnoj sposobnosti osvajanja lijepih muškaraca. Čini se da je Zoja bila čuvar mnogih tajni, ali Markus možda drži u rukama njihov ključ: sliku na zlatu, skrivanu još od prerane smrti njegove majke, dugih trideset godina.

Markus će biti poslednji muškarac kojeg je Zoja zavela, ali, budući da vrijeme ističe, on će biti primoran da sve svoje duhove - propali brak, skandal koji ga je uništio i tragediju koja mu je razorila dijetinjstvo - preda zaboravu, da bi se domogao neprocenjive istine koja mu je nadohvat ruke.

  • Originalni naziv: ZOIA’S GOLD
  • Prevodilac: Aleksandra Čabraja
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Upravo sam se vratio iz Moskve i obradovao se zatekavši tvoje posljednje pismo, iako mi je, naposlijetku, donijelo samo bol i tugu, kad sam pročitao da si se zaljubila u nekog novog... Ipak, jedno znam: kad voliš, Zoja, ti nemaš mira. Kao što sama kažeš: ti svojom ljubavlju samo uništavaš. Stokholm, decembar 1999. Madam Zoja, zagonetna umjetnica koja je slikala na zlatu, upravo je umrla. Kao poslednja preživjela sa dvora Romanovih, ostavila je kuću punu slika, privatnih dokumenata i tajni. Markus Eliot, nekadašnji trgovac umjetninama, a sad ophrvan nevoljama, putuje u ledom okovanu Švedsku da osmisli katalog koji će pratiti prodaju dijela Zoje Korvin-Krukovske. Ona je slike testamentom ostavila svom ljekaru, koji namjerava da ih proda zainteresovanim ruskim kupcima. Ali Markus osijeća da nešto nije u redu. Zlatni spokoj Zojinih djela ne odaje ništa o njenom strastvenom ličnom životu: o dramatičnom bijegu od revolucionarske torture u Lubjanki, umjetničkom putovanju kroz raskoš boemskog Pariza i natprirodnoj sposobnosti osvajanja lijepih muškaraca. Čini se da je Zoja bila čuvar mnogih tajni, ali Markus možda drži u rukama njihov ključ: sliku na zlatu, skrivanu još od prerane smrti njegove majke, dugih trideset godina. Markus će biti poslednji muškarac kojeg je Zoja zavela, ali, budući da vrijeme ističe, on će biti primoran da sve svoje duhove - propali brak, skandal koji ga je uništio i tragediju koja mu je razorila dijetinjstvo - preda zaboravu, da bi se domogao neprocenjive istine koja mu je nadohvat ruke.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter