Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Ajnštajnova devojka

Ajnštajnova devojka

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Filip Sington


ISBN:

978-86-521-0305-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V1920

Broj strana:

426

Težina:

506 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

21,03 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Mračan a ujedno divan roman, nenadmašan istorijski triler, dirljiva ljubavna priča. Odavno nisam pročitala ovako dobru knjigu. - Rebeka Skot

Ko je Ajnštajnova djevojka?

Dva mjeseca prije Hitlerovog dolaska na vlast, u šumi izvan Berlina pronađena je naga i gotovo mrtva lijepa mlada žena. Po izlasku iz kome, ne može da se sjeti ničega, čak ni sopstvenog imena. Jedini nagoveštaj njenog identiteta je letak za javno predavanje Alberta Ajnštajna Sadašnje stanje kvantne teorije koji je pronađen u blizini.

Psihijatar Martin Kirš ni ne sluti da će mu to biti posljednji slučaj. Tragajući za istinom o svojoj pacijentkinji, otkiva da je profesionalna opčinjenost prerasla u ljubav. Njegova istraživanja ga preko psihijatrijske bolnice u Cirihu odvode u udaljeni kutak Srbije. Za to vrijeme u ciriškom sanatorijumu nasljednik Ajnštajnovog genija mlađi sin Eduard, piše knjigu koja će uništiti njegovog čuvenog oca i, samim tim, promeniti svijet.

Opsežno istražena i nepopustljivo snažna, Ajnštajnova djevojka je misterija o ljubavi i žudnji za znanjem; mračno putovanje u psihološku pozadinu najvećeg uma dvadesetog vijeka koje dostiže vrhunac izvanrednim kvantnim obrtom.

  • Prevodilac: Eli Gilić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Mračan a ujedno divan roman, nenadmašan istorijski triler, dirljiva ljubavna priča. Odavno nisam pročitala ovako dobru knjigu. - Rebeka Skot Ko je Ajnštajnova djevojka? Dva mjeseca prije Hitlerovog dolaska na vlast, u šumi izvan Berlina pronađena je naga i gotovo mrtva lijepa mlada žena. Po izlasku iz kome, ne može da se sjeti ničega, čak ni sopstvenog imena. Jedini nagoveštaj njenog identiteta je letak za javno predavanje Alberta Ajnštajna Sadašnje stanje kvantne teorije koji je pronađen u blizini. Psihijatar Martin Kirš ni ne sluti da će mu to biti posljednji slučaj. Tragajući za istinom o svojoj pacijentkinji, otkiva da je profesionalna opčinjenost prerasla u ljubav. Njegova istraživanja ga preko psihijatrijske bolnice u Cirihu odvode u udaljeni kutak Srbije. Za to vrijeme u ciriškom sanatorijumu nasljednik Ajnštajnovog genija mlađi sin Eduard, piše knjigu koja će uništiti njegovog čuvenog oca i, samim tim, promeniti svijet. Opsežno istražena i nepopustljivo snažna, Ajnštajnova djevojka je misterija o ljubavi i žudnji za znanjem; mračno putovanje u psihološku pozadinu najvećeg uma dvadesetog vijeka koje dostiže vrhunac izvanrednim kvantnim obrtom.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter