Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Z: Roman o Zeldi Ficdžerald

Z: Roman o Zeldi Ficdžerald

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-2069-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D3164

Broj strana:

464

Težina:

588 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

21,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Kada se dražesna, bezobzirna južnjačka ljepotica Zelda Sejr upozna sa F. Skotom Ficdžeraldom na igranci u kantri klubu 1918, ona ima sedamnaest godina a on je mladi poručnik u vojsci raspoređen u Alabami. Nedugo potom neosvojiva Zelda se zaljubljuje u njega uprkos njegovoj neprikladnosti: Skot nije ni bogat ni ugledan, pa čak ni Južnjak, i neprestano tvrdi, besmisleno, da će mu pisanje donijeti i bogatstvo i slavu. Njen otac nije nimalo pod utiskom. Ali nakon što Skot proda prava za prvi roman S ove strane raja, Zelda se optimistično ukrcava u voz za sjever, da se uda za njega, a da ostalo rješava usput.

Za tim će, tu u osvit doba džeza, uslijediti nezamisljivi uspjeh, pažnja i slava, a Skot i Zelda će postati žive legende. Svi žele da upoznaju vatrenog mladog pisca skandaloznog romana - i njegovu dovitljivu i još skandalozniju ženu. Svako mjesto na koje odu postaje igralište: Njujork, Long Ajlend, Pariz i Azurna obala - gde se priključuju beskrajnoj zabavi glamurozne, katkada osuđene na propast izgubljene generacije, kojoj pripadaju i Ernest Hemingvej, Sara i Džerald Marfi i Gertruda Stajn.

Sve izgleda novo i moguće. Isprva, čini se da nevolje iščezavaju kao jutarnja magla. Ali čak ni zabave Džeja Getsbija ne traju zauvijek. Ko je Zelda, osim što je žena čuvenog - ponekad ozloglašenog - muža? Kako može da iskuje sopstveni identitet dok se bori sa svojim demonima, a i sa Skotovim? Sjajnom pronicljivošću i maštom, Teris En Fauler nam donosi Zeldinu intrigantnu priču onako kako ju je ona sama mogla ispričati.

  • Originalni naziv: Z: A Novel of Zelda Fitzgerald...
  • Prevodilac: Marko Mladenović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Kada se dražesna, bezobzirna južnjačka ljepotica Zelda Sejr upozna sa F. Skotom Ficdžeraldom na igranci u kantri klubu 1918, ona ima sedamnaest godina a on je mladi poručnik u vojsci raspoređen u Alabami. Nedugo potom neosvojiva Zelda se zaljubljuje u njega uprkos njegovoj neprikladnosti: Skot nije ni bogat ni ugledan, pa čak ni Južnjak, i neprestano tvrdi, besmisleno, da će mu pisanje donijeti i bogatstvo i slavu. Njen otac nije nimalo pod utiskom. Ali nakon što Skot proda prava za prvi roman S ove strane raja, Zelda se optimistično ukrcava u voz za sjever, da se uda za njega, a da ostalo rješava usput. Za tim će, tu u osvit doba džeza, uslijediti nezamisljivi uspjeh, pažnja i slava, a Skot i Zelda će postati žive legende. Svi žele da upoznaju vatrenog mladog pisca skandaloznog romana - i njegovu dovitljivu i još skandalozniju ženu. Svako mjesto na koje odu postaje igralište: Njujork, Long Ajlend, Pariz i Azurna obala - gde se priključuju beskrajnoj zabavi glamurozne, katkada osuđene na propast izgubljene generacije, kojoj pripadaju i Ernest Hemingvej, Sara i Džerald Marfi i Gertruda Stajn. Sve izgleda novo i moguće. Isprva, čini se da nevolje iščezavaju kao jutarnja magla. Ali čak ni zabave Džeja Getsbija ne traju zauvijek. Ko je Zelda, osim što je žena čuvenog - ponekad ozloglašenog - muža? Kako može da iskuje sopstveni identitet dok se bori sa svojim demonima, a i sa Skotovim? Sjajnom pronicljivošću i maštom, Teris En Fauler nam donosi Zeldinu intrigantnu priču onako kako ju je ona sama mogla ispričati.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter