Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Znamenja u Allahovim stvorenjima - islamska kosmologija klasičnog perioda

Znamenja u Allahovim stvorenjima - islamska kosmologija klasičnog perioda

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9958-22-090-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K3308

Broj strana:

129

Težina:

293 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

21,10 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Djelo koje nas čitalac ima priliku po prvi put čitati u svome bosanskom jeziku otvara grandiozni opus, po mnogima, najvećeg mislioca islama, Abu Hamida Muhameda al - Gazalija.
Al - Gazali je rođen 1058. godine u Perziji, a u svome vrlo bogatome četrdesetogodišnjem znanstvenom radu napisao je sedamdeset dva djela iz oblasti islamske apologetike, logike, filozofije, prirodnih znanosti, političke teorije, komentara Kur’ana i tesawufa. Zbog velikog autoriteta i utjecaja koji je imao u svome vremenu počasno je prozvan učvrstiteljem i obnoviteljem islama.

Djelo Znamenja u Allahovim stvorenjima predstavlja ranu islamsku kozmologiju struktuiranu na holističkom principu koja anticipira veliki broj novovjekovnih otkrića prirodnih znanosti.
Komentatori njegova djela često ustvrđuju da je zahvaljujući upravo Gazalijevu naporu, u islamu se nije dogodio rascjep između Razuma i Srca, filozofije i teologije, kao na Zapadu, i muslimansku kulturu nije pogodio udes nihilizma.

  • Originalni naziv: Al-hikmatu fi mahluqati...
  • Prevodilac: Dr. Enes Karić
  • Izdanje: 2
  • Godina: 2001
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Djelo koje nas čitalac ima priliku po prvi put čitati u svome bosanskom jeziku otvara grandiozni opus, po mnogima, najvećeg mislioca islama, Abu Hamida Muhameda al - Gazalija. Al - Gazali je rođen 1058. godine u Perziji, a u svome vrlo bogatome četrdesetogodišnjem znanstvenom radu napisao je sedamdeset dva djela iz oblasti islamske apologetike, logike, filozofije, prirodnih znanosti, političke teorije, komentara Kur’ana i tesawufa. Zbog velikog autoriteta i utjecaja koji je imao u svome vremenu počasno je prozvan učvrstiteljem i obnoviteljem islama. Djelo Znamenja u Allahovim stvorenjima predstavlja ranu islamsku kozmologiju struktuiranu na holističkom principu koja anticipira veliki broj novovjekovnih otkrića prirodnih znanosti. Komentatori njegova djela često ustvrđuju da je zahvaljujući upravo Gazalijevu naporu, u islamu se nije dogodio rascjep između Razuma i Srca, filozofije i teologije, kao na Zapadu, i muslimansku kulturu nije pogodio udes nihilizma.

Dodatne informacije

Izdavač Ljiljan
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter